10 cadeautips voor een meisje van 8 jaar [2024]

Een leuk cadeau uitzoeken voor een 8-jarige kan nog een hele uitdaging zijn. In dit artikel ontdek je 10 cadeautips voor meisjes van 8 jaar. Voor haar verjaardag, als kerstcadeautje of “zomaar”; voor elke gelegenheid zijn deze cadeaus geschikt.

meisje 8 jaar

Wat past er bij een 8-jarig meisje?

Of je nu een cadeautje zoekt voor je eigen dochter of die van een ander: een passend cadeau uitzoeken voor een 8-jarige is zo gemakkelijk nog niet. Want wat vindt een 8-jarige meisje tegenwoordig leuk? Om daar achter te komen kijken we eerst naar hoe het leven van een meisje van 8 eruit ziet. 

Een meisje van 8: 

  • Zit in principe in groep 4 of 5
  • Kent de tafels 1 t/m 10 redelijk uit haar hoofd
  • Begint zelfbewust te worden 
  • Kan je verrassen met een bijzonder scherpe opmerking 
 
Ook voor 8-jarige jongens hebben we leuke cadeautips verzameld. En ben je op zoek naar genderneutrale cadeaus voor een kind van 8 jaar? Lees dan hier leuke cadeautips voor een kind van 8 jaar.

Wat is een leuk cadeau voor meisje van 8 jaar?

1. Playmobil 

Speelgoed waar jij vroeger misschien ook wel mee hebt gespeeld: Playmobil!  Ook tegenwoordig zijn de bouwsets van Playmobil razend populair onder kinderen. Aan de onderstaande sets zal een 8-jarig meisje veel plezier beleven. 

2. Skeelers voor een meisje van 8 

Een super leuk en origineel cadeau: skeelers. Skeeleren (en zelfs rolschaatsen!) is tegenwoordig weer helemaal hip.  Kies voor extra veiligheid en schaf een skatebeschermingsset aan zodat de ontvanger van het cadeau veilig de weg op kan. Tip: de gemiddelde schoenmaat van een 8-jarig meisje is maat 34 is. Twijfel je over de maat? Navragen bij de ouders kan altijd!

 

3. K3-spelletjes

K3 is ook tegenwoordig superpopulair onder jonge meiden. Deze spelletjes kan het meisje gezellig samen met haar vriendinnen doen, terwijl ze uit volle borst K3 liedjes meezingen. Het is een leuk cadeau waar je een meisje van 8 ongetwijfeld superblij mee maakt. 

4. Leesboeken 

Een meisje van 8 zit in principe in groep 4 of 5 en kan dus al redelijk goed lezen. Een boek is dan ook een leuk cadeau als het meisje een echte boekenwurm is. Onderstaande leesboekjes zijn populair bij 8-jarigen.

5. Kindermake-up

Make-up mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Meisjes beginnen interesse te krijgen in make-up en proberen het liefst van alles uit. Fel groene oogschaduw met roze lippen? Ja hoor! 😉 Kindermake-up is een leuk cadeau als het meisje ervan houdt om zich lekker op te tutten. 

6. Fiets

Een wat prijziger cadeau, maar wel een hele leuke: een fiets! Vroeg of laat begint elk kind met fietsen. Een fiets kan een meisje van 8 vaak gebruiken. Naar bijvoorbeeld school, vriendinnen en opa & oma. Bij het gemiddelde kind van 8 jaar past een fiets van 20 inch. De onderstaande fietsen zijn allemaal 20 inch. Twijfel je toch over de maat? Vraag dan de lengte van het kind na. 

7. Verkleedkleding voor een 8-jarig meisje

Veel kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen: verkleden! Verkleed je als een prinses, K3 of misschien wel Spiderman. Kies een leuk pakje uit en maak het 8-jarige meisje super blij. 

8. Creatief speelgoed 

Creatief speelgoed is een leuk cadeau als het meisje ervan houdt om creatief bezig te zijn. Met creatief speelgoed kun je alle kanten op: bijvoorbeeld armbandjes maken, weven of tekenen. Met de onderstaande sets kan een creatief meisje zich uren vermaken.

9. LEGO Friends 

Nog zo’n speelgoed die al generaties lang meegaat: LEGO! LEGO Friends is LEGO speciaal gemaakt voor meisjes. Alle LEGO Friends pakketten vormen samen één geheel. Met de onderstaande pakketten maak je een meisje van 8 super blij. 

10. Horloge 

Rond deze leeftijd leren kinderen om analoog en digitaal klok te lezen. Een horloge is dus een leuk cadeau waarmee het meisje direct haar nieuwe skills kan toepassen. ‘Hoe laat is het?’ is een vraag die het meisje niet meer hoeft te stellen met een eigen horloge. 

Met een mooi horloge kan ze namelijk op haar eigen horloge kijken hoe laat het is: leuk en handig!