10x leuke cadeaus voor meiden van 4 jaar

Gefeliciteerd! Je dochtertje, nichtje, buurmeisje of kind van een vriend(in) is bijna jarig. Bij een verjaardag hoort natuurlijk een passend cadeautje. Kun je wel wat tips en inspiratie gebruiken? Bekijk hier 10 leuke cadeaus voor 4-jarige meiden.

1. Kleurpotloden 

Veel meiden van 4 jaar zijn er dol op: kleuren en knutselen. En als een meisje 4 wordt, leert ze steeds beter binnen de lijntjes kleuren en kan ze al goed een kleurplaat inkleuren. Een set mooie kleurpotloden is dan ook een superleuk cadeau voor een 4-jarig meisje.

2. Kinderfiets voor 4-jarige meiden 

Een iets prijziger cadeau, maar wel een hele leuke: een kinderfiets voor meiden! In Nederland leren kinderen al vroeg fietsen. Eerst op een loopfiets en vervolgens op een fietsje met zijwieltjes, totdat het kindje helemaal zelfstandig zonder zijwielen kan fietsen. Sommige kinderen van 4 leren al zonder zijwielen fietsen, maar de meeste hebben nog wel wat extra hulp nodig bij het fietsen in de vorm van zijwieltjes.

Dit zijn leuke fietsjes voor 4-jarige meiden mét zijwieltjes: 

3. Playmobil voor meisjes van 4 jaar

Speelgoed dat al jaren lang populair is: Playmobil. Het merk biedt vele sets aan, zo is er voor ieder wat wils. Je hebt bijvoorbeeld sets waarbij je je eigen prinsessenkasteel of paardenmanege kan bouwen, hoe leuk!  Playmobil is een leuk cadeau waar een meisje van 4 goed mee kan spelen en veel plezier aan zal hebben. 

4. Voorleesboekjes 

Kindjes van 4 kunnen vaak nog niet zelf lezen, maar houden ervan om voorgelezen te worden. Daarnaast is voorlezen goed voor de ontwikkeling van een kind. Het stimuleert namelijk het gevoel voor zinsbouw en grammatica. Deze boekjes zijn zijn geschikt voor 4-jarige meisjes:

 

5. Houten speelgoedkeukentje

Dit is toch dé kinderdroom van elk kind? Een houten speelgoedkeuken! Kindjes van deze leeftijd hebben een grote fantasie en kunnen zich uren vermaken in hun eigen speelgoedkeukentje. Geef het meisje een onvergetelijke verjaardag met een speelgoedkeukentje. Bovendien zijn de onderstaande keukentjes helemaal kleuterproof en zullen lang meegaan. 

6. Barbiepop 

Je had er vroeger misschien zelf ook wel eentje: een Barbie! Haartjes kammen, omkleden en lekker mee spelen. Ook tegenwoordig zijn Barbies populair onder meisjes. Een Barbiepop is een leuk cadeau waar je een 4-jarig meisje heel blij mee zult maken. 

7. Educatieve spelletjes 

Meisjes van 4 jaar kunnen spelletjes spelen met eenvoudige regels. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes met grote stukken, duidelijke vormen of felle kleuren. Daarnaast zijn educatieve spelletjes ook goed voor de ontwikkeling van het kindje: win win dus! Onderstaande spelletjes zijn geschikt voor een 4-jarig meisje. 

8. Houten speelgoed van Little Dutch  

Het merk Little Dutch biedt veel houten speelgoed aan. Het speelgoed kenmerkt zich door zachte kleuren en goede kwaliteit. Bovendien is houten speelgoed duurzaam en zal lang meegaan. Houten speelgoed is een leuk cadeau waar een 4-jarige veel plezier aan zal beleven. 

9. Kindercamera 

Een kindercamera is tegenwoordig razend populair. Met de camera kun je natuurlijk foto’s maken, maar je kunt er ook spelletjes op spelen en muziek mee luisteren. Daarnaast is de camera helemaal kleuterproof en kan dus wel tegen een stootje. Kortom, een leuk en duurzaam cadeau waar je een 4-jarige super blij mee zult maken. 

10. Spelletjes voor een 4-jarig meisje 

Jong of oud: spelletjes zijn altijd een leuk cadeau. Vanaf 4 jaar beginnen kindjes echt goed mee te kunnen spelen met spelletjes. Ze beginnen de regels en verhoudingen wat beter te begrijpen. Bovendien stimuleren veel spelletjes de ontwikkeling van een kind. Onderstaande spelletjes zijn geschikt voor 4-jarige. 

Meisje 4 jaar

Wat is een passend cadeau voor een 4-jarig meisje?

Of het nu je eigen dochter of die van een ander is: een leuk cadeau scoren voor een 4-jarig meisje is zo makkelijk nog niet. Want wat vindt een 4-jarige tegenwoordig leuk? Om dat te bepalen kijken we eerst naar de vaardigheden van een 4-jarige. 

Een meisje van 4: 

  • Is vanaf nu officieel een kleuter
  • Mag vanaf deze leeftijd naar de basisschool 
  • Is een ster in het stellen van veel vragen. Hoeveel, waarom en wanneer…?
  • Leert vaardigheden als wachten, delen en samenwerken