10x de leukste houten kinderkeukens [2024]

De droom van vrijwel alle peuters en kleuters: een kinderkeuken waar ze kunnen koken, bakken en afwassen nét zoals papa en mama in de “grote mensen keuken” doen. Bekijk hier de 10 leukste houten kinderkeukentjes van 2024 die je online kunt bestellen.

Top 10 leuke kinderkeukens voor alle leeftijden

We hebben de leukste kinderkeukens voor je verzameld. Deze speelkeukens zijn populair in webshops zoals Bol.com, Intertoys en andere speelgoedwebshops en krijgen goede beoordelingen van gebruikers. En wel zo fijn: je kan alle kinderkeukentjes gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. 

1. Little Dutch Kinderkeuken

De houten speelgoedkeukentjes van het Nederlandse merk Little Dutch mogen natuurlijk niet ontbreken in deze top 10. Sterker nog: ze staan op nummer 1! 

Deze keukentjes zijn duurzaam én staan ook nog eens mooi in de woonkamer, dankzij de neutrale kleuren. Little Dutch heeft kinderkeukens voor allerlei leeftijden en in allerlei verschillende kleuren. Shop bijvoorbeeld deze leuke, mintgroene houten keuken. Helemaal compleet met een heuse oven, kookstel, pannetjes, en een wasbakje.

Little Dutch houten keuken mint

Koop bij:

bol.com (€99,80)
babypark.nl (€119,95)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

2. HEMA kinderkeukentje

Wist je dat zelfs HEMA soms kinderkeukentjes in haar assortiment heeft? Op dit moment scoor je deze megaleuke houten keuken met oventje, wasbak en kraan én 2-pitsgasstel bij HEMA. Aan de rechteronderzijde zijn twee wieltjes bevestigd, waardoor je het keukentje makkelijk op een andere plek zet in de woonkamer. Ideaal!

Ook shop je bij HEMA leuke benodigdheden voor kinderkeukens. Van bestek tot servies, pannetjes en houten etenswaren. 

HEMA kinderkeuken

HEMA kinderkeukentje

Prijs: €75,00

Met deze houten keuken kan je kindje zich urenlang vermaken! De speelkeuken bestaat uit een kookplaat, wasbak met kraan, oventje en krijtbord om het menu op te schrijven. 

3. New Classic Toys speelkeuken

Het speelgoedmerk New Classic Toys heeft een groot assortiment kinderkeukens in allerlei prijsklasses, voor allerlei leeftijden en in mooie kleuren. De keukentjes zijn gemaakt met oog voor detail en zijn verkrijgbaar met allerlei leuke extra’s: van pannen tot kookgerei en zelfs een heus peper- en zoutstel.

New Classic Toys Houten Speelkeuken Wit

Koop bij:

bol.com (€110,00)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

4. Miele Houten Speelkeuken

Wist je dat zelfs Miele een eigen kinderkeukentje heeft? Deze houten speelkeuken beschikt namelijk over een magnetron, oven én kookplaat van Miele. Aan de knoppen kun je écht draaien en de gaspitjes kun je aanzetten met geluid en licht.

“Van een afstandje lijkt de apparatuur levensecht”, aldus een review op Bol.com. 

Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken – Met Accessoires

Koop bij:

bol.com (€74,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

5. Jouéco Houten Speelgoedkeuken

Ken je het merk Jouéco al? Dit merk maakt prachtige houten, compacte speelgoedkeukens. De keukentjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en worden geleverd met leuke accessoires zoals pannen, een zout en peperstel, spatels en een klok.

Jouéco Houten keuken met accessoires

Koop bij:

bol.com (€58,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

6. Mamabrum Houten Kinderkeuken

Met deze houten speelkeuken met tientallen accessoires maak je de droom van elk kind waar. Kies bijvoorbeeld voor het houten keukentje met kookplaat met twee pitjes, een oven met grillplaat, een magnetron en knoppen om “de temperatuur” te regelen. Zelfs een afzuigkap en kraan met draaiende knoppen mag niet ontbreken.

Ook bij dit houten kinderkeukentje van Mamabrum krijg je allemaal leuke accessoires: van lepels tot potten en een schort.

