12 cadeaus voor een meisje van 6 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een vriendinnetje van je kind, je buurmeisje of nichtje dat 6 jaar wordt? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een leuk cadeau voor je eigen dochter? Bekijk hier 12 leuke cadeaus voor 6-jarige meiden. Voor elke gelegenheid: van een verjaardag tot Sinterklaas of kerst.

1. Spulletjes van L.O.L

Een merk dat populair is onder meiden van deze leeftijd, is L.O.L. Surprise. Het merk is vooral bekend van de poppen, die verpakt zijn in een plastic bal waardoor het altijd een verrassing is welke pop je krijgt. Naast de poppen, zijn er nog veel andere leuke spulletjes verkrijgbaar van L.O.L. 

2. Frozen speelgoed & poppen

Welk 6-jarig meisje is er nu niet gek op Frozen? De films zijn enorm populair bij kleuters en daarmee ook al het Frozen-speelgoed, de poppen en andere accessoires. Voor elk budget is er wel iets leuks te vinden van Frozen voor meiden van 6 jaar.

3. Spelletjes voor meiden van 6 jaar

Met een kind van 6 kun je al prima spelletjes spelen. Leuke tips zijn bijvoorbeeld Keer op Keer, Beverbende of Dobble. Bekijk hier spelletjes die op het moment populair zijn bij meiden van 6 jaar:

4. LEGO Friends

Ook LEGO is anno 2021 nog steeds enorm populair bij kinderen. Ook veel meiden vinden het maar al te leuk om prachtige bouwwerken te creëren. Wist je dat er ook een compleet assortiment is aan LEGO voor meiden? Het assortiment Lego Friends is verkrijgbaar in Nederland sinds 2012 en bestaat uit veel leuke speelsets speciaal voor meiden.

5. Houten poppenhuis

Met een poppenhuis kunnen meiden urenlang zoet zijn. Kamertjes opnieuw indelen, de poppetjes aankleden en natuurlijk spelen.

Er zijn tegenwoordig veel mooie, houten poppenhuizen die niet alleen duurzaam zijn en lang meegaan, maar ook nog eens veel minder hysterisch qua kleur zijn en daardoor ook nog enigszins mooi staan in de woonkamer. De houten poppenhuizen van Little Dutch zijn bijvoorbeeld echt een aanrader.

6. Make-up- en haarspullen voor kinderen

Als je zelf een dochter hebt in deze leeftijd, dan is de kans groot dat ze jouw make-uptasje al eens geplunderd heeft. Met als gevolg lippenstift overal (en niet alleen op haar gezicht) en jouw dure make-up die helemaal vernield is. Tja, dat wil je natuurlijk voorkomen. Met make-up en andere leuke beautyspulletjes voor kinderen, kan het 6-jarige meisje helemaal losgaan zonder aan jouw kostbare make-upproducten te komen.

7. Babypop

Een pop die huilt, een flesje of speen wil of een schone luier nodig heeft? Ja hoor, dat kan tegenwoordig allemaal. Met een interactieve babypop ontpopt het 6-jarige meisje zich tot een heuse poppenmoeder. 

8. Playmobil Princess

Playmobil is al tientallen jaren populair bij kinderen in alle leeftijden. Vanaf 4 jaar kan een kindje met Playmobil spelen en onder meiden van 6 jaar is dit speelgoed ook nog steeds een hit. Leuke Playmobil speelsets voor meiden van 6 zijn bijvoorbeeld de sets uit de “Princess-lijn”.

9. Verkleedkleren

Of ze nu alleen speelt of met haar vriendinnen: verkleden is altijd leuk. Let wel op dat je de goede maat verkleedkleding koopt. Hierbij geldt altijd: beter te groot dan te klein.

10. Zelfleesboekjes

In groep 3 leert het meisje voor het eerst lezen. Dat gaat in het begin nog met horten en stoten, maar hoe leuk is het dat ze nu zelf een boekje kan lezen? Dit zijn leesboekjes die geschikt zijn voor meiden vanaf 6 die leren lezen.

11. Spulletjes van K3

Nog zoiets waar je vrijwel elk 6-jarig meisje blij mee maakt: spullen van K3. Van een K3-jurkje tot kleurboek, pop of skeelers: er is heel veel leuks verkrijgbaar voor elk budget.

12. Set om zelf sleutelhangers te maken

Een meisje van 6 kan al prima fietsen en heeft daarom soms ook al zelf de verantwoordelijkheid over haar sleutelbos. Verklein de kans dat ze haar sleutels kwijtraakt met een mooie sleutelhanger die zelf kan maken. Tip: ook een hele leuke activiteit voor op een kinderfeestje!

Wat zijn leuke cadeautips voor de verjaardag van een 6-jarig meisje?

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor een meisje van 6 jaar? Dan is het natuurlijk wel zo handig om te weten wat er bij haar én haar leeftijd past. 

Een meisje van 6:

  • Zit in principe in groep 2 of 3
  • Kan getallen herkennen en schrijven en simpele rekensommetjes maken met “erbij” en “eraf”
  • Leert klok kijken en begrijpt vaak hele en halve uren al
  • Leert al beter hoe geld werkt en kan simpele sommen oplossen met bedragen van 1 euro en 2 euro.
  • Leert langzaamaan fietsen zonder zijwieltjes en zit vaak ook al op zwemles om haar A- of B-diploma te halen.

 

Meisje cadeau 6 jaar

De vaardigheden van een 6-jarig meisje

Of je nu een cadeau zoekt voor je eigen dochter of die van een ander: het kan best lastig zijn om een leuk cadeau te vinden. Want ze hebben al zoveel en wat vinden meisjes van 6 jaar nu écht leuk, naast de welbekende tablet waar ze uren zoet mee zijn. 

Wel zo leuk als een cadeautje goed past bij haar leeftijd én een beetje origineel is.  Een meisje van 6 jaar os bijna kleuter-af en zit in groep 2, 3 of 4. Ze leert volop lezen en schrijven, kan getallen herkennen en schrijven en leert al rekenen.

Zeker als het 6-jarige meisje in groep 3 zit, leert ze dus enorm veel in een jaar tijd.