10x cadeaus voor kinderen van 5 jaar

Het is feest! Je eigen kind of die van een familielid, vriend(in) of kennis is bijna jarig. Bij een verjaardag hoort natuurlijk een feestje mét een cadeautje. Maar wat geef je cadeau aan een 5-jarige? Ontdek hier de 10 leukste cadeautips. 

kind 5 jaar

Wat geef je een 5-jarige cadeau?

Of het nu je eigen kind of die een ander is: het uitzoeken van een leuk cadeautje kan een hele uitdaging zijn. Want wat is nu een écht  leuk cadeau voor een kind van 5 jaar? 

Om te bepalen welke cadeaus goed passen bij deze leeftijd, kijken we naar de vaardigheden van 5-jarige kinderen. 

Een kind van 5 jaar: 

  • Zit in principe in groep 1 of 2
  • Kan meestal nog niet lezen, maar vindt het vaak heerlijk om voorgelezen te worden
  • Herkent de cijfers 1 t/m 10 en kan eenvoudig optellen en aftrekken
  • Heeft vaak een grote fantasie
 

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje of jongen van 5 jaar? Bekijk hier 10 cadeautips voor 5-jarige meisjes en 10 cadeautips voor een jongen van 5 jaar. 

 

Leuke cadeaus en speelgoed voor kleuters van 5 jaar

Zoek je een leuk en origineel cadeau voor een kind van 5 jaar? Hieronder zie je 10 cadeautips waar je een 5-jarige gegarandeerd blij mee maakt! Kies een leuk cadeautje uit en bestel het gemakkelijk online. 

1. Houten speelgoed

Zoals je ongetwijfeld weet zijn kleuters niet bepaald voorzichtig. Houten speelgoed is dus een leuk en praktisch cadeau dat wel tegen een stootje kan en ook nog eens lang mee zal gaan. En ook wel zo fijn: houten speelgoed heb je in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Voor iedere 5-jarige wat wils!

2. Educatief speel- en oefenboek 

Een 5-jarige begint langzamerhand naast cijfers ook letters te herkennen. Een speel- en oefenboek is een leuke manier om het rekenen, lezen en schrijven onder de knie te krijgen. 

3. Knuffel voor een kindje van 5 jaar 

Knuffels: welk kind houdt er niet van? Bovendien kunnen de meeste kinderen er niet genoeg van hebben en ligt hun bed vol knuffels. Een knuffel is dus altijd een leuk en onvergetelijk cadeau voor een kleuter. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke knuffels! Hieronder zie je een selectie van superschattige knuffels. 

4. Speelgoed muziekinstrumenten 

Veel kleuters zijn dol op muziek. En wat is er nu leuker dan zélf muziek maken? Met een speelgoed muziekinstrument kan een kindje van 5 zich uren vermaken en zich helemaal laten gaan. Muziekinstrumenten zoals een trommel, tamboerijn of fluit, zijn dan ook leuke cadeaus voor een 5-jarige. 

5. Spelletjes

Spelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Kinderen van 5 jaar beginnen verhoudingen en relaties te begrijpen. Toch kan een spelletje soms nog wat snel gaan voor een kindje van 5 of verliest het kind zijn of haar concentratie. Wel zo fijn dus als er een ouder meespeelt met de kleuter. De onderstaande spelletjes zijn geschikt voor een 5-jarige: 

6. Kindertablet 

Een kindertablet is tegenwoordig razend populair! Een kindertablet is net wat anders dan een ‘normale’ tablet. Op deze speciale tablet kan een kleuter leren tellen, cijfers en kleuren herkennen en nog veel meer. Op de tablet kan de 5-jarige ook muziek luisteren en filmpjes kijken, uiteraard onder toeziend oog van de ouders. 

7. Kinetisch zand

Kinetisch zand, ook wel magic sand of magnetisch zand, is de laatste jaren erg populair. Het is namelijk niet zomaar zand, maar bijzonder zand. Kinetisch zand droogt niet uit, is niet giftig en maakt geen rommel. Kinetisch zand plakt namelijk alleen aan zichzelf en aan niets anders. Dat is toch een droom voor ouders? Kinetisch zand is dan ook een leuk cadeau waar een kleuter de meest mooie creaties mee kan maken. Gewoon aan de keukentafel of salontafel, zonder dat het een bende wordt in huis.

8. Voorleesboeken voor een 5-jarige 

De meeste kinderen van 5 vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Ze kunnen hun hele fantasie loslaten gaan bij het horen van mooie verhalen en spannende avonturen. Daarnaast is het voorlezen van een kleuter erg goed voor de taalontwikkeling van het kind. Een voorleesboek is een leuk cadeau waar een kindje van 5 veel plezier aan zal beleven. De onderstaande boekjes passen bij de leeftijd van het kindje: 

9. Kleuterfiets 

Een iets prijziger cadeau, maar wel een