Spelen heeft een mooie toekomst

Zolang er mensen bestaan, spelen hun kinderen. Want spelen is voor kinderen de ideale manier om zichzelf te ontwikkelen, al vanaf het allereerste moment. 

Spelen heeft een mooie toekomst

Terwijl je als kind eigenlijk bezig bent met iets leuks, leer je hoe dingen werken en hoe je daar zelf een rol in kunt spelen. Je leert kleuren en vormen herkennen en ze ook toe te passen, bijvoorbeeld door te knutselen. En als je dat samen met andere kinderen doet, leer je ook nog eens om te delen en samen te werken. Het zijn stuk voor stuk kleine stapjes op weg naar de volgende groeifase, waar je met plezier naar toe werkt. 

Maar welk speelgoed moet je nou als ouder aan je kind geven? Dat verschilt natuurlijk per kind, en daarom zijn er ook zo ontzettend veel verschillende soorten kinderspeelgoed te koop. Als je daar echt een goed overzicht van wilt krijgen, raden we je aan om gewoon eens een rondje te maken op de website van een grote online speelgoedwinkel. Daar vind je niet alleen speelgoed in alle soorten en maten, maar ook de nieuwste speelgoedtrends.

Eerlijk duurt het langst

Een van de grootste trends die we al een tijdje zien is duurzaam kinderspeelgoed. Steeds meer ouders kiezen tegenwoordig voor speelgoed dat is gemaakt met oog voor de toekomst van hun kinderen. Denk daarbij aan speelgoedmerken die het milieu zo min mogelijk belasten, onder meer door het gebruik van gerecyclede of organische grondstoffen, zoals hout en restmateriaal van suikerbieten. Op die manier komen er steeds minder nieuwe kunststoffen in het milieu terecht. Zeker iets om in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar speelgoed voor je kind. En als je toch goed bezig bent, gooi dan zelf geen (oud) speelgoed meer weg, maar geef het door aan anderen! Je maakt er anderen blij mee en zo voorkom je meteen dat goed bruikbaar speelgoed verloren gaat.

Duurzaam speelgoed

We begrijpen dat je misschien nog niet helemaal thuis bent in duurzaam speelgoed. Daarom onze tip: ga eens kijken naar merken als Green Toys, Trixie, Clic en Wonderworld. Green Toys gebruikt veel gerecyclede Amerikaanse melkflessen en hun verpakkingen zijn ook 100% recyclebaar. Trixie werkt veel met natuurlijke materialen als hout en biokatoen. Clic maakt bouwblokjes van gerecyclede fruitkratjes, die dichtbij de fabriek worden ingezameld. En Wonderworld gaat met zijn houten speelgoed zelfs zo ver om voor elke gekapte rubberboom twéé rubberbomen te laten terugplanten. Over de toekomst van onze kinderen gesproken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lobbes.