Top 10 cadeaus voor 12-jarige meiden

Het is feest! Je eigen dochter, een nichtje, buurmeisje of vriendin van je dochter is bijna jarig. 12 jaar alweer… en bij een verjaardag hoort natuurlijk een leuk cadeau. Bekijk hier 10 leuke cadeautips voor een meisje van 12.

Cadeau meisje 12 jaar

Wat past er bij 12-jarige meiden?

Een cadeau uitzoeken voor een 12-jarige… dat kan best een hele uitdaging zijn. Wat vinden (beginnende) pubers tegenwoordig leuk? Je wil natuurlijk een passend cadeau uitzoeken.

Een meisje van 12:

  • Zit in principe in groep 8 of in de eerste klas van de middelbare school
  • Leert op de middelbare school vakken als Frans, wiskunde & natuurkunde.
  • Zit in de puberteit
  • Begint een duidelijke eigen mening te ontwikkelen

Wat is een leuk cadeau voor meiden van 12?

1. Waterfles

Een waterfles is een erg handig en leuk cadeau voor een meisje van 12. Een waterfles kan ze op vele momenten gebruiken: naar school, tijdens het sporten of gewoon in huis. Waterflessen heb je in vele kleuren en maten. Het is ook nog eens supergezond om genoeg water te drinken. Kortom: een praktisch en leuk verjaardagscadeau. 

2. Parfum

Vanaf deze leeftijd begint bij de meeste meiden de interesse in make-up, nagellak en verzorging. Ook parfum hoort hier bij. Hieronder zie je populaire geuren onder jonge meiden. 

3. Make-up

Meiden krijgen vanaf deze leeftijd interesse in make-up en proberen vaak vanalles uit. Dikke eyeliner onder de ogen, fel roze lippenstift… gewoon doen. Met make-up maak je een meisje van 12 zeker blij voor haar verjaardag. 

4. Rituals producten

Producten van Rituals zijn erg populair en ruiken ook nog eens heerlijk. Denk aan showergels, bodylotions, bodyscrub en ook de parfums van Rituals ruiken erg lekker. Bij Rituals kun je ook vele geschenksets kopen. Een cadeau waar je een meisje van 12 veel plezier mee doet. 

5. Gel nagellak set

Nagellak kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In het bijzonder is gelnagellak erg populair tegenwoordig. Dit is speciale nagellak die veel langer blijft zitten dan normale nagellak: tot wel 3 weken. Met een gelnagellakset kan het meisje helemaal zelf gelnagels zetten. De sets worden vaak verkocht inclusief UV-lamp. 

6. Sieraden voor een meisje van 12

Met sieraden maak je een meisje van 12 erg blij. Belangrijk is om eerst na te gaan of ze goud of zilver draagt. Je wilt natuurlijk wel dat het sieraad past bij de rest. Daarnaast is het aan te raden zo minimalistisch mogelijk te blijven wat betreft een sieraad. Op die manier heb je het vaak aan het juiste einde. 

7. Muziekbox

Een muziekbox is een cadeau wat perfect past bij meiden van 12. Ze kunnen de box meenemen als ze afspreken met vriendinnen of een dagje uit gaan, zoals bijvoorbeeld naar het strand of zwembad. Zie hieronder boxjes van goede kwaliteit die lang mee zullen gaan. 

8. TopModel creatief boek

Een TopModel creatief boek is een leuk cadeau als het meisje ervan houdt om zich creatief bezig te houden met mode en make-up. In de boeken kan het meisje poppen een hele eigen outfit of make-up look geven: dat ligt aan het boek. Dit cadeau stimuleert creativiteit en zorgt voor een heleboel plezier bij een meisje van 12 jaar. 

9. Spelletjes voor 12-jarige meisjes

Ongeacht de leeftijd van een kind: spelletjes zijn altijd een leuk cadeau. Bij elke leeftijd passen natuurlijk andere spelletjes. Deze spelletjes kan een meisje van 12 gezellig met haar vriendinnen doen.  

10. Leesboeken voor meiden van 12 jaar

Sommige pubers houden er wel van andere niet: lezen. Maar als je eenmaal bent begonnen met een goed boek dan kun je niet meer stoppen, zelfs pubers niet. Bovendien is lezen erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Een boek is dan ook een erg leuk verjaardagscadeau voor een meisje van 12 die houdt van lezen.