Onmisbare accessoires voor kersverse mama's

Mama worden: het is een van de leukste, maar ook een van de meest ingrijpende ervaringen van je leven. Naast het feit dat een kleine baby je wereld op emotioneel vlak op zijn kop kan zetten (hoewel je hem of haar natuurlijk niet meer zou kunnen missen!), komen er vooral ook heel wat praktische aanpassingen bij kijken. Nog niet wegwijs in de wereld van het moederschap? Haal onderstaande mama-accessoires in huis en je bent al goed bezig.

Betaald partnerschap met HEMA.

Net mama geworden? Deze hulpmiddelen heb je echt nodig

1. Een stevige draagdoek

Afhankelijk van jouw opvoedstijl investeer je in andere accessoires, maar als je je kindje vooral heel vaak heel dicht bij jou wilt hebben, is een goede draagdoek essentieel. Een draagdoek bestaat meestal uit één of twee grote, sterke katoenen doeken die je rond je middel en je rug knoopt. Aan je buik ontstaat hierdoor een soort ‘zakje’, waar je je baby in draagt.

De voordelen van zo’n draagdoek gaan ver. Ten eerste komt je baby’tje snel tot rust als hij of zij krampjes heeft of moeilijk in slaap valt. Daarbij heb jij zelfs als je kindje wakker is en troost nodig heeft je handen vrij om bezig te blijven. Als je dat wilt natuurlijk, want als kersverse mama mag je ook niet vergeten om genoeg te rusten!

2. Gemakkelijke babypakjes

Nog zo’n onmisbare accessoires voor mama’s en baby’s: gemakkelijke kledij voor je kindje. Denk maar aan een HEMA romper, waarmee je je kleintje in een-twee-drie aangekleed hebt en dus heel wat tijd bespaart.

Daarbij zijn er trouwens veel leuke rompertjes en andere pakjes te vinden met kleurrijke afbeeldingen of stukjes tekst. Perfect als je wilt dat je baby zich op zijn of haar gemak voelt en er ook extra schattig uitziet.

3. Goede drinkflesjes uit glas of plastic

Veel mama’s willen hun kindje zo lang mogelijk borstvoeding geven, maar dat is niet altijd mogelijk. Soms komt dat doordat het kindje niet de juiste zuigtechniek heeft, maar het kan ook liggen aan de melkproductie van de mama zelf. In dat geval en ook als je kindje wat ouder is, zijn sterke drinkflesjes onmisbaar.

Kies dus voor plastic of glazen flesjes van een betrouwbaar merk, zodat ze lang meegaan. Zelfs met de allerbeste flesjes komt het natuurlijk wel eens voor dat je wat melk morst, maar geen zorgen: gebruik vochtabsorberende hydrofiele doeken als bescherming voor je verzorgingskussen of het bedje van je kindje en je hebt veel minder last van vlekken!