De leukste Sint cadeaus voor kinderen

De Sint is weer in het land, dat betekent dat de cadeaustress weer begint. Maak je niet druk! In dit artikel geven we je wat inspiratie voor de leukste Sint cadeaus voor kinderen van alle leeftijden.

Wat zijn de populairste Sinterklaascadeaus voor kinderen?

De populairste Sinterklaascadeaus voor kinderen zijn vaak de cadeaus die het meeste geluid maken of de cadeaus waar ze het meeste aan kunnen doen. Denk aan speelgoed dat licht en geluid maakt, of buitenspeelgoed zoals een trampoline of een waterpistool. 

Kinderen houden ook van knutselspullen en spelletjes waarmee ze bezig kunnen zijn, dus die zijn ook zeker populair. Het is altijd leuk om iets te geven wat ze nog niet hebben, dus kijk eens rond in de speelgoedwinkel voor iets unieks!

Welke cadeaus zijn geschikt voor welke leeftijd?

Voor kinderen van 0-2 jaar zijn er cadeaus zoals knuffels, boekjes en speelgoed met geluid. Zijn jouw kinderen rond de 3-4 jaar? Dan kunnen cadeaus zoals legpuzzels, bouwblokken en loopfietsjes heel leuk zijn. Is je kind al wat ouder en rond de 5-7 jaar? Ga dan voor een verrekijker, microscope, GPS horloge kind van One2Track of een schetsboek. De laatste leeftijdscategorie is 8-12 jaar. Het verschilt in deze categorie of de kinderen nog geloven in Sinterklaas, maar mochten jullie het vieren, dan kunnen cadeaus zoals een veldgids, schminkspullen of een wereldkaart een shot in de roos zijn. 

Tot slot kun je ook rekening houden met de interesses van het kind. Een cadeau dat aansluit bij hun hobby of iets wat ze graag wille

GPS horloge kind

Hoeveel geld moet je uitgeven aan een Sinterklaascadeau?

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen budget. Kinderen verwachten meestal een cadeau van Sinterklaas, maar dit hoeft echt niet de wereld te kosten. 

Er is geen vast bedrag, maar er zijn een aantal richtlijnen die je kunt gebruiken. Allereerst kun je kijken naar het budget dat je elke maand uitgeeft aan cadeaus. Het kan handig zijn om dit budget te verdelen over de verschillende feestdagen in het jaar. Zo weet je ongeveer hoeveel geld je kunt uitgeven aan een Sinterklaascadeau.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van het kind. Voor jonge kinderen is een simpel en goedkoop cadeau vaak net zo leuk als iets duurs. Oudere kinderen stellen juist vaak weer een wat duurder cadeau meer op prijs. 

Wat als je kind geen Sinterklaascadeau wil?

Als je kind geen Sinterklaascadeau wil, hoef je je echt niet druk te maken. Vaak is er een logische reden voor. Misschien vinden zij alle aandacht wat veel of Sinterklaas nog een beetje eng. In ieder geval is er niets mis mee als je kind geen cadeau van Sinterklaas wil.

In deze blogpost hebben we de leukste Sint cadeaus voor kinderen besproken. We hebben gekeken naar cadeaus in verschillende prijsklassen, zodat er voor iedereen wat wils tussen zit. Van speelgoed tot boeken en van sieraden tot kleding: er is genoeg keuze! Wat er ook uitgekozen wordt, als het maar met liefde gegeven wordt, zal het vast en zeker een geweldig cadeau zijn.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met One2Track.nl.