Kraamcadeau voor jongens: de leukste cadeautips

Hoera, it’s a boy! Zoek je een origineel kraamcadeau voor een jongen? Bekijk hier de leukste babycadeaus om te geven aan de kersverse ouders van het pasgeboren jongetje.

Kraamcadeau jongen

Leuke baby cadeaus voor jongens

Of je nu een babyshower cadeau een leuk cadeautje voor een kraamfeest of kraamvisite zoekt: het kan best een uitdaging zijn om een leuk cadeau te vinden. Je wil met een origineel, maar toch nuttig cadeau aankomen én voorkomen dat de ouders dit cadeau al van tien anderen hebben gekregen. Op deze pagina vind je tips en inspiratie voor een leuk kraamcadeau voor een jongen. Voor elk budget vind je hier een geschikt cadeau. 

En zoek je een leuk baby cadeau voor een meisje? Ook die vind je op Kindcadeautips.nl!

Kraamcadeau jongen tot 15 euro

Voor een budget tot 15 euro zijn er volop leuke kraamcadeaus te vinden voor jongens. Wat dacht je bijvoorbeeld van voorleesboekjes? Daar kunnen ouders nooit genoeg van hebben. Ook zachte knuffels, een zachte voetbal of speelgoedautootjes voor als het jongetje wat ouder is, zijn altijd leuk om cadeau te geven én te krijgen. 

Bekijk hier de populairste kraamcadeaus voor jongens onder de 15 euro:

Kraamcadeau jongen tot 25 euro

Heb je een iets groter budget te besteden? Met een budget tot 25 euro kun je zéker een origineel babycadeau voor een jongen scoren. Met een stoere outfit (en stiekem tóch schattig, want zeg nu zelf: hóe schattig zijn die kleine maatjes kleding?) voor de pasgeboren baby maak je ouders altijd blij. Let wel op dat je een outfit koopt dat qua maat past bij het seizoen. Baby’s groeien als kool de ouders van de newborn een winterjas geven in maat 50 terwijl ‘ie in de zomer is geboren, is helaas een wat minder goed idee. 

Andere leuke kraamcadeaus voor jongens tot 25 euro zijn bijvoorbeeld houten speelgoed zoals een gereedschapskist, autogarage of autobaan. 

Voor dit budget kun je ook vaak leuke, gepersonaliseerde baby cadeaus kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een babyposter met een tekening, het sterrenbeeld of de naam van de baby erop? Ook andere cadeaus zoals een koffertje, blokkentoren of deken kun je vaak laten personaliseren met de naam en geboortedatum van het jongetje.

Kraamcadeau jongen tot 50 euro

Geef je met meerdere mensen één groot kraamcadeau of heb je zelf een wat groter budget voor een kraamcadeau voor een jongen? Dan kun je écht losgaan met een origineel kraamcadeau. Stel zelf een groot babypakket samen voor de pasgeboren baby met allerlei nuttige en leuke cadeaus. Ook heel leuk om cadeau te geven: een loopauto of step voor als het jongetje straks wat groter is. 

Cadeau voor een baby jongen

Je beste vrienden, kennissen, buren, collega of familieleden hebben een jongetje gekregen. Je gaat langs op kraamvisite en wil natuurlijk niet met lege handen aankomen. Maar wat is nu een leuk cadeau voor een pasgeboren jongetje? Er  keuze genoeg (misschien wel té veel) en clichécadeaus of nutteloze cadeaus wil je natuurlijk voorkomen. 

Op Kindcadeautips.nl hebben we de leukste cadeautips voor kids tot en met 12 jaar voor je verzameld. Ook voor babyjongens hebben we op deze website al onze cadeautips en -inspiratie voor je verzameld. 

Speelgoed voor een baby (jongen)

Als het pasgeboren jongetje wat ouder is, kan het zich lekker uit gaan leven met speelgoed. Spelen met speelgoed doen baby’s al vanaf een paar maanden! Uiteraard past er bij elke leeftijd ander soort speelgoed. Als je speelgoed wil geven als kraamcadeau voor een jongen, dan hoeft dat niet per se baby speelgoed te zijn. Ouders krijgen vaak al veel cadeautjes die geschikt zijn voor de eerste maanden van het jongetje. Veel ouders maak je daarom éxtra blij met leuk speelgoed voor als het jongetje straks een paar maanden of een paar jaar oud is. 

Zoek je leuk baby speelgoed dat geschikt is voor kindjes tot 6 maanden? Ga dan voor baby speelgoed zonder onderdelen die los kunnen raken. Kies bijvoorbeeld voor een rammelaar, bijtring of een zacht (voet)balletje

Voor iets oudere jongetjes in de leeftijd van 6 tot 12 maanden is speelgoed dat geluid maakt altijd een leuke tip. De ouders zijn er misschien wat minder blij mee, maar die hebben natuurlijk de regie over het speelgoed. Een leuke cadeautip met geluid is bijvoorbeeld een knuffel die muziek maakt. Als het jongetje 6 tot 12 maanden oud is, kan het al goed omrollen, grijpen en reiken. Daarom zijn grote speelgoedblokken ook leuk om cadeau te geven.