Disney Lorcana: de nieuwe Trading Card Game bij het Spellenhuis

In 2023 lanceert Disney in samenwerking met Ravensburger een nieuw verzamelkaartspel genaamd Disney Lorcana: The First Chapter. Niet een heel gekke combinatie, aangezien Ravensburger al in een eerdere samenwerking met Disney het razendpopulaire bordspel Villainous uitgebracht heeft.

Disney Lorcana

En toch laat Disney met deze aankondiging de Trading Card Game-wereld op zijn grondvesten schudden door een greep naar de macht te doen. In dit artikel lees je meer over het nieuwe ruilkaartspel.

Trading Card Game Disney Lorcana

Iedereen weet dat zowel Magic: The Gathering als Pokémon Trading Card Game al jarenlang de ruilkaartwereld domineren. Toch waagt het mediabedrijf de grote stap door Disney Lorcana: The First Chapter te lanceren. En daar kunnen we bij het Spellenhuis niet op wachten! We nemen je kort mee in de wereld van TCG Lorcana.

Disney Lorcana: The First Chapter gameplay

De eerste serie die uitgebracht wordt, The First Chapter, bestaat uit zo’n 200 verzamelkaarten met meerdere verschillende sets, booster packs en starter decks. Het is de bedoeling dat je hiermee een deck van 60 kaarten samenstelt, waarmee je de strijd aangaat tegen andere spelers met als doel je tegenstanders te verslaan. De verschillende actiekaarten, songkaarten en artikelkaarten hebben hun eigen unieke vaardigheden, waarvan sommige een magische Disney twist hebben.

Het spel speelt zich in het sprookjesachtige rijk ‘Lorcana’ waar jij als speler in de rol kruipt van een Illumineer, die met krachtige toverkunsten de personages in het spel tot leven kan wekken. Samen met jouw toverstok, de ‘Inkcaster’, probeer je met magische inkt ‘glimmers’ van allerlei bekende Disney-personages, items en acties te casten.

Je voert een zoektocht uit, speelt acties, voorwerpen en personages uit je hand, produceert ‘Lore’ en maakt tactische beslissingen. Je personages gaan uitdagingen aan en je bouwt middelen op waarmee je op ten duur sterkere kaarten kunt spelen. 

Ga jij op zoek naar ‘Lores’ of daag jij je tegenstanders uit? Wat je ook beslist: het is en blijft jouw taak om Lorcana te beschermen en op zoek te gaan naar belangrijke kennis die ontbreekt. Maar weet wel… De eerste speler die 20 ‘Lores’ verzamelt is de winnaar van het spel!

Lorcana verzamelen of spelen?

Ondanks dat Disney Lorcana een ruilkaartspel is, is het is al bekend dat in de eerste serie verschillende soorten verzamelkaarten met spannende designs uitgebracht zullen worden. De verwachting is dan ook dat Disney zich met Lorcana toch meer gaat richten op de verzamelaarsmarkt. 

Dit kun je bijvoorbeeld terug zien met de lancering van de ‘Illumineers Trove’. Deze set bestaat ondere andere uit meerdere booster packs, deck boxes, foil kaarten met verschillende rarity’s én zeldzame kaarten. Maar ook een gids waarin alle kaarten uit de serie in afgebeeld staan is natuurlijk een must voor de verzamelaars. 

Disney Lorcana kopen en spelen bij het Spellenhuis

Uiteraard heeft ons spellenwinkel Spellenhuis een groot aanbod aan Disney Lorcana Trading Card Game kaarten in het assortiment die je nu al als pre-order kunt bestellen. De verwachting is dat de verzamelkaarten in de tweede helft van 2023 uitkomen. 

Ook bieden we je de mogelijkheid om Disney Lorcana te spelen in ons gezellige bordspellen café The Board Room. Je kunt samen met je vrienden terecht in zowel Den Haag als Haarlem om de strijd tegen elkaar aan te gaan!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Spellenhuis.nl.