10 leuke cadeaus & speelgoed voor een kind van 9 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 9 jaar? Doe hier inspiratie op voor leuke cadeaus. We delen 10 cadeautips met je voor elke gelegenheid. Van verjaardagscadeautjes tot schoencadeautje, een presentje voor kerst of het behalen van een zwemdiploma.

kind 9 jaar

Wat is een leuk cadeau voor een 9-jarige?

De tijden veranderen en daarmee ook de cadeaus. Een leuk cadeautje scoren kan daarom een hele uitdaging zijn. Want wat vinden kinderen van 9 jaar tegenwoordig leuk? 

Om dat te bepalen kijken we naar de kenmerken van een 9-jarige. 

Een kind van 9: 

  • Zit in principe in groep 5 of 6
  • Krijgt al regelmatig huiswerk mee van school 
  • Kan de tafel 1 t/m 10 vaak foutloos en snel uit het hoofd opnoemen
  • Eist zelfstandigheid, maar tegelijkertijd ook geborgenheid en veiligheid

Leuke cadeaus en speelgoed voor kinderen van 9 jaar

Zoek je een origineel cadeau voor een 9-jarig kind? Hieronder zie je 10 leuke cadeautips die passen bij een kind van 9 jaar. Kies een leuk cadeau uit en bestel het gemakkelijk online. 

1. Leesboeken 

Sommige kinderen vinden het leuk, andere niet: lezen! Toch is een leesboek een leuk cadeau voor alle 9-jarigen die wél dol zijn op lezen. Daarnaast is lezen goed voor de taalontwikkeling van een kind. Kies één van deze boeken uit, helemaal geschikt voor 9-jarige boekenwurmen.

2. LEGO

Speelgoed dat al generaties meegaat: LEGO! Ook tegenwoordig zijn de LEGO-pakketten nog razend populair. LEGO biedt vele verschillende bouwsets aan op allerlei niveaus. De onderstaande pakketten zijn geschikt voor een 9-jarige: 

3. Broodtrommel 

Een broodtrommel is een leuk en praktisch cadeau die een 9-jarige vaak kan gebruiken. Ideaal om mee naar school te neme, bijvoorbeeld voor tijdens het overblijven. Broodtrommels heb je in vele kleuren, met verschillende printjes en zelf in de vorm van een LEGO-blokje, hoe leuk?! 

4. Bordspellen voor een kind van 9 jaar 

Wat is er nu gezelliger dan met z’n allen een bordspelletje doen? Veel 9-jarige houden van spelletjes en kunnen zich ook wat langer concentreren. Ze snappen de regels en zouden je zo nog eens in kunnen maken 😉. Een bordspelletjes is een leuk cadeau waar een 9-jarige veel plezier aan zal beleven. 

5. Experimenteerdoos

Een experimenteerdoos is een leuk cadeau voor een kind die wel houdt van een beetje uitdaging en avontuur. Met een experimenteerdoos kun je alle kanten op. Van het zelf maken van roomijs tot eigen kristallen laten groeien. Een experimenteerdoos is dan ook een leuk cadeau voor een 9-jarig kind dat geïnteresseerd is in natuur en techniek. 

6. Koptelefoon  

Een filmpje kijken of naar muziek luisteren doen veel kinderen van 9 jaar graag. Een koptelefoon is een handige gadget waardoor niet het héle huis hoeft mee te genieten van een filmpje. De onderstaande koptelefoons zijn speciaal geschikt voor kinderen (en zien er ook nog eens leuk uit!)

7. Skateboard 

Een skateboard is een leuk cadeau voor een kind dat wel houdt van een beetje avontuur én niet bang is om te vallen. Kies voor extra veiligheid en koop bijpassende skatebescherming. De onderstaande skateboards zijn geschikt voor beginners. 

8. Stripboek voor een 9-jarige 

Veel kinderen houden van stripboeken. Lekker plaatjes kijken en zo min mogelijk lezen 😉 Stripboeken zitten vaak vol mooie verhalen en spannende avonturen. Een stripboek is een leuk cadeautje voor een 9-jarige die houdt van lezen. 

9. Trampoline 

Een iets prijziger cadeau, maar wel een hele toffe: een trampoline! Op een trampoline kan een kind zich uren vermaken met het doen van coole trucjes en héél hoog springen. Ga voor meer veiligheid en koop een trampoline mét veiligheidsnet. Tip: check van tevoren even of de ouders net zo blij zijn met de trampoline als de jarige…

10. Buitenspelletjes

Een spelletje spelen vinden veel kinderen leuk. En wat is er nu leuker dan buiten een spelletje spelen? Buitenspeelgoed is een leuk cadeau waar je een 9-jarige super blij mee zult maken. De onderstaande buitenspelletjes zijn geschikt voor een kind van 9: