15x leuke cadeaus voor een meisje van 5 jaar [2024]

Hoera, je dochter, een vriendinnetje van je kind of je nichtje wordt 5 jaar. Maar wat geef je nu cadeau aan een meisje dat 5 jaar wordt? We hebben maar liefst 15 leuke cadeautips voor meiden van 5 jaar voor je verzameld.

1. Spullen van Frozen

Frozen: een regelrechte hit onder alle kleuters, zo ook onder meisjes van 5 jaar. Je maakt een meisje in deze leeftijd bijna niet blijer dan met een echte Elsa-jurk of andere leuke spulletjes van Frozen. Bekijk hier een selectie van leuke Frozen-items voor kleuters.

2. Barbiepoppen & Barbiesets

Barbie: welk meisje is er niet mee groot geworden? Ook tegenwoordig spelen meisjes nog graag met Barbies. Omdat er vaak kleine accessoires bij Barbies zitten, zijn de poppen niet geschikt voor dreumesen en peuters maar vanaf 4 jaar kan een kindje al prima met Barbies spelen. Bekijk hier Barbie-poppen en Barbie-sets die je cadeau kunt geven aan een meisje van 5 jaar: 

3. Knutselspullen van Totum Unicorn

Roze, glitters én knutselspullen maken bijna elk meisje van 5 jaar wel enthousiast. Ook al is hun spanningsboog nog niet superhoog, met een beetje hulp van papa of mama kan ze zelf hele leuke dingen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze knutselsets van Totum Unicorn? Hiermee kan ze zelf diamond painten, een sieradendoosje maken, een boekje maken of zelf sieraden maken. 

4. Spelletjes voor meisjes van 5 jaar

Als een meisje 5 jaar is, kan het ook al goed spelletjes spelen. Ga vooral voor een kort en makkelijk spelletje dat niet langer dan een kwartier duurt. Dit zijn bijvoorbeeld vier leuke spelletjes om cadeau te geven aan een meisje van 5 jaar:

5. LEGO voor meiden

Net als Barbies, is ook LEGO onder kleuters enorm populair. LEGO is verkrijgbaar in allerlei prijsklasses en wat ook leuk is: er is zelfs speciale meiden LEGO (alhoewel jongetjes daar natuurlijk ook prima mee kunnen spelen).

Denk bijvoorbeeld aan de LEGO Frozen, superleuk voor een 5-jarig meisje.

6. Poppenhuis

Misschien had je er vroeger ook wel één op je slaapkamer: een poppenhuis. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, geschikt voor bijvoorbeeld Playmobil-poppetjes of Barbies. Maar je kunt ook poppenhuizen kopen die al helemaal uitgerust zijn met alle meubeltjes en poppetjes om mee te spelen.

Tip: ga voor een houten poppenhuis met houten meubeltjes en poppetjes. Speelgoed van hout gaat niet snel stuk en dus kan het meisje jarenlang met haar poppenhuis spelen.

7. Make-upset voor kinderen

Uiteraard draagt een meisje van 5 jaar nog niet écht make-up, maar ze vinden lippenstift, oogschaduw en rouge maar al te interessant. De kans is groot dat jouw dochter van 5 al lang een keer je make-uptasje heeft geplunderd. Met make-upsetjes voor kinderen kan een 5-jarig meisje helemaal haar gang gaan en de lippenstift van haar moeder heel laten. Wel zo fijn!

8. L.O.L. Surprise Poppen & accessoires

Een merk dat tegenwoordig heel populair is onder jonge meiden, is L.O.L. Surprise. De L.O.L (Lil Outrageous Littles) speelpoppen zijn verpakt in een bal (een soort verrassingsei) waardoor het altijd een verrassing is welke pop je krijgt. Bij het weghalen van elke laag van de bal komt er weer een nieuwe tip tevoorschijn die iets verklapt over de pop.

Er zijn in totaal wel zo’n 45 verschillende poppen, nu is het de uitdaging om ze allemaal te sparen natuurlijk.

 

9. Interactieve babypop

Een pop die lacht, huilt en een flesje wil? Ja hoor, dat kan tegenwoordig allemaal. Met een interactieve babypop kan het meisje van 5 onbeperkt moedertje spelen. Succes gegarandeerd.

10. Playmobil

In hun kleutertijd komt er zoveel speelgoed bij waar meisjes mee mogen spelen. Waar voorheen DUPLO vooral een “ding” was zijn meisjes in deze leeftijd groot genoeg om met Playmobil te spelen, dat uit wat kleinere onderdelen bestaat. Bekijk hier een aantal leuke Playmobil-sets voor meiden:

 

11. Kinetisch speelzand

Elk kind is er dol op: lekker in de zandbak spelen en vervolgens met schoenen en kleding vol zand het huis weer inlopen. Wil je het 5-jarige meisje toch haar speelplezier gunnen maar gun je de ouders ook een zand-vrij huis? Ga dan voor kinetisch zand. Dit zit een beetje tussen zand en klei in en ruim je supermakkelijk weer op. Geen dwalende zandkorrels in huis meer, dus.

12. Verkleedkleding

Ook altijd een leuke activiteit: je verkleden als indiaan, politievrouw of dokter. Verkleedkleding is altijd leuk om te geven aan een meisje van 5. Qua kledingmaat heeft een meisje van 5 vaak maat 110. Vraag voor de zekerheid bij de ouders na welke maat verkleedkleding je nodig hebt. En nog een tip: koop liever iets te grote, dan te kleine verkleedkleren.

13. Step

Heeft het meisje nog geen step? Dan is dat superleuk om cadeau te geven, want dit stimuleert het kindje om lekker buiten te spelen en bevordert ook de coördinatie.

14. K3-spullen

Nog zoiets waar meisjes in deze leeftijd al decennialang geen genoeg van krijgen: K3. Ook al is K3 inmiddels compleet vervangen, het is en blijft een hit bij jonge kinderen. K3-spullen zijn dan ook altijd leuk om cadeau te geven aan een 5-jarig meisje.

15. Puzzels

Oké, de spanningsboog van een meisje van 5 jaar is (nog) niet optimaal, maar een puzzel maken is altijd leuk. Ook al doe je er een paar dagen over. Kies voor een puzzel met niet te veel stukjes, zodat het goed te doen is voor het meisje. Deze puzzels zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar:

Leuke cadeautjes & speelgoed voor meiden van 5 jaar

Of het nu haar verjaardag is, je op zoek bent naar een leuk schoencadeautje of je “zomaar” een cadeautje wil geven: deze 15 cadeautips zijn allemaal geschikt voor meisjes van 5 jaar. Voor elke gelegenheid en elk budget vind je wel een geschikt cadeautje.

Wat is een leuk cadeau voor een 5-jarig meisje?

Tegenwoordig hebben kinderen al zoveel. Buitenspeelgoed, poppen, bouwspeelgoed en natuurlijk een iPad. Wat vindt een meisje van 5 jaar tegenwoordig écht leuk en wat is een leuk cadeau om te geven? Wel zo fijn als het cadeau goed past bij de leeftijd van het meisje en de fase waar ze zich in bevindt.

Een 5-jarig meisje:

  • Is kleuter en zit in principe in groep 1, 2 of begint net aan groep 3
  • Kan tellen t/m 20
  • De meest voorkomende vormen en vrijwel alle reguliere kleuren benoemen
  • Kan soms al een beetje lezen of schrijven


Op deze leeftijd leert een meisje dus erg veel. Het is dan ook erg leuk om cadeaus te geven die de ontwikkeling van het meisje bevorderen.