10 cadeautips voor een kind van 6 jaar

Hiep hiep hoera, 6 jaar! Wat een mijlpaal. Maar wat is nu een leuk cadeau voor een kind van 6 jaar? Wij helpen je graag een handje met het scoren van een leuk én origineel cadeau. Doe inspiratie op en ontdek 10 cadeautips voor 6-jarige kids.

Cadeaus & speelgoed voor de verjaardag van 6-jarige kinderen

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor een kind van 6 jaar? Dan ben je hier aan het goede adres! Check hier de 10 beste cadeautips voor kinderen van 6 jaar. 

1. Rollenspeelgoed 

Kinderen van 6 jaar hebben een grote fantasie en vinden het heerlijk om daar helemaal in op te gaan. Met rollenspeelgoed kan een 6-jarige zich uren vermaken met bijvoorbeeld het spelen van ‘doktertje’, ‘restaurantje’, ‘winkeltje’ of net wat het kind bedenkt. Het is een leuk verjaardagscadeautje dat de fantasie van het kind stimuleert. 

2. Schooltas

Bij het de basisschool gaan hoort natuurlijk een toffe en handige schooltas. Schooltassen zijn te koop in vele vrolijke kleurtjes en printjes. Kies een leuke uit en maak de jarige job of jet dolblij! 

3. Educatief speelgoed voor kinderen van 6 jaar

6-jarige kindjes leren veel nieuwe dingen, zoals lezen, schrijven en rekenen. Kinderen zijn vaak dol op educatieve spelletjes en speelgoed. Het is leuk om ermee te spelen én ze leren er ook nog eens wat van. Educatief speelgoed is dan ook altijd leuk om cadeau te geven aan een kind dat 6 jaar wordt. 

4. Voorleesboek

Kindjes van 6 jaar vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Op school beginnen ze net met lezen dus vinden ze het extra leuk om mee te kijken en letters proberen te herkennen. Een voorleesboek is dus een leuk én leerzaam verjaardagscadeautje voor een 6-jarige. 

5. LEGO City sets

LEGO: welk kind is er nu niet mee opgegroeid? Een LEGO-set is dan ook een superleuk cadeau voor een kind van 6 jaar. Ga voor één van de vele sets van LEGO City, waarmee een kind een complete LEGO-stad kan bouwen: met huizen, winkels, voertuigen, treinen en meer. 

6. Playmobil

Speelgoed waarmee jij misschien ook wel hebt mee gespeeld als kind: Playmobil! Playmobil is een merk dat talloze speelgoedsets aanbiedt. Zo kun je met Playmobil bijvoorbeeld je eigen dierenpark, manege of school helemaal samenstellen. Daarnaast is het speelgoed is allerlei prijsklasses te koop. Er zit dus altijd wel een perfecte set tussen voor de jarige! 

7. Knutselspullen

Knippen, plakken, kleuren en kleien: welk kind houdt er niet van?! Knutselspullen zijn een leuk verjaardagscadeautje voor een 6-jarige die ervan houdt om lekker creatief bezig te zijn. 

8. Spelletjes voor kinderen van 6 jaar

Gezelschapsspelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Veel kinderen houden ervan om spelletjes te spelen. Een spelletje spelen met vriendjes of familie is natuurlijk ook supergezellig! Een spelletje is een leuk cadeautje voor een 6-jarige die wel houdt van een beetje competitie én tegen zijn verlies kan 😉  Onderstaande spellen zijn geschikt voor een kind vanaf 6 jaar:

 

9. Puzzel

Een puzzel is een leuk cadeautje voor een 6-jarige die wel houdt van een beetje uitdaging. Kies een leuke puzzel uit met niet ál te veel stukjes en het kind is wel eventjes zoet. Tip: puzzels van Paw Patrol en dino’s doen het altijd er goed bij kinderen van deze leeftijd. 

10. Waterspeelgoed

Met waterspeelgoed kan een 6-jarige zich uren vermaken op een een heerlijke zomerse dag. Een toffe waterbaan of watertafel zullen goed in de smaak vallen bij een kindje van 6 jaar. Door de baan of tafel lekker buiten te zetten voorkom je binnen een grote kliederboel. Al met al een erg leuk verjaardagscadeautje! 

kind 6 jaar

Wat geef je een kind van 6 jaar cadeau?

Of het nu het kind van jezelf is, of die van een ander: een leuk cadeautje scoren voor een 6-jarige kan nog een hele uitdaging zijn. Want wat vinden kinderen van 6 jaar tegenwoordig nu écht leuk?

Om dat te bepalen kijken we naar de vaardigheden van een kind van 6 jaar. 

Een 6-jarige: 

  • Zit in principe in groep 2 of 3
  • Leert de eerste letters lezen en schrijven en makkelijke rekensommetjes maken
  • Is dol op rennen, stoeien, gooien en vangen 

Sinterklaascadeau kind 6 jaar

Staat je kleuter al te springen omdat Sinterklaas bijna in het land is? Kan hij of zij niet wachten om een schoentje te zetten en de volgende ochtend verrast te worden met een leuk cadeautje van de Sint en zijn Pieten? Ook voor de leukste Sinterklaascadeautips ben je op Kindcadeautips.nl aan het juiste adres. We hebben de beste cadeautips voor pakjesavond en de leukste schoencadeautjes voor je verzameld op deze pagina. Voor elk budget.

Kerstcadeau voor een kind van 6 jaar

En zoek je ook een leuk cadeautje voor een kleuter van 6 jaar om tijdens Kerst cadeau te doen? Ook dan doe je volop inspiratie op op Kindcadeautips.nl. Ontdek hier de allerleukste Kerstcadeautjes voor kids van 6 jaar om alvast onder de kerstboom te leggen.