11x cadeautips voor kinderen van 7 of 8 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 7 jaar? Ontdek de leukste cadeautips voor kinderen op Kindcadeautips.nl. We hebben maar liefst 11 cadeautips voor je verzameld die geschikt zijn voor jongens en meiden van 7 jaar.

1. Digitale kindercamera

Tegenwoordig weet een kind van 7 jaar maar al te goed hoe een tablet, mobiele telefoon of digitale camera werkt. Maar in al hun enthousiasme willen ze de smartphone of tablet van hun ouders nog wel eens laten vallen met als gevolg de zoveelste barst in het scherm . Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. 

Geef een 7-jarige daarom een kids proof apparaat, zoals een digitale kindercamera. Deze zijn vaak gemaakt van kunststof én waterdicht waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Hiermee kan een kind zelf foto’s maken, zowel binnen als buiten. Zeker leuk voor tijdens de vakantie.

VTech KidiZoom Duo DX Camera

Koop bij:

bol.com (€48,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

2. Leesboeken voor 7-jarige kinderen 

Zodra een kind in groep 3 zit, begint het met leren lezen. En dat leren lezen gaat in een razend tempo! Een kind van 7 of 8 kan soms al hele boeken zelf lezen. Maar ook vinden kinderen van 7 en 8 het nog steeds erg leuk om voorgelezen te worden.

Boekjes zijn dan ook altijd leuk om cadeau te geven. Zowel een boekje wat het kind zelf kan lezen.

 
Tip: informeer bij de ouders naar het AVI-niveau van het kind om een passend boek cadeau te geven) of koop boeken waar het kind uit voorgelezen kan worden door de ouder(s).

3. LEGO City Vakantie Camper 

LEGO behoort al tientallen jaren tot het favoriete speelgoed van kinderen. Misschien heb je er zelf vroeger ook nog mee gespeeld, dan weet je als geen ander hoe leuk het is. Zowel unisex LEGO voor 7-jarigen als LEGO speciaal voor meiden of jongens is er volop te vinden bij bol.com. Shop bijvoorbeeld deze leuke City Vakantie Camper van LEGO.

LEGO City Vakantie Camper

Koop bij:

bol.com (€14,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

4. Beverbende kaartspel 

Met een kind van 7 jaar kun je al prima gezelschapsspelletjes spelen. Van kaartspelletjes tot memorie, puzzels en zelfs wat meer strategische spellen: er zijn heel veel leuke spelletjes die geschikt zijn voor kinderen van 7 jaar (of ouder). Shop bijvoorbeeld het Beverbende Kaartspel: een megaleuk spelletje voor een 7-jarige om te spelen met vriendjes, een broertje of zusje of het hele gezin.

Beverbende Kaartspel

Koop bij:

bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

5. Keer op Keer

Nog een leuke spelletjestip: Keer op Keer. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en vraagt om inzicht én een beetje geluk. Wie als eerste zoveel mogelijk verticale kolommen én alle vakjes van één bepaalde kleur heeft afgekruist, wint.

En als de ontvanger van je cadeautje Keer op Keer al heeft, dan is Keer op Keer 2, een uitdagende uitbreiding, een hele leuke cadeautip! 

Keer op Keer Dobbelspel

Koop bij:

bol.com (€16,65)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

6. Pokémon kaarten

De Pokémon rage is terug van weggeweeest. Voor de echte Pokémonfans is een pakje Pokémon kaarten een superleuke cadeautip. Er zijn verschillende setjes verkrijgbaar, rond de €6,- per setje. Een leuke, betaalbare cadeautip, dus!

7. Stabilo Viltstiften

Geef een 7-jarige een papier en een pak viltstiften en het is zo weer even zoet. Deze viltstiften van Stabilo zijn een leuke cadeautip voor creatieve kinderen. Het fijne is: de viltstiften blijven tot 8 weken zonder dop bruikbaar. Ideaal als het kind wel eens vergeet de dop op de stift te doen.

STABILO Power Viltstiften Etui met 30 Kleuren

Koop bij:

bol.com (€8,91)
blokker.nl (€18,91)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

8. Totum Unicorn armbandjes maken

Een leuk cadeau voor 7-jarige kinderen: een creatieve set waarmee je zelf superleuke bedelarmbandjes kan maken. De set heeft 18 zilverkleurige bedels met leuke unicorn plaatjes. Schuif deze om de gekleurde armbandjes (3 stuks) en maak een armbandje zoals jij ‘m mooi vindt.

Totum Unicorn 3 armbandjes maken met 18 schuifbedels

Koop bij:

bol.com (€5,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

9. NERF gun

Even lekker uitrazen buiten en spelen met vriendjes, héél goed en ook zeker nodig voor 7-jarigen. Populair onder 7-jarigen zijn de NERF guns, met zachte pijltjes. Superleuk om samen mee te spelen of om lekker in je eentje op jacht te gaan.

NERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster

Koop bij:

bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

10. Jenga

Ken je Jenga nog? Een eeuwenoud spel, maar ook tegenwoordig nog een superleuk en snel spelletje om te spelen. Het werkt simpel: bouw een toren met houten blokjes, verwijder om de beurt een blokje uit de toren en leg deze bovenop. Wie als eerste de toren laat omvallen, verliest!

Jenga Classic Actiespel

Koop bij:

bol.com (€20,99)
Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2024 - 03:05

11. Opbergdoos voor LEGO

In bijna elke slaapkamer van een 7-jarige is het wel te vinden: LEGO. De kans is groot dat alle bouwsteentjes en accessoires over de hele vloer zijn verspreid. Gezellig, maar als er gestofzuigd moet worden allesbehalve praktisch! En wat wel heel praktisch is: deze enorme opbergdoos voor LEGO. Het is ook een leuk cadeau voor kinderen die nog helemaal geen LEGO hebben, want de doos bevat maar honderden steentjes in 33 verschillende kleuren.

Ook zit de doos bomvol raam- en deurelementen om leuke huisjes te bouwen.

cadeau kind 7 jaar

Wat geef je cadeau aan een kind van 7 jaar?

Het kan een hele opgave zijn om een leuk cadeau te scoren voor een kind. Of het nu een baby is, een peuter of 7 jaar is. Want wat vinden kinderen tegenwoordig nu écht leuk om cadeau te krijgen?

Een kind van 7 jaar:

 • Is nu officieel geen kleuter meer en kan steeds meer dingen zelfstandig doen
 • Zit nu in principe in groep 3 of 4
 • Leert schrijven, lezen en rekenen


In groep 3 en 4 leren kinderen veel nieuwe dingen en ook nog eens op een hoog tempo. Speelgoed en spelletjes die bijdragen aan deze ontwikkeling zijn dan ook leuk om cadeau te geven aan een jongen of meisje dat 7 jaar is.

Wat is leuk speelgoed voor een 7-jarige?

Ben je op zoek naar leuk speelgoed dat je cadeau kunt geven aan een kind van 7 jaar? Leuk speelgoed voor een kind van 7 jaar of ouder is:

 • Knikkerbaan
 • K’Nex
 • Verkleedkleren
 • Tafeltennisset
 • Vang- en werpspel met klittenband
 • LEGO
 • Voetbal
 • Step
 • Playmobil

Sinterklaascadeautjes voor een kind van 7 jaar

Het is de gezelligste tijd van het jaar: de goede, oude Sint is met zijn Pieten in Nederland! De hoogste tijd dus, om na te denken over een leuk Sinterklaascadeautje voor jouw 7-jarige kind. Trappelt hij of zij al om de schoen te zetten? En kan je kind niet wachten totdat het pakjesavond is? Maar heb je geen idee wat nu een leuk cadeau is voor een kind van 7 jaar? Op deze pagina vind je ook de allerleukste Sinterklaascadeautjes voor kinderen van 7-8 jaar.

Kerstcadeau kind 7 jaar

En ook voor een superleuk en passend kerstcadeau voor kinderen van 7 jaar, helpen wij je graag! Voor welk budget je ook een leuk kerstcadeautje zoekt om onder de kerstboom te leggen, we delen graag 11 leuke tips met je. Bestel je kerstcadeautje online vanuit je luie stoel en laat het op tijd thuisbezorgen voor de kerst. Wacht dus niet te lang en bestel nu!