3 tips voor een geslaagd kinderfeestje

Organiseer je binnenkort een kinderfeestje voor je zoon of dochter? En kun je wel wat hulp gebruiken om er een onvergetelijk feestje van te maken? We delen graag 3 tips met je om een superleuk én geslaagd feestje voor je kind te organiseren.

Is jouw kind binnenkort jarig? Dan voelt het organiseren van een kinderfeestje misschien nu al als een hoofdpijnproject. Hoeveel kindjes mogen er uitgenodigd worden, wanneer vindt het feestje plaats en het belangrijkste: wat gaan jullie doen? We helpen je graag op weg. Met deze tips wordt het kinderfeestje leuk voor de kinderen én voor jou.

Tip 1: huur een entertainer voor kinderfeestjes in

Hoe geweldig zou het zijn als jij relaxed met een drankje in je hand op afstand kan toekijken hoe de kinderen vermaakt worden? Onze tip: huur een entertainer in! Oké, het kost misschien wat, maar het zorgt ervoor dat jij je handen niet vol hebt en dat je kinderen optimaal vermaakt worden. Entertainers voor kinderfeestjes kun je vaak per uur huren en zijn er in allerlei “soorten en maten’. Ga bijvoorbeeld voor een schminker, het favoriete televisiefiguur van je kind of een ballonnenclown. Een ballonnenclown boeken is altijd een goed idee, want welk kind wordt er nu niet blij van grappige, stuntelige clown inclusief de meest wonderlijke ballonnencreaties?

Deze professionele entertainers zijn gespecialiseerd in het maken van prachtige ballonfiguren, zoals dieren, bloemen, zwaarden en hoeden. De kinderen kunnen niet alleen genieten van het kijken naar de clown, maar ze krijgen natuurlijk ook allemaal hun eigen ballonfiguur naar keuze. 

Tip 2: organiseer leuke spelletjes en activiteiten

Naast het inhuren van een entertainer, is het ook leuk om zelf spelletjes en activiteiten te organiseren om de kinderen bezig te houden. Kinderen zijn energiek en enthousiast, dus het is essentieel om hen bezig te houden met leuke en interactieve bezigheden. Rraditionele spelletjes zoals stoelendans, zaklopen, estafetteraces en schatzoeken zijn ook anno 2023 nog steeds een hit. Ook leuk: creatieve activiteiten zoals knutselen, schilderen of zelfs een kleine kookworkshop waarbij de kinderen hun eigen cupcakes kunnen versieren.

Het belangrijkste is natuurlijk om ervoor te zorgen dat de activiteiten passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen.

Tip 3: kies voor een themafeest 

Een themafeestje is niet alleen geweldig voor de jarige, maar ook lekker makkelijk voor jou. Zo kun je doelgericht zoeken naar een entertainer, decoratie en activiteiten die aansluiten bij het thema.

 Kies een thema dat aansluit bij de interesses van je kind, zoals piraten, prinsessen, superhelden of dieren. Versier de feestlocatie met bijpassende decoraties, zoals ballonnen, vlaggen, tafelkleden en posters. Vergeet niet om de uitnodigingen, feesthoedjes en feestzakjes ook in het gekozen thema vorm te geven. Dit zal de kinderen direct in de feeststemming brengen en hen betrekken bij het thema van het feestje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pretwin.nl.