En ook wel zo fijn: het keukentje heeft afgeronde hoeken waardoor ene kindje zich niet kan bezeren tijdens het spelen. Check ook eens de leuke speelgoedwinkeltjes van dit merk!

Mamabrum Witte houten keuken

Koop bij:

bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

7. Bandits & Angels Houten kinderkeuken Chef Deluxe XL wit

Zoek je een kinderkeuken zonder hysterische kleuren, zodat de woonkamer niet direct in een kinderspeelparadijs verandert? Dan is dit mooie keukentje van het leuke kindermerk Bandits & Angels wat voor jou. Verkrijgbaar in wit hout, waardoor ‘ie niet erg opvalt in het interieur. Ook bij dit keukentje krijg je verschillende accessoires waarmee de jarige lang kan spelen in het keukentje.

Deze kinderkeuken is geschikt voor kinderen van 2 – 4 jaar. 

Bandits & Angels Houten kinderkeuken

Koop bij:

bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

8. Janod Plume Kinderkeuken

Zoek je een betaalbaar kinderkeukentje? Dan is de Janod kinderkeuken wat voor jou. Een prima prijs voor een heel leuk, vintage keukentje waar de jarige wel raad mee weet. Bij dit keukentje krijg je ook wat speelgoedeten, naast accessoires zoals spatels en een pan.

Janod Kinderkeuken Plume

Koop bij:

bol.com (€84,14)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

9. Little Dutch Minikeuken

Vind je zo’n houten keukentje te gek voor jouw kindje, maar is er geen plek in de woonkamer? Ga dan voor een klein (en veel betaalbaardere!) keukentje. Deze mini keuken van Little Dutch is echt een aanrader en super compleet met twee pannetjes, een wastafel, gasstel met knoppen en keukengerei.
Little Dutch mini keuken

Little Dutch mini keuken

Voor kleine woonkamers!

Koop bij:

bol.com (€31,45)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

10. IKEA kinderkeuken

Ook het kinderkeukentje van IKEA mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10. Dit betaalbare speelkeukentje zien we veel terug in Nederlandse woonkamers en worden door creatieve ouders zelfs gepimpt met folie, deurknopjes en andere leuke extra’s.
 
Tip: kijk ook eens op Marktplaats, daar kun je dit kinderkeukentje – gepimpt of ongepimpt – voor een heel fijn prijsje scoren.
IKEA kinderkeukentje
Kinderkeukentjes speelkeukens

Het voordeel van een houten speelgoedkeuken

Waar vroeger veel speelgoed nog van plastic werd gemaakt, zie je nu dat veel speelgoed – en ook speelkeukens – van hout worden gemaakt. Waarom is dat nu zo’n groot pluspunt?

  • Hout is duurzaam, waardoor een houten speelgoedkeukentje langer meegaat
  • Hout is recyclebaar, waardoor ‘ie ook weer duurzamer is
  • Een speelgoedkeuken van hout bevat minder schadelijke stoffen dan plastic
  • Veel houten speelgoedkeukentjes worden gemaakt met ronde hoeken, waardoor een kind zich niet snel bezeert als het zich stoot tijdens het spelen

Voor welke leeftijden is een speelkeuken geschikt?

De keuken: kleine kinderen vinden het maar al te interessant als ze papa of mama bezig zien in de keuken. Groenten snijden, roeren in een pan, eten in de oven doen… tja, niet direct dingen die je een peuter of kleuter laat doen, maar met een speelkeukentje kan dat wel gewoon!

De laatste jaren zijn (houten) kinderkeukentjes enorm populair en zien we ze veel terug in woonkamers en speelkamers. 

De meeste kinderkeukens zijn geschikt voor peuters vanaf 2-3 jaar. Let wel op dat er niet te veel klein keukenspeelgoed bij zit waar stukjes los kunnen schieten, dat kan gevaarlijk zijn voor peuters die maar al te graag dingen in hun mond stoppen.

Een kinderkeuken is ook echt een leuk cadeau voor kleuters: zowel meisjes als jongens van 4 jaar, 5 jaar of 6 jaar vermaken zich ongetwijfeld uren met een eigen speelkeukentje.

Ook voor oudere kinderen van 7, 8 en 9 jaar zijn er kinderkeukentjes. Deze zijn vaak wat hoger qua formaat.