5 tips om een geschikt cadeau voor een kind te vinden

Ben je op zoek naar leuk cadeau voor een kind? En kan je wel wat hulp gebruiken bij het scoren van een origineel én passend cadeautje? In dit artikel delen we 5 tips die je helpen bij het vinden van een cadeau voor een kind.

Cadeau kinderen tips

1. Kies een cadeau dat past bij de leeftijd van het kind

Een baby Pokémonkaarten geven en een kind van 12 een bijtring geven… tja, dan sla je misschien toch een beetje de plank mis. De leeftijd van het kind geeft je al een goede richtlijn bij het zoeken van een cadeau, alhoewel leeftijd ook weer niet alles zegt. Het ene kind van 12 jaar is nog dol op spelen met LEGO, Barbies en poppen terwijl de ander eigenlijk vrijwel nooit meer met speelgoed speelt. 

2. Ontdek welke interesses het kind heeft

Is de ontvanger van jouw cadeau dol op dino’s? Een echte boekenwurm? Of juist gek op verkleden en rollenspellen? Als je een cadeau zoekt voor je eigen kind weet je ongetwijfeld wat je kind leuk vindt om te doen. En heb je geen idee wat de hobby’s en interesses van de ontvanger van je cadeau zijn? Raadpleeg dan de ouders van het kind eens, die kunnen je vast op weg helpen!

3. Stel een budget in

Voor welk bedrag wil je een cadeau geven? Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen budget en financiële situatie, maar ook aan wie je een cadeautje geeft. Voor je eigen zoon of dochter heb je waarschijnlijk een groter budget dan voor je achternichtje. 

Een budget bepalen helpt je om de zoektocht naar het perfecte cadeau gericht te starten. En onthoud: een duur of groot cadeau is echt niet altijd beter!

4. Vind & koop je perfecte cadeau via Cadeaumatch.nl

Je weet nu voor welke leeftijd je een cadeautje zoekt, wat het kind leuk vindt én wat je budget is. Tijd om op zoek te gaan! Maar zelfs met deze informatie op zak kan het nog een flinke uitdaging zijn om een leuk cadeau te vinden. 

Onze tip? Check Cadeaumatch.nl: een cadeauvinder en cadeauwebshop in één. Door vragen te beantwoorden over de ontvanger van het cadeau, helpt Cadeaumatch.nl je met het vinden van het perfecte kindercadeau en bestel je je cadeautje gewoon online vanuit je luie stoel. 

Geef aan voor wie je een cadeautje zoekt, wat de leeftijd is van de ontvanger, voor welke gelegenheid je een cadeau zoekt en wat de interesses van de ontvanger zijn. Vervolgens kan je nog extra informatie invullen, zoals het soort cadeau dat je zoekt, het bedrag dat je uit wil geven en beoordelingen van cadeautjes. 

Een fijne extra: je kan in de filtering ook uitsluiten wat je niet zoekt. Liever geen plastic speelgoed? Geen spelletjes omdat de ontvanger van het cadeau daar nu eenmaal niet dol op is? Je kan het allemaal aangeven in de zoektocht naar je cadeau. Een onmisbaar onderdeel om de cadeauvinder écht goed te laten werken. 

En wil je het helemaal makkelijk maken voor jezelf? Check dan eens de pagina “Ons advies” bomvol populaire cadeautips die door het team van Cadeaumatch.nl geselecteerd zijn. En ook een tip: de cadeauvinddienst van Cadeaumatch.nl, waarbij één van de cadeauspecialisten van Cadeaumatch.nl (tegen betaling) het perfecte cadeau voor je zoekt. 

Kortom: een ideaal platform om het perfecte kindercadeau te scoren. 

5. Koop je cadeautje op tijd!

Je wil natuurlijk niet met lege handen op de verjaardag van het kind aankomen. En stel je voor dat het kind zijn of haar schoen heeft gezet, maar ‘m de volgende ochtend leeg aantreft omdat de hulpsinterklazen dit jaar íéts te laat waren met het bestellen van het cadeau… 😉 Begin je zoektocht naar het perfecte kindercadeau dus op tijd en zorg ervoor dat je het cadeautje op tijd in huis hebt.