De 10 leukste cadeaus voor een meisje van 11 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een meisje van 11 jaar? Bijvoorbeeld voor je eigen dochter die 11 jaar wordt, je nichtje of het vriendinnetje van je kind? We hebben de 10 leukste cadeautips voor 11-jarige meiden voor je verzameld. 

meisje 11 jaar

Wat past er bij een 11-jarig meisje?

Een cadeau uitzoeken voor een kind kan een hele uitdaging zijn. Want wat vinden kinderen tegenwoordig nu écht leuk? Om daar achter te komen kijken we eerst naar het leven van een 11-jarige. 

Een 11-jarig meisje: 

  • Zit in principe in groep 7 of 8
  • Gaat bijna naar de middelbare school
  • Staat aan het begin van een groeispurt en de puberteit
  • Is vaak al redelijk zelfstandig

En zoek je een cadeau voor een 11-jarige jongen of juist een genderneutraal cadeau voor kinderen van 11 jaar? Check onze top 10 cadeautips!

Wat is een leuk cadeau voor een meisje van 11?

1. Zitzak

Een meisje van 11 begint zelfstandig te worden en kan zich meer gaan terugtrekken in haar kamer. Een zitzak is dan ook een leuke accessoire voor een echte meidenkamer waar de jarige in kan relaxen. Alleen, of gezellig met haar vriendinnen. 

2. Ringlamp 

Is het meisje een echte TikTok- of YouTube-fan? Zo ja, dan is een ringlamp een superleuk cadeau. Meiden van deze leeftijd zijn vaak bezig met hun telefoon en het maken van filmpjes. Een ringlamp zorgt voor het perfecte licht en dus de perfecte TikTok-, Instagram- of YouTube-video.

3. Leesboeken voor 11-jarige meiden

Een boek is een leuk cadeau als het 11-jarige meisje een echte boekenwurm is. Onderstaande boeken passen bij het leesniveau van een 11-jarige en zijn erg populair bij meiden van deze leeftijd.

4. Make-uppalet 

Veel meiden beginnen rond deze leeftijd te experimenteren met make-up. En om te voorkomen dat ze de make-upvoorraad van hun moeder of oudere zus plunderen, is het wel zo handig om haar haar eigen make-up cadeau te geven. Bovendien hoeft een leuk palet helemaal niet zo duur te zijn. Hieronder staan verschillende oogschaduwpaletten waar je een 11-jarig meisje superblij mee maakt. 

5. Spelletjes 

Spelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Gezellig met vriendinnen of het gezin een spelletje doen is altijd leuk. Deze spelletjes zijn dan ook leuke cadeaus als het meisje houdt van een spelletje én natuurlijk een beetje tegen haar verlies kan 😉 

6. Knutselspullen voor een meisje van 11 jaar

Veel meiden houden ervan om creatief bezig te zijn. Met de onderstaande pakketten kan een 11-jarige zich uren vermaken. Knutselspullen zijn een leuk cadeau waar een meisje van 11 veel plezier aan zal beleven. 

7. Huispak 

Zacht, heerlijk en comfortabel: een huispak! Lekker voor ’s avonds op de bank of tijdens een relaxdagje. Een huispak is een cadeau waar je  een 11-jarig meisje gegarandeerd blij mee maakt. 

8. Skeelers

Skeeleren is tegenwoordig weer helemaal hip. Het is natuurlijk ook een hele leuke manier van bewegen. Je doet het heerlijk buiten en is extra leuk om samen met een vriendinnetje te doen. Goed om te weten: de gemiddelde schoenmaat van een meisje van 11 jaar is 37,5. Skeelers zijn een leuk cadeau waar een sportieve meid veel plezier aan zal beleven. 

9. Oorbellen voor 11-jarige meiden

Veel meiden van deze leeftijd hebben gaatjes. Oorbellen zijn dus een leuk cadeau voor een 11-jarig meisje. De onderstaande oorbellen zullen gegarandeerd in de smaak vallen bij een 11-jarig meisje. 

10. Trampoline 

Een iets prijziger cadeau, maar wel een hele leuke: een trampoline! Kinderen en tieners kunnen zich uren vermaken op een trampoline. Check van te voren wel even of de ouders van het kind net zo blij zijn met de trampoline als de jarige 😉. Ga voor extra veiligheid en kies voor een trampoline mét veiligheidsnet.