10x het leukste kinderspeelgoed van HEMA

Ben je op zoek naar leuk én betaalbaar speelgoed om cadeau te geven dat ook nog eens lang meegaat? Bij HEMA ben je aan het juiste adres voor kinderspeelgoed voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Onze favorieten hebben we verzameld op deze pagina.

1. Teken- en knutselspullen

Tekenen en knutselen: welk kind is er nu niet dol op? Al vanaf jonge leeftijd vinden veel kinderen het heerlijk om in de weer te zijn met stiften, potloden en andere knutselspullen. Knutselen is dan ook dé ideale activiteit voor de ontwikkeling van het kind. En eerlijk is eerlijk: omdat kinderen zich gerust een uur vermaken met kleuren of een knutselwerk, is het ook nog eens de ideale activiteit voor ouders om hun handen éven vrij te hebben. Bij HEMA vind je superleuke knutsel- en tekenspullen voor kinderen van alle leeftijden. 

Altijd goed: stiften (kies voor dikke stiften voor jonge kinderen en voor dunnere stiften voor wat oudere kinderen), verf, stickers of een kleurboek.

2. Houten speelgoed 

Voor welke leeftijd je ook leuk speelgoed zoekt om cadeau te geven, houten speelgoed is altijd een goede cadeautip! Dit is al leuk voor de allerkleinsten, want zelfs voor baby’s is houten speelgoed een leuk cadeau. 

3. Kinderkeukentje & toebehoren

Meehelpen met papa of mama in de keuken, hoe leuk is dat? Vanaf jonge leeftijd worden kinderen vaak al betrokken bij het bereiden van een maaltijd. Het begint simpel: ingrediënten uit de kast halen en in de pan doen – en hoe ouder het kind wordt, hoe meer ze écht kunnen meehelpen in de keuken.

En totdat het kind echt een volwaardige chefkok is, kan hij of zij natuurlijk al lekker zelf oefenen. Een kinderkeukentje is dan ook dé perfecte cadeautip voor alle kids die het superleuk vinden om hun ouders een handje te helpen in de keuken. Bij HEMA vind je verschillende euke toebehoren voor kinderkeukens, zoals servies (uiteraard veilig van plastic of hout), eten, bestek en veel meer leuks.

4. Spelletjes en puzzels

Ook al is een kind steeds lastiger achter de tv of (spel)computer vandaan te slepen, voor een spelletje zijn de meeste kinderen nog wel te porren. Een spelletje of puzzel, samen met vriendjes, papa, mama en broertjes en zusjes is en ook altijd een leuke activiteit tijdens een regenachtige middag of avond. Kies een spel of puzzel dat past bij de leeftijd van het kind. In principe geldt: hoe ouder het kind, hoe groter de concentratieboog en hoe ingewikkelder het spelletje of de puzzel mag zijn.

5. Speelgoedauto’s en andere voertuigen

De hele woonkamer door met speelgoedautootjes, tractors of vrachtwagens: wie heeft dat nu niet gedaan in je jongere jaren? Voor zowel jongens als meiden vind je bij HEMA een groot assortiment aan speelgoedauto’s en andere voertuigen, van hout, plastic en met of zonder geluid. 

6. Kinderboekjes

Veel ouders beginnen al op jonge leeftijd met het voorlezen van hun kinderen. Supergoed voor hun ontwikkeling en natuurlijk een heel gezellige activiteit. Voorlezen is dan ook bij veel gezinnen een standaard onderdeel van het avondritueel en de perfecte activiteit om kinderen daarna heerlijk te laten slapen.
Als kinderen wat ouder worden, beginnen ze natuurlijk zelf te lezen. Voor alle leeftijden vind je bij HEMA geschikte boekjes: zowel voorleesboekjes als boeken die kinderen zelf kunnen lezen. Met als HEMA’s paradepaardje natuurlijk de Jip & Janneke boeken!

7. Zandbakspeelgoed

Of je nu een zandbak in de tuin hebt of niet: zandbakspeelgoed is altijd een leuk cadeau. Want met een speeltuin op vrijwel elke hoek van de straat in kindvriendelijke buurten, kan je het speelgoed natuurlijk ook lekker meenemen naar de speeltuin. 

8. Verkleedkleren

Ook dit is weer een ideale cadeautip voor allerlei leeftijden: verkleedkleding! Door zich te verkleden als superheld, politie-agent of stoere ridder, zijn kinderen uren zoet. Bovendien is verkleden ook goed voor de ontwikkeling van het kind (bron: Good Girls Company). Van motorische ontwikkeling tot empathische ontwikkeling en het stimuleren van hun fantasie. 

9. Educatief speelgoed

Speelgoed cadeau geven wat leuk is én ook nog eens de leercurve van het kind bevordert? Dan is educatief speelgoed een perfecte cadeautip. Bij HEMA vind je superleuk educatief speelgoed; van puzzels tot boekjes om te leren schrijven, tellen of rekenen. 

Bij HEMA vind je verschillende boekjes waarmee een kind kan leren lezen, schrijven of rekenen.

10. Knuffels

En tot slot: een cadeautip waar een kind nooit genoeg van kan hebben, knuffels! Van toffe handpoppen tot superzachte knuffeldieren, bij HEMA vind je voor elk kind een leuke knuffel om cadeau te geven.