10x cadeaus voor een meisje van 1 jaar [2024]

De eerste verjaardag van je eigen dochter of het dochtertje van vrienden of familie is een echte mijlpaal. Maar wat geef je cadeau aan een meisje dat 1 jaar wordt? We hebben 10 leuke cadeaus voor je verzameld.

1. Telraam

Een meisje van 1 jaar kan natuurlijk nog niet tellen, maar een telraam is leuk speelgoed én natuurlijk ook geschikt voor als ze straks wat ouder is en wel leert tellen. Het Nederlandse merk Little Dutch heeft duurzame, houten telramen die superleuk zijn om cadeau te geven.

Telraam

Koop bij:

bol.com (€14,95)
Laatst bijgewerkt op: 21 juli 2024 - 21:02

2. Interactief Knuffeldoekje met Labels:

Meisjes van 1 jaar zijn continu op ontdekkingstocht en reuze nieuwsgierig. Dit zachte knuffeldoekje met verschillende texturen en labels zal de nieuwsgierigheid dan ook optimaal prikkelen! De labels zijn perfect om aan te trekken en te voelen en ook wel zo fijn: dit knuffeldoekje is ideaal gezelschap tijdens dutjes!

Woezy Labeldoek Dottie – Knuffeldoekje

Koop bij:

bol.com (€13,99)
Laatst bijgewerkt op: 21 juli 2024 - 21:02

3. Verstoppertje spelen met Nijntje, Woezel & Pip en meer

Als het meisje straks wat beter kan lopen, kunnen de ouders ook al goed spelletjes met haar spelen. Een populair spelletje bij kindjes van 1 jaar is verstoppertje spelen met een speelpop die geluid maakt. Hoe leuk zijn deze verstopspelletjes van Woezel & Pip, Buma, Nijntje en andere populaire figuren? Je verstopt de pop op een plek in huis en doordat de pop geluid maakt (“Ik ben hier!”) is het voor het meisje goed te doen om de pop te vinden.

4. Houten speelgoed 

Speelgoed kan een kindje nooit genoeg hebben. Maar wel zo fijn als speelgoed lang meegaat en zeker geen kleine onderdelen bevat waar een kindje van 1 in kan stikken. Houten speelgoed kan wel tegen een stootje en is supergeschikt voor meisjes van 1 jaar. Bekijk hier leuk houten speelgoed dat bij Bol.com populair is bij meisjes van 1 jaar:

5. Voorleesboekjes voor 1-jarigen

De meeste kindjes zijn er dol op: voorgelezen worden door papa, mama, opa of oma. Veel ouders beginnen al op jonge leeftijd met het voorlezen van hun kinderen en zeker tussen hun eerste en tweede levensjaar is voorlezen een favoriete activiteit bij dreumesen. Bekijk hier leuke voorleesboekjes die geschikt zijn voor kindjes van 1 jaar:

6. Educatief speelgoed

Als baby heeft het meisje zich natuurlijk al razendsnel ontwikkeld, maar ook na haar eerste verjaardag is er nog genoeg te leren. Staan, lopen, kleuren herkennen, praten… Educatief speelgoed is leuk voor meisjes om mee te spelen én ze leren er ook nog wat van. Win, win, dus! Check bijvoorbeeld eens dit leuke educatieve speelgoed van SmartMax, geschikt voor meiden vanaf 1 jaar.

7. Babypop voor een meisje van 1 jaar

Misschien heb je er zelf vroeger ook één gehad: een babypop. Geschikt voor alle leeftijden (let wel op dat je een pop koopt die niet te veel kleine, losse onderdelen heeft. Niet zo handig voor een meisje van 1 jaar die maar al te graag alles in haar mond stopt). 

8. Vingerverven

Binnen de lijntjes kleuren is misschien nog wat lastig, maar vingerverven kan een meisje van 1 jaar al prima. Heerlijk kliederen op papier met allerlei kleurtjes verf en een heus kunstwerk maken: een hele leuke activiteit om met een meisje van 1 jaar te doen.

9. Speelservies

Ook leuk voor het meisje om mee te spelen: speelservies. Hier kunnen kindjes lang zoet mee zijn, in hun eentje of met broertjes, zusjes en vriendjes. En kunnen ze – net als papa of mama – “koffie en thee drinken”.

10. Bad- en waterspeelgoed

Badderen en in water spelen: veel kindjes zijn er dol op! Speelgoed dat geschikt is voor in bad, het zwembad of op het strand is dan ook altijd een leuk cadeau om te geven.

En zoek je juist een cadeautje voor een jongen van 1 jaar? Bekijk hier onze cadeautips voor jongens van 1 jaar.

Interesses en vaardigheden van een meisje van 1 jaar

Of je nu een cadeautje zoekt voor je eigen dochter die 1 wordt, of voor het dochtertje van vrienden of familie: het kan een hele uitdaging zijn om een leuk cadeautje voor een 1-jarig meisje te kopen. De babyfase is nu echt voorbij, dus wat zijn nu cadeaus die passen bij een meisje die 1 jaar wordt? Een meisje van 1 jaar:

  • Is nu officieel een dreumes;
  • Kan vaak al zitten en kruipen en soms zelfs al staan en voorzichtig de eerste stapjes zetten
  • De eerste woordjes brabbelen, zeker voor anderen vaak nog onverstaanbaar
  • In haar handjes klappen, wijzen en zwaaien

De leukste cadeaus voor 1-jarigen

Zoek je een origineel en passend cadeau voor een meisje dat 1 jaar wordt? Bekijk hier onze leukste cadeautips voor meiden van 1 jaar, in allerlei categorieën en voor elk budget. En wel zo handig: je bestelt alle cadeaus eenvoudig online vanuit je luie stoel. Genderneutrale cadeautjes voor éénjarigen zijn er natuurlijk ook volop te vinden: bekijk hier 10 leuke cadeaus voor kinderen van 1 jaar. En ook voor cadeautips voor jongens van 1 jaar ben je op Kindcadeautips.nl op de juiste plek.