12x cadeautjes voor een meisje van 2 jaar [2024]

Hoera! Je dochter, nichtje, buurmeisje of kind van een vriend(in) is bijna jarig. Daar hoort natuurlijk een leuk cadeau bij. Maar wat is nu een origineel én geschikt cadeau voor een meisje van 2 jaar? Bekijk hier de 12 leukste cadeautjes voor een meisje van 2 jaar en shop je favoriete cadeautje direct online!

1. Kleurboek met dieren

Een kleurboek kan niet ontbreken in het lijstje van cadeautips voor een meisje van 2, want dit is een perfecte leeftijd om te beginnen met creativiteit! Kies voor een kleurboek met grote kleurplaten en geef er bijvoorbeeld ook een set grote stiften of krijtjes bij, zodat de jarige jet er lekker op los kan kleuren. 

Dieren A4 kleurblok 30 Kleurplaten

Koop bij:

bol.com (€12,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 mei 2024 - 09:01

2. LEGO DUPLO

DUPLO: welk kind heeft er niet mee gespeeld? Vanaf peuterleeftijd is LEGO een superleuk cadeau en dus ook een geschikt cadeau voor een meisje van 2 jaar. Er zijn DUPLO-sets verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklasses, dus voor elk budget is er wel een geschikt DUPLO-cadeau te vinden. Dit zijn de populairste sets van dit moment op Bol.com:

3. Spelletjes en puzzels 

Meisjes van 2 kunnen langzaam aan simpele spelletjes spelen. Denk aan spelletjes met grote onderdelen, simpele spelregels, veel kleuren en geluiden. Spelletjes zijn ook nog eens educatief en dragen bij aan de ontwikkeling van een peuter. Deze spelletjes zijn dan ook helemaal peuterproof

4. SmartMax sets

De sets van SmartMax “My First” zijn razendpopulair bij ouders van jonge kindjes. Met deze leuke magnetische sets kunnen kinderen vanaf 12 maanden op een veilige manier allerlei nieuwe dingen ontdekken. Van safaridieren tot het circus en stoere voertuigen. Een superleuk cadeau voor een meisje van 2 jaar, want de sets zijn geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar.

5. Voorleesboekjes voor een meisje van 2 jaar

Jong of oud: kinderen van alle leeftijden vinden het superleuk om voorgelezen te worden. Ook als ze zelf steeds beter kunnen lezen, want zeg nu zelf: wat is er nu lekkerder dan tegen papa, mama, opa of oma aankruipen en vol aandacht luisteren naar een verhaaltje? Dit zijn leuke voorleesboekjes voor meisjes van 2 jaar: 

6. Houten speelgoed van Little Dutch

Speelgoed voor kinderen van deze leeftijd is altijd een goed idee. Zoals je misschien wel weet zijn kinderen van 2 niet al te voorzichtig. Houten speelgoed is daarom een perfect cadeau: het gaat niet snel kapot en blijft lang mooi. Een populair merk van houten speelgoed is het Nederlandse merk Little Dutch. Kijk hoe leuk al dit speelgoed! 

7. Playmobil 1, 2, 3

Naast LEGO en DUPLO is ook Playmobil een speelgoedmerk dat al jarenlang populair is. Playmobil 1, 2, 3 is speciaal voor dreumesen en heeft allerlei leuke sets waar een meisje van 2 jaar zich uren mee kan vermaken. 

8. MEGA Bloks Grote bouwtas met bouwstenen

Gigantische torens bouwen (en weer omgooien…) welke peuter is er niet dol op? Bouwblokken zijn dan ook een superleuk cadeau voor een meisje van 2 jaar. Deze set bestaat uit lekker grote blokken – maar liefst 60 stuks in verschillende kleuren – en wordt geleverd in een grote bouwtas.

9. Rugzak voor een meisje van 2 jaar

Gaat het meisje naar de peuterspeelzaal, gastouder of logeren bij opa en oma? Dan is een rugzak altijd handig en dus ook een leuk cadeau. Hieronder delen we 4 leuke rugzakken voor een meisje van 2 jaar:

10. Pop

Een pop: grote kans dat je hier zelf ook mee hebt gespeeld toen je klein was! Je nam je pop overal mee naar toe en verzorgde ‘m van top tot teen. Een speelgoedpop is een cadeau waar meisjes van 2 óók tegenwoordig nog veel plezier aan hebben en dus een superleuke cadeautip.

11. Tipitent 

Tipitenten zijn favoriet bij peuters én ouders. Peuters kunnen zich uren vermaken met ‘hutje-spelen’ en ontwikkelen hun creativiteit. Voor ouders scheelt het een hoop werk, want ouders hoeven niet langers allerlei dekens en kussens van boven te halen om een hut te maken (en weer op te ruimen…). Want zoals je vast wel uit ervaring weet, blijven jonge kinderen een tent maken het einde vinden. Een tipitent is een leuk cadeau waar een meisje van 2 een lange tijd plezier aan zal hebben. 

12. Wobbel

Ken je de Wobbel al? Het is vrij nieuw en razend populair. De Wobbel is in feite en gebogen brede houten plank gemaakt van hout. Een peuter kan erop staat, in liggen, op wiebelen, overheen kruipen en nog veel meer. Naast dat een peuter zich enorm kan vermaken op een wobbel, is het speelgoed ook erg goed voor de ontwikkeling van een peuter. Een Wobbel stimuleert in het spel, balans en kracht.  
Cadeau meisje 2 jaar

Welke cadeaus passen bij een 2-jarig meisje?

Of het nu je eigen kind is of die van een ander: een leuk cadeautje vinden voor een 2-jarig meisje kan nog een hele uitdaging zijn. Kinderen ontwikkelen zich tussen hun eerste en tweede jaar enorm en zo passen er weer hele andere cadeaus goed bij deze leeftijd. Een meisje van 2 jaar kan: 

  • Achteruit lopen en springen
  • Zelf jas aan- en uittrekken  
  • Eerste zinnetjes 
  • Krabbelen en kleuren 
  • Makkelijke puzzels 

Ben je op zoek naar een cadeau voor een kind van 2 jaar? Ontdek hier 10 leuke cadeautips voor een kind van 2 jaar. En zoek je een cadeautje voor een jongetje van 2 jaar? Bekijk hier 10 leuke cadeau-ideeën voor een jongen van 2 jaar.