Kleding of schoenen cadeau geven aan kinderen? Check eerst de maat

Is je dochter binnenkort jarig? Of ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de dochter van een vriendin, familielid of collega of een vriendinnetje van je kind(eren)? In plaats van de zoveelste Barbiepop of Playmobil-set, zijn kleding en schoenen ook een leuke én praktische cadeautip voor meiden.

Maar welke kleding en schoenen vinden meiden tegenwoordig nu écht leuk? En belangrijker nog: voor welke maat moet je kiezen? In dit artikel delen we leuke kledingcadeautips voor meiden van 4 t/m 10 jaar en ontdek je welke schoen- en kledingmaat meiden van deze leeftijd hebben.

Wat is de kledingmaat en schoenmaat van meiden van 4 t/m 12 jaar?

Voordat je een paar stoere bikerboots voor meisjes, een kleurrijke jurk of ander kledingstuk aanschaft, is het wel zo fijn dat je zeker weet dat je de goede maat aanschaft.

Vraag bij de ouders welke maat het meisje heeft of check onderstaande tabel voor kleding- en schoenmaten van meiden per leeftijd. Zeker weten dat je een geschikt kledingstuk of paar schoenen koopt? Speel op safe door kleding of schoenen in een maat groter te kopen, zodat het meisje de kleding of schoenen over een tijdje kan dragen.

Leeftijd 

Kledingmaat

Schoenmaat

Meisje 4 jaar

104

Maat 25 – 27

Meisje 5 jaar

110

Maat 28 – 30

Meisje 6 jaar

116

Maat 29 – 32

Meisje 7 jaar

122

Maat 32 – 35

Meisje 8 jaar

128

Maat 32 – 35

Meisje 9 jaar

134

Maat 32 – 35

Meisje 10 jaar

140

Maat 33 – 36

Meisje 11 jaar

146

Maat 34 – 37

Meisje 12 jaar

152

Maat 35 – 38

Kleding schoen maten kinderen

Is er een verschil in schoenmaat tussen jongens en meiden?

Op jonge leeftijd is er geen verschil in schoenmaat tussen jongens en meiden. Hoe ouder ze worden, hoe groter het verschil wordt. Vanaf ongeveer 12 jaar groeien de voeten van een jongen nog langer door dan bij een meisje. Na een leeftijd van 16 jaar hebben jongens in de meeste gevallen een grotere schoenmaat dan meisjes.

Wat zijn leuke schoenen voor meisjes?

Voor meiden van 4 t/m 12 jaar heb je volop keuze uit verschillende schoenen. Wat zijn nu leuke schoenen om cadeau te geven? Check bijvoorbeeld eens:

  • Bikerboots voor meiden: met deze laarsjes geef je een stoere twist aan elke outfit. Bikerboots zijn geschikt voor meiden van allerlei leeftijden en verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen en uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor stoere, zwarte bikerboots van leer. Gaan niet alleen lang mee, maar passen ook nog eens bij vrijwel elke outfit.
  • Sandalen voor meisjes: sandaaltjes zijn ideale schoenen voor meiden voor in de zomer. Ze zitten lekker luchtig en lopen – als je kiest voor kwalitatief goede sandalen, bijvoorbeeld met een leren zool – heerlijk.
  • Ballerina’s: dit zijn open schoentjes, die dicht zijn bij de tenen. Kies bijvoorbeeld voor ballerina’s in een opvallende kleur zodat de schoenen echt de eyecatcher van de outfit worden.

Op zoek naar meer cadeautips voor meiden van 4 t/m 12 jaar? Bekijk alle cadeautips op Kindcadeautips.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Shoesme.nl