Cadeaus en speelgoed voor kinderen van 7 of 8 jaar

Wat vindt een jongen of meisje dat 7 of 8 jaar wordt nu écht een leuk cadeau? Met deze cadeautips weet je zeker dat je de 7-of 8-jarige verrast met een leuk en passend cadeau. 

cadeau kind 7 jaar

Wat geef je cadeau aan een kind van 7 jaar of 8 jaar?

Het kan een hele opgave zijn om een leuk cadeau te scoren voor een kind. Of het nu een baby is, een peuter of 7 jaar is. Want wat vinden kinderen tegenwoordig nu écht leuk om cadeau te krijgen?

Een kind van 7 of 8 jaar:

 • Is nu officieel geen kleuter meer en kan steeds meer dingen zelfstandig doen
 • Zit nu in groep 3, 4 of 5
 • Leert schrijven, lezen en rekenen


In groep 3 en 4 leren kinderen veel nieuwe dingen en ook nog eens op een hoog tempo. Speelgoed en spelletjes die bijdragen aan deze ontwikkeling zijn dan ook leuk om cadeau te geven aan een jongen of meisje dat 7 jaar of 8 jaar wordt. 

Cadeautips voor een kind van 7 en 8 jaar

Zoek je een origineel cadeau voor een kind dat 7 of 8 jaar wordt? Of het nu voor een verjaardag, en schoencadeau voor Sinterklaas of een cadeau voor het behalen van een zwemdiploma is, op deze pagina delen we leuke, genderneutrale cadeautips voor kinderen van 7 jaar of 8 jaar. Ongeacht voor welke gebeurtenis je een cadeautje zoekt. Zoek je een cadeautje voor een meisje? Bekijk hier de leukste cadeautips voor 7-jarige meisjes.

1. Digitale camera/GoPro voor kinderen

Anno 2021 weet een kind van 7 of 8 jaar heel goed hoe een tablet, mobiele telefoon of digitale camera werkt. Maar in al hun enthousiasme willen ze jouw digitale apparaat nog wel eens laten vallen met als gevolg de zoveelste barst in het scherm van je tablet of smartphone. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Geef een 7-of 8-jarige daarom een kindproof apparaat, bijvoorbeeld een digitale kindercamera. Deze zijn vaak gemaakt van kunststof én waterdicht waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Hiermee kan een kind zelf foto’s maken, zowel binnen als buiten. Zeker leuk voor tijdens de vakantie.

2. Boeken 

Zodra een kind in groep 3 zit, begint het met leren lezen. En dat leren lezen gaat in een razend tempo. Een kind van 7 of 8 kan soms al hele boeken zelf lezen. Maar ook vinden kinderen van 7 en 8 het nog steeds erg leuk om voorgelezen te worden.

Boekjes zijn dan ook altijd leuk om cadeau te geven. Zowel een boekje wat het kind zelf kan lezen (tip: informeer bij de ouders naar het AVI-niveau van het kind om een passend boek cadeau te geven) of koop boeken waar het kind uit voorgelezen kan worden door de ouder(s).

3. LEGO 

LEGO behoort al tientallen jaren tot het favoriete speelgoed van kinderen. Misschien heb je er zelf vroeger ook nog mee gespeeld, dan weet je als geen ander hoe leuk het is.

Zowel unisex LEGO als LEGO speciaal voor meiden of jongens is er volop te vinden bij bol.com. 

4. Spelletjes 

Met een kind van 7 of 8 jaar kun je al prima gezelschapsspelletjes spelen. Van kaartspelletjes tot memorie, puzzels en zelfs wat meer strategische spellen: er zijn heel veel leuke spelletjes die geschikt zijn voor kinderen van 7 jaar (of ouder).

5. Speeltent voor kinderen van 7-8 jaar

Een tent of hut bouwen: welk kind heeft het vroeger niet gedaan? Ook nu vinden kinderen van 7 of 8 jaar het geweldig om zelf een hut of tent te bouwen. Maar wist je dat je ook heel veel leuke (tipi)tenten kunt kopen? Deze kun je binnen of buiten neerzetten. En nee, die tenten hoeven niet knalpaars of felblauw te zijn. Er zijn genoeg neutrale én hippe tenten te vinden. Wel zo fijn voor ouders die het belangrijk vinden dat hun woonkamer er nog enigszins stijlvol uitziet.

Wat is leuk speelgoed voor een 7-jarige of 8-jarige?

Ben je op zoek naar leuk speelgoed dat je cadeau kunt geven aan een kind van 7-8 jaar? Leuk speelgoed voor een kind van 7 jaar of ouder is:

 • Knikkerbaan
 • K’Nex
 • Verkleedkleren
 • Tafeltennisset
 • Vang- en werpspel met klittenband
 • LEGO
 • Voetbal
 • Step
 • Playmobil