10x leuke cadeaus voor meiden van 4 jaar [2024]

Gefeliciteerd! Je eigen dochter, nichtje, buurmeisje of kind van een vriend(in) is bijna jarig. En bij een verjaardag hoort natuurlijk een passend cadeautje. Kun je wel wat tips en inspiratie gebruiken? Bekijk hier 10 leuke cadeautips voor 4-jarige meiden.

1. Kleurpotloden 

Veel meiden van 4 jaar zijn er dol op: kleuren en knutselen. En als een meisje 4 wordt, leert ze steeds beter binnen de lijntjes kleuren en kan ze al goed een kleurplaat inkleuren. Een set mooie kleurpotloden is dan ook een superleuk cadeau voor een 4-jarig meisje.

STABILO Trio Thick – 24x Driekantige Kleurpotloden

Koop bij:

bol.com (€11,89)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

2. Kralen om zelf sieraden te maken

Zelf sieraden maken: hoe leuk is dat?! Met deze kralenset kunnen 4-jarige meisjes een armbandje, ketting of sleutelhanger maken met hun favoriete kleuren kraaltjes. Ook leuk: er zitten kraaltjes met letters tussen en superleuke bedeltjes om een uniek sieraad te maken.

RICHLY® Kralen Set Creative Kit

Koop bij:

bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

3. Playmobil voor meisjes van 4 jaar

Een speelgoedmerk dat al tientallen jaren lang populair is en blijft: Playmobil. Het merk biedt zoveel leuke speelsets aan… er is voor elk kind wat wils! Je hebt bijvoorbeeld sets waarbij je je eigen prinsessenkasteel of paardenmanege kan bouwen, hoe leuk is dat?!  Playmobil is dan ook het perfecte cadeau voor meisjes van 4 jaar en er zijn sets in allerlei prijsklasses:

4. Voorleesboekjes 

De meeste kindjes van 4 kunnen nog niet zelf lezen, maar zijn er vaak wél dol op om voorgelezen te worden. Niet alleen een leuke activiteit voor het kind en de (groot)ouders, maar ook supergoed voor de ontwikkeling van een kind. Het stimuleert namelijk het gevoel voor zinsbouw, grammatica en fantasie. Deze boekjes zijn zijn geschikt voor 4-jarige meisjes:

 

5. Houten speelgoedkeukentje

Dit is toch dé kinderdroom van elk kind? Een houten speelgoedkeuken! Kindjes van deze leeftijd hebben een grote fantasie en kunnen zich uren vermaken in hun eigen speelgoedkeukentje. Geef het meisje een onvergetelijke verjaardag met een speelgoedkeukentje. Bovendien zijn de onderstaande keukentjes helemaal kleuterproof en zullen lang meegaan. 

6. Barbiepop 

Je had er vroeger misschien zelf ook wel eentje: een Barbie! Haartjes kammen, omkleden en lekker mee spelen. Ook tegenwoordig zijn Barbies populair onder meisjes. Een Barbiepop is een leuk cadeau waar je een 4-jarig meisje heel blij mee zult maken. 

7. Educatieve spelletjes 

Meisjes van 4 jaar kunnen spelletjes spelen met eenvoudige regels. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes met grote stukken, duidelijke vormen of felle kleuren. Daarnaast zijn educatieve spelletjes ook goed voor de ontwikkeling van het kindje: win win dus! Onderstaande spelletjes zijn geschikt voor een 4-jarig meisje. 

8. Houten speelgoed van Little Dutch  

Het merk Little Dutch biedt veel houten speelgoed aan. Het speelgoed kenmerkt zich door zachte kleuren en goede kwaliteit. Bovendien is houten speelgoed duurzaam en zal lang meegaan. Houten speelgoed is een leuk cadeau waar een 4-jarige veel plezier aan zal beleven. 

9. Kindercamera 

Een kindercamera is een superleuk cadeau waarmee de 4-jarige natuurlijk foto’s kan maken, maar je kunt er ook spelletjes op spelen en muziek mee luisteren. Daarnaast is deze VTech camera camera helemaal kleuterproof en kan dus wel tegen een stootje. Kortom, een leuk en duurzaam cadeau waar je een 4-jarige super blij mee zult maken. 

VTech KidiZoom Duo DX Camera

VTech KidiZoom Duo DX Camera

Verkrijgbaar in roze & blauw

Koop bij:

bol.com (€48,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

10. Spelletjes voor een 4-jarig meisje 

Jong of oud: spelletjes zijn altijd een leuk cadeau! Vanaf 4 jaar beginnen kindjes echt goed mee te kunnen spelen met spelletjes. Ze beginnen de regels en verhoudingen wat beter te begrijpen. Bovendien stimuleren veel spelletjes de ontwikkeling van een kind. Onderstaande spelletjes zijn geschikt voor 4-jarige. 

Meisje 4 jaar

Wat is een passend cadeau voor een 4-jarig meisje?

Of het nu je eigen dochter of die van een ander is: een leuk cadeau scoren voor een 4-jarig meisje is zo makkelijk nog niet. Want wat vindt een 4-jarige tegenwoordig leuk? Om dat te bepalen kijken we eerst naar de vaardigheden van een 4-jarige. 

Een meisje van 4: 

  • Is vanaf nu officieel een kleuter
  • Mag vanaf deze leeftijd naar de basisschool 
  • Is een ster in het stellen van veel vragen. Hoeveel, waarom en wanneer…?
  • Leert vaardigheden als wachten, delen en samenwerken