7x cadeaus voor een meisje van 7 jaar [in 2024]

Ben je op zoek naar een leuk cadeau dat je cadeau kunt geven aan een meisje van 7 jaar, bijvoorbeeld voor haar verjaardag, het behalen van een zwemdiploma of een andere gelegenheid? Dit zijn leuke cadeautips voor meiden van 7 jaar. Bekijk hier 7 leuke cadeautips voor een meisje van 7 jaar. En wel zo handig: je kunt alle cadeautjes online bestellen. Gewoon vanuit je luie stoel.

1. Leesboekjes & Voorleesboeken

Als het meisje 7 jaar is, zit ze in principe in groep 3 of groep 4. Ze is dan volop bezig met leren lezen en kan zelf al korte verhaaltjes lezen.

Leesboekjes voor prille lezers zijn dan ook enorm leuk om cadeau te geven. Omdat het leesniveau op deze leeftijd sterk kan verschillen, kun je altijd even bij de ouders navragen wat het AVI-niveau is van het meisje. Zo weet je zeker dat je met een passend leesboek als cadeau aankomt.

En ook voorleesboeken zijn op deze leeftijd natuurlijk nog steeds hartstikke leuk. Niets fijner dan voor het slapen gaan nog even voorgelezen te worden door papa of mama.

2. Totum Unicorn knutselspullen

Van roze, glitters én knutselen wordt vrijwel elk 7-jarig meisje enthousiast. Het merk Totum Unicorn heeft superleuke knutselsets voor meiden van deze leeftijd, waarmee ze onder andere met ‘diamond painting’ de mooiste creaties kunnen maken. Een absolute hit!

3. Barbie speelgoed

Barbies: wie is er niet mee groot geworden? Ook vandaag de dag spelen meisjes nog veel met Barbies, een superleuk cadeau voor meiden van 7 jaar. Je kunt Barbie-poppen en veel leuke extra’s en accessoires kopen in allerlei prijscategorieën.

4. LEGO (voor meiden)

En ook LEGO is op deze leeftijd enorm populair. Er is zelfs speciaal lego voor meiden, bijvoorbeeld van Disney Frozen, maar eigenlijk is alle LEGO leuk om cadeau te geven én te krijgen, ongeacht of de ontvanger een jongetje of meisje is.

5. Digitale kindercamera

Kinderen van 7 jaar weten maar al te goed hoe tablets, smartphones en camera’s werken. Wil je voorkomen dat het kind een dure smartphone of camera van de ouders laat vallen? Geef haar dan haar eigen camera! Verschillende merken, zoals VTech en OHOME hebben digitale kindercamera’s in hun assortiment die wel tegen een stootje kunnen. Hiermee kunnen kinderen zelf foto’s maken.

6. Spelletjes voor kinderen van 7 jaar

Met een meisje van 7 jaar kunnen ouders ook al leuke spelletjes spelen. Puzzels, maar ook kaartspelletjes en andere gezelschapsspelletjes zijn er volop te vinden voor een kind van zeven.

7. Speelgoed van L.O.L. Surprise

Een speelgoedmerk dat erg populair is onder jonge meiden, is het merk L.O.L. Surprise. De speelpoppen zijn verpakt in een bal, waardoor het altijd een verrassing is welke pop je krijgt. Ook kun je allerlei leuke extra’s kopen zoals losse poppen, speelsets en zelfs knutselsets van L.O.L. Surprise.

Meer cadeau inspiratie voor 7-jarige meiden?

Check alle cadeautips voor meiden van 7 jaar op Bol.com.

Cadeau meisje 7 jaar

Wat geef je cadeau aan een meisje van 7 jaar?

Een leuk cadeau vinden voor een kind: altijd een uitdaging, ongeacht de leeftijd. Wat vindt een meisje van 7 jaar nu leuk?

Een meisje van 7 jaar:

  • Is officieel kleuter-af en wordt steeds zelfstandiger
  • Zit in groep 3 of groep 4
  • Leert lezen, schrijven en rekenen

Op deze leeftijd leert een kind enorm veel. Cadeautjes die (op spelenderwijs) bijdragen aan de ontwikkeling van het kind, zijn dan ook altijd leuk om cadeau te geven.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een jongen van 7 jaar? Of een genderneutraal cadeau voor 7-jarige kinderen? Ook die vind je op Kindcadeautips.nl!