Top 10 cadeaus voor kleuters

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een jongen of meisje dat 4 jaar,  5 jaar of 6 jaar wordt? Bekijk hier de leukste cadeautips voor kleuters.

Een leuk cadeau voor een kind van 4-6 jaar

Of je nu zelf wél kinderen hebt of niet, een origineel cadeau zoeken voor een kleuter kan een hele uitdaging zijn. Er is zoveel keuze uit verschillende cadeaus, van speelgoed tot boeken en van spelletjes tot poppen en Barbies. Wat is nu een leuk cadeau voor kleuters van 4, 5 of 6 jaar? We delen graag wat leuke tips met je. Al deze cadeautips zijn geschikt voor jongens én meiden van deze leeftijd. Bekijk ook onze cadeautips voor meisjes van 5 jaar of cadeaus voor 5-jarige jongens.

1. Knutselspullen

Ook al weten kleuters maar al te goed hoe de iPad, televisie en laptop werkt, lekker creatief bezig zijn vinden ze ook (bijna!) altijd leuk. Voor kinderen van 4, 5 of 6 jaar kun je veel leuke knutselspullen shoppen waar kinderen hun creativiteit op los kunnen laten. Dikke stiften, stickers, klei, strijkkralen… er zijn genoeg creatieve spullen te shoppen als cadeau voor kleuters.

2. Spelletjes voor kleuters

Veel kinderen én volwassenen zijn er dol op: spelletjes! Er zijn online dan ook genoeg spelletjes te vinden die passen bij elke leeftijdscategorie. Spelletjes voor kleuters zijn spelletjes die niet te lang duren en makkelijke spelregels hebben. Spelletjes zoals kwartet, memorie, Wie Is Het? en Stef Stuntpiloot zijn spelletjes die heel geschikt zijn voor kinderen van 4, 5 of 6 jaar. Wil je een educatief element in je cadeau verwerken? Voor kleuters zijn er ook veel leuke, educatieve spelletjes te vinden. 

3. Buitenspeelgoed

Als een kind 4 jaar is, gaat hij of zij voor het eerst naar de basisschool. Een spannende periode, waarbij kinderen in korte tijd veel nieuwe dingen leren. Het is dan ook belangrijk dat ze hun energie goed kwijt kunnen door lekker buiten te spelen. Buitenspeelgoed is dan ook altijd een leuk cadeau voor kleuters. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed voor in de zandbak, een step of een leuke bal om mee te spelen. 

4. Bouwspeelgoed zoals LEGO

Wie is er nu niet groot geworden met LEGO? Peuters spelen met DUPLO en voor kinderen vanaf 4 jaar is LEGO geschikt. Kleuters zijn al heel goed in staat om met LEGO de mooiste creaties te bouwen. Het assortiment LEGO is tegenwoordig heel uitgebreid, zelfs met speciale LEGO-sets van populaire kinderhelden zoals Cars en Frozen.

5. Kinderboeken

Kleuters worden nog steeds graag voorgelezen, maar leren langzaam aan ook zelf woordjes. Een kind van 6 kan vaak al tientallen woordjes lezen en schrijven. Een kinderboek – om voor te lezen, of een boek waar een kind zelf al het één en ander in kan lezen of bekijken – is dan ook een leuke cadeautip voor kleuters.

6. Playmobil

Al jaren een hit en anno 2021 ook nog steeds een heel leuk cadeau om te geven aan een kleuter: Playmobil. Er zijn veel verschillende sets verkrijgbaar in diverse prijsklasses, van €5,- tot boven de €100,-. Playmobil is altijd een goed cadeau voor een kleuter!

7. Kindercamera

Kinderen weten niet beter dan dat hun ouders continu rondlopen met een telefoon én dat die telefoon foto’s kan maken. Hoe leuk is deze kindercamera van VTech waarmee een kleuter zelf foto’s kan maken? Deze kindercamera heeft een camera aan de voor- en achterkant, een 5 megapixelcamera en een cover die uiteraard wel tegen een stootje kan. 

8. Dokterskoffertje

Misschien heb jij hier als kind ook wel mee gespeeld: een dokterskoffertje! Een koffertje vol met plastic tools waarmee kleuters doktertje kunnen spelen. Je hebt de keuze uit veel verschillende sets.

9. Houten Speelgoed Little Dutch

Ken je het merk Little Dutch al? Dit oerhollandse merk heeft een enorme collectie aan speelgoed, decoratie, meubels en kleding voor kids. Het houten speelgoed van Little Dutch is heel leuk om cadeau te geven aan kleuters. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een houten snijset van fruit? Bij Little Dutch shop je ook hele leuke sets waarmee een kleuter een complete set kan bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten brandweerkazerne, dierentuin of treinbaan?

10. Kinetisch zand

Het plezier van bouwen met zand uit de zandbak, maar zonder alle rommel. Dat klinkt als muziek in de oren van ouders met kleine kinderen! Met kinetisch zand, ook wel bekend als speelzand, kunnen kinderen de mooiste creaties kleien zonder dat je overal in huis restjes zand of klei terugvindt. Het kinetisch zand is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, inclusief vormpjes of zelfs een houten bak waarin je het kinetisch zand kunt opbergen. Een hele leuke cadeautip! 

Wat geef je cadeau aan een kleuter?

Voor kleuters breekt er een spannende periode in hun leven aan. Nadat ze vier jaar lang vooral veel gespeeld hebben, is het nu tijd om naar de basisschool te gaan. Spelen kan daar gelukkig ook nog genoeg, maar tussen hun 4e en 6e jaar (kleuterleeftijd) leren kinderen een heleboel nieuwe dingen. Kleuren, tekenen, soms al de beginselen van lezen en schrijven (zelfs in het Engels!), knutselen en natuurlijk veters strikken.

In deze fase leren kinderen bewust met andere kinderen samen spelen. Cadeautips voor kleuters zijn vaak ook educatieve cadeaus of speelgoed zoals leesboekjes of puzzels.  

Op zoek naar een specifiek cadeau voor een kleutermeisje of kleuterjongen? Bekijk hier cadeaus voor 4-jarige meiden of cadeaus voor jongens van 4 jaar.