10x cadeau inspiratie voor meisjes van 9 en 10 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een meisje van 9 of 10 jaar? We verzamelden tien leuke cadeautips voor 9- en 10-jarige meiden.

Originele cadeaus voor een meisje van 9-10 jaar

Zoek je een passend én origineel cadeau dat je kunt geven aan meiden van 9 of 10 jaar? Cadeautips genoeg! We hebben een aantal leuke cadeaus voor je verzameld die je cadeau kunt geven aan de 9- of 10-jarig. Of het nu haar verjaardag is, ze haar zwemdiploma heeft gehaald of je op zoek bent naar een leuk schoencadeautje of kerstcadeau. 

1. Leesboeken

Meiden van 9 of 10 jaar kunnen vaak al goed zelfstandig lezen. Natuurlijk kan het niveau verschillen per kind, dus het is slim om na te vragen bij de ouders wat het leesniveau van het meisje is. Zo weet je zeker dat je een passend leesboek koopt.

Populaire leesboeken voor meiden van 9 of 10 jaar zijn:

2. Knutselspullen

Knutselen: veel meiden zijn er dol op. Maar wat zijn nu leuke knutselspullen voor een meisje van 9 of 10 jaar? Voor meiden van deze leeftijd zijn er genoeg knutselspullen en tekenspullen te vinden die leuk én uitdagend zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleuren op nummer, bouwpakketten waarmee je bijvoorbeeld zelf een huisje in elkaar kunt zetten, sieraden maken of zelf tie-dye shirts maken.


3. Barbies

Misschien heb je vroeger ook nog met Barbies gespeeld en ook vandaag de dag zijn Barbies nog erg populair onder jonge meiden. Er zijn genoeg leuke Barbie-poppen, accessoires en pakketten te vinden in allerlei prijsklasses. 

4. LEGO 

Ook op deze leeftijd is LEGO nog steeds super populair. Tip: bekijk ook eens de speciale LEGO-pakketten voor meiden: LEGO Friends.

5. Make-upspullen

Meisjes van 9 en 10 jaar gaan langzaamaan richting de puberteit. Op deze leeftijd vinden ze alles wat met ‘tutten’ te maken heeft maar al te interessant. Nagellak, lippenstift, haarelastiekjes… genoeg leuke dingen te vinden waar je een meisje van 9 of 10 jaar héél blij mee maakt.

6. Spelletjes voor meisjes 9-10 jaar

Wat is er nu gezelliger dan op een woensdagmiddag, avond of in het weekend met het hele gezin spelletjes te spelen? Kinderen van 9 en 10 jaar kunnen met vrijwel alle spellen die ook geschikt zijn voor volwassenen, meedoen. Bekijk hier populaire spelletjes onder meiden van 9-10 jaar:

7. Items van Topmodel

Ook populair onder veel meiden van 9 en 10 jaar: de felgekleurde items van Topmodel. Van boekjes waarin de meiden zelf leren handletteren tot een dagboek en pennensets.

8. Paardenspullen (of spullen van andere dieren)

Een paard is van veel 9- en 10-jarige meiden hun absolute lievelingsdier. Hoe leuk is het dan om paardenspullen cadeau te geven, bijvoorbeeld van Playmobil of een spelletje of tijdschrift over paarden. Heeft de jarige een ander lievelingsdier? Ook van honden, tijgers of poezen zijn genoeg leuke dingen te vinden om cadeau te geven.

9. Buitenspeelgoed 

Tablet weg, laptop dicht en TV uit: lekker naar buiten! Ook voor meiden van 9 en 10 jaar is er nog genoeg leuk buitenspeelgoed te vinden waarmee je ze stimuleert om achter dat scherm vandaan te komen en lekker buiten te spelen.

10. Kookboek voor kinderen 

Je las het al aan het begin van deze pagina: kinderen van 9 of 10 jaar kunnen al prima helpen met huishoudelijke klusjes. Veel meiden van deze leeftijd helpen hun vader of moeder bijvoorbeeld met koken. Zelf ingrediënten afwegen, groenten of vlees snijden en roeren in de  pan gaat ze al prima af. Hoe leuk is het dan om een kookboek of bakboek cadeau te geven waarmee kinderen steeds beter leren bakken en koken?

Cadeau meisje 9 10 jaar

Wat geef je een 9- of 10-jarig meisje?

Het is een hele opgave om een leuk cadeautje te scoren. Voor je eigen kind, maar zeker voor een ander kind. Want wat vinden kinderen nu écht leuk? En welk cadeau past bij meiden van 9 en 10 jaar?

Een meisje van 9 of 10 jaar jaar:

  • Zit in groep 4, 5 of 6.
  • Kan al goed zelfstandig schrijven, rekenen en lezen.
  • Kan al klokkijken, op een digitale en analoge klok.
  • Kan al prima helpen met kleine, huishoudelijke taken.

Zoek je een cadeau voor een jongen? Of juist een genderneutraal cadeau voor 10-jarige kinderen? Check ook onze cadeautips voor jongens van 10 jaar en cadeautjes voor 10-jarige kinderen.