10x leuk speelgoed voor kinderen van 10 jaar

Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor een kind van 1 jaar? Bijvoorbeeld om cadeau te geven voor het eerste verjaardagsfeest, als Sinterklaascadeau of Kerstcadeau? Op deze pagina delen we 10 leuke speelgoedtips met je, geschikt voor kinderen van 1 jaar.

1. Siliconen puzzel

Mooie siliconen puzzel in rustige kleuren (verkrijgbaar in twee varianten). De puzzel is 14 bij 18 centimeter en stimuleert de grove motoriek van een kindje. In het begin zal het nog lastig zijn de vormen op de juiste plek te krijgen maar je zult zien dat een kind zich razendsnel ontwikkelt; hiermee is het dan ook perfect speelgoed voor een kind van 1 jaar.

MONKIEZZ® Siloconen puzzel
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:17

2. Stapelsteen stapelspeelgoed

De stapelstenen van Stapelstein zijn perfect speelgoed voor heel veel verschillende gelegenheden en voor jong en oud. Je kunt ermee balanceren, stapelen, sorteren of, als het kind wat groter is, diverse spellen mee doen. De stenen zijn volledig troepvrij en van speciaal materiaal waardoor ze altijd warm aanvoelen. Ze zijn met 180 gram licht in gewicht en daarmee ook geschikt voor de allerkleinsten. In deze set zitten 7 verschillende stenen.

Stapelstein stapelstenen pasteltinten
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

3. Mijn eerste gitaar

Een echte gitaar met afbeelding van Nijntje. Speel een Nijntje liedje en ontdek 3 verschillende noten met de gekleurde knoppen. De gitaar werkt op 2 AAA batterijen, deze zijn inbegrepen.
Nijntje speelgoedgitaar
bol.com (€14,99)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

4. Opbergkar en loopwagen

Deze 2 in 1 opberg kar en loopwagen is perfect voor peuters om hun speelgoed in te verzamelen en lekker mee te oefenen met lopen. Het ontwerp is zo gemaakt dat het perfect te gebruiken is voor een kind van 1. De wielen zijn te verstellen waardoor het lopen wat lastiger wordt en de manoeuvres van het kind uitgedaagd worden.
Kinderfeets 2-in-1 houten opbergkar & loopwagen
bol.com (€99,99)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

5. Trekdiertje

Een schattig hondje als trekdiertje die met zijn hoofd kan draaien. Naast draaien kan het hondje met zijn oren flapperen, blaffen en kwispelen, allemaal als hij voortgetrokken wordt door een kindje. Er zijn voor dit speelgoed geen batterijen nodig, het diertje beweegt door het voorttrekken.

Fisher-Price Kleine Snoopy Trekdiertje
bol.com (€12,74)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

6. Muziekset

Een kind van 1 vind het geweldig om muziek te ontdekken en verschillende dingen te proberen. Muziek stimuleert de ontwikkeling, hand- oogcoördinatie en geeft eindeloos plezier. Deze 16-delige set bevat verschillende instrumenten waar een kind van 1 lekker mee kan spelen en experimenteren. Onder andere in deze set: een tamboerijn, fluitjes en een xylofoon.

Buxibo Speelgoedinstrumenten
bol.com (€31,99)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

7. Blokkenkar

Deze blokkenkar op wieltjes is gevuld met gekleurde houten blokken in de rustige herkenbare stijl van Little Dutch. De verschillende maten blokken bevorderen de herkenning van kleuren en vormen door kinderen en maken dit perfect speelgoed voor een kind van 1. Het handvat is perfect afgestemd op de hoogte van een peuter en geeft ook veiligheid bij de eerste stapjes.

8. Geluiden in de dierentuin – boek

Met dit geluidenboekje komt de dierentuin tot leven. Als je op de bladzijde drukt hoor je een leeuw brullen, apen gillen en meer. Op elke pagina is ontzettend veel te zien door de mooie illustraties, kijkgaatjes en texturen om te voelen. Vrijwel elk kind van 1 is dol op dieren en zal het fantastisch vinden ze te herkennen in dit boekje.

Little Dutch Blokkenkar
bol.com (€59,99)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

9. Safari speelgoeddieren

Deze set bevat 6 magnetische dieren die het mogelijk maakt voor kinderen van 1 jaar om op een veilige manier magnetisme te ontdekken. De extra grote zachte onderdelen van de dieren klikken makkelijk aan elkaar en nodigen uit om échte en de meest gekke dieren te maken.

SmartMax Safari speelgoeddieren
bol.com (€23,99)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

10. Sounds and senses

Deze speelgoedset bevat verschillende staven en ballen waarmee een kindje an schudden, rammelen en bouwen. Elke staaf heeft een andere structuur en stimuleert daarmee het gevoel van aanraking. Leuke set waarmee een kind van 1 lang verschillende dingen zal kunnen leren en ontdekken.

SmartMax My First Sounds & Senses
bol.com (€30,00)
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 - 03:16

Welk speelgoed past bij een kind van 1 jaar?

In het eerste jaar van hun leven, leren kinderen superveel. Omrollen, tijgeren, kruipen… sommige kindjes van 1 jaar 

eerste levensjaar, leert een jongetje enorm veel. Van tijgeren tot kruipen en voorzichtig de eerste stapjes zetten. Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling, is passend voor een jongen van 1 jaar. Ga bijvoorbeeld voor  een speel- of bouwtafel, legpuzzels met grote stukken voor als hij iets ouder is, een Wobbel balansbord, vormenspeelgoed, duw- en loopspeelgoed en leuke voorleesboekjes.