Kleine brommertjes voor kinderen

Zie je je kind, neefje, nichtje of jarige zoon of dochter van vrienden later al helemaal rondrijden op een brommer? Hoe leuk is het dan om het kind zo’n klein brommertje cadeau te geven! Tegenwoordig is er volop keuze als het gaat om kleine brommertjes voor kinderen. In dit artikel vertellen we meer over de soorten brommertjes voor kinderen en waar je rekening mee moet houden.

Verschillende soorten kleine brommertjes

Het is goed om te weten welke soorten brommertjes of soortgelijke kleine voertuigen er zijn:

  • Loopbrommertje: loopbrommertjes, ook wel balance bikes genoemd, hebben geen pedalen en zijn, afhankelijk van het model, geschikt voor kinderen van 1,5 jaar tot 2 jaar oud. In vele leuke moderne en retro versies verkrijgbaar. 
  • Kinderquads: een klein voertuig op 4 wielen voor kinderen die willen crossen op eigen terrein. Zowel elektrisch als met benzine verkrijgbaar. Doorgaans geschikt voor kinderen vanaf 3-4 jaar.
  • Mini-crossmotoren: voor de echte stoere kids die willen crossen zijn er mini-crossmotoren beschikbaar. Zowel elektrische mini-crossmotoren die doorgaans geschikt zijn voor kids vanaf 5-6 jaar en crossmotoren op benzine die, afhankelijk van de grootte en het vermogen van de motor, geschikt zijn voor kids vanaf 8-10 jaar.
  • Minibike/pocketbike: een minibike ofwel pocketbike is een kleine motorfiets die maximaal 50 cm hoog is en 1 meter lang. Deze zijn doorgaans geschikt voor kinderen vanaf 8-10 jaar in verband met de snelheden die ze kunnen bereiken.
  • Mini-scooter: van een mini Vespa tot een Nitro scooter, er zijn veel soorten mini-scooters verkrijgbaar voor kinderen. Veelal elektrisch aangedreven en al verkrijgbaar voor kinderen vanaf 1,5 jaar.

Let op de leeftijdsgrens

Wat betreft de leeftijdsgrens geven we hierboven een indicatie, maar is het altijd belangrijk om te kijken wat bij het product staat of te informeren bij de leverancier van het kleine brommertje. Het is onder andere afhankelijk van de grootte en bij brommertjes op benzine ook van het vermogen. Verder is het altijd belangrijk om het kind in de gaten te houden wanneer hij of zij op het brommertje rijdt.

Vergeet de helm niet

Vind wel een geschikte helm, want je wilt natuurlijk dat het kind goed beschermd is. In België neemt het aantal ongelukken met jonge kinderen toe en die cijfers zullen in Nederland niet veel anders zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende leuke helmen voor kids verkrijgbaar. Helmen in felle kleuren of met leuke prints. Die dragen ze maar al te graag! Let daarbij ook op de het ECE-keurmerk, zodat het zeker een veilige helm is. 

Dus ben je op zoek naar een cadeau voor 10-jarige jongens? En jonge peuter van 1,5 of meisjes van 5 jaar? Er is voor iedere leeftijd wel een leuk klein brommertje verkrijgbaar waar je ze vast en zeker heel blij mee maakt. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pothelm.nl.