De 10 leukste cadeautjes voor een meisje van 2 jaar

Hoera! Je dochter, nichtje, buurmeisje of kind van een vriend(in) is bijna jarig. Daar hoort natuurlijk een leuk cadeau bij. Maar wat vindt een meisje van 2 tegenwoordig leuk? Bekijk hier de 10 leukste cadeautjes voor een meisje van 2 jaar en doe inspiratie op voor leuke cadeautips voor Sinterklaas of Kerst.

Cadeau meisje 2 jaar

Welke cadeaus passen bij een 2-jarig meisje?

Of het nu je eigen kind is of die van een ander: een leuk cadeautje vinden voor een 2-jarig meisje kan nog een hele uitdaging zijn. Kinderen ontwikkelen zich tussen hun eerste en tweede jaar enorm en zo passen er weer hele andere cadeaus goed bij deze leeftijd. Een meisje van 2 jaar kan: 

  • Achteruit lopen en springen
  • Zelf jas aan- en uittrekken  
  • Eerste zinnetjes 
  • Krabbelen en kleuren 
  • Makkelijke puzzels 

 

Zoek je een cadeautje voor een jongen van 2 jaar? Bekijk hier 10 leuke cadeau-ideeën voor een jongen van 2 jaar. 

10x cadeautips voor een meisje van 2 jaar

1. Kleurboek

Een kleurboek kan niet ontbreken in het lijstje van cadeautips voor een meisje van 2. Meisjes van 2 krabbelen en kleuren graag. Kinderen van deze leeftijd houden ervan om hun armen te bewegen en het effect daarvan te zien op papier. Een kleurboek is dus een erg leuk cadeau. 

2. Houten kinderkeuken

Een iets prijziger cadeau, maar wel een onvergetelijke. Meisjes van 2 jaar beginnen voorwerpen uit de keuken te herkennen en doen dit met veel plezier na in hun eigen houten keuken. Maak het keukentje af met speelgoedfruit- en groenten en andere leuke keukenspulletjes.

3. Spelletjes en puzzels 

Meisjes van 2 kunnen al gemakkelijke spelletjes spelen. Denk aan spelletjes met grote onderdelen, simpele spelregels, veel kleuren en geluiden. Spelletjes zijn ook nog eens educatief en dragen bij aan de ontwikkeling van een peuter. Deze spelletjes zijn dan ook helemaal peuterproof. 

4. Boekjes voor een meisje van 2 jaar

Jong of oud: kinderen vinden het superleuk om voorgelezen te worden. Vooral kinderen van 2 jaar die nog niet zelf kunnen lezen, luisteren én kijken aandachtig naar de plaatjes in het boek. Deze boekjes zijn een leuk cadeau voor meisje van 2 jaar. 

5. Poppenspeelgoed

Veel meisjes hadden er vroeger één: een pop. Je nam je pop overal mee naar toe en verzorgde ‘m van top tot teen. Een speelgoedpop is een cadeau waar meisjes van 2 óók in 2021 nog veel plezier aan hebben. 

6. Houten speelgoed

Speelgoed voor kinderen van deze leeftijd is altijd een goed idee. Zoals je misschien wel weet zijn kinderen van 2 niet al te voorzichtig. Houten speelgoed is daarom een perfect cadeau. Houten speelgoed is niet alleen kinderproof maar ook erg duurzaam en gaat lang mee. 

7. Peuterfiets

Kinderen kunnen al vrij snel op een loopfiets. Een peuterfiets is het net een slagje groter en heeft vaak twee wielen in plaats van drie. Een peuterfiets is een duurzaam cadeau dat zeker nog een tijdje mee zal gaan. Peuters vermaken zich enorm op een fiets en maken de eerste stapjes naar het echte fietsen. Houten fietsjes zijn mooi, maar vaak ook zwaarder. Houd hier rekening mee. 

8. Rugzak voor een meisje van 2 jaar

Een rugzak is een leuk cadeau en kan een peuter vaak gebruiken. Voor bijvoorbeeld de peuterschool, crèche of wanneer ze naar opa en oma gaat. Rugzakken heb je in alle kleuren en printjes en zelfs van teddy stof. 

9. Tipitent 

Tipitenten zijn favoriet bij peuters én ouders. Peuters kunnen zich uren vermaken met ‘hutje-spelen’ en ontwikkelen hun creatieve geest. Voor ouders scheelt het een hoop werk, het opruimen van een heleboel dekens en kussens. Want zoals je vast wel uit ervaring weet, blijven jonge kinderen een tent maken het einde vinden. Een tipitent is een leuk cadeau waar een meisje van 2 een lange tijd plezier aan zal hebben. 

10. Wobbel

Ken je de Wobbel al? Het is vrij nieuw en razend populair. De Wobbel is in feite en gebogen brede houten plank gemaakt van hout. Een peuter kan erop staat, in liggen, op wiebelen, overheen kruipen en nog veel meer. Naast dat een peuter zich enorm kan vermaken op een wobbel, is het speelgoed ook erg goed voor de ontwikkeling van een peuter. Een Wobbel stimuleert in het spel, balans en kracht.  

Ben je op zoek naar een cadeau voor een kind van 2 jaar? Lees hier 10 leuke cadeautips voor een kind van 2 jaar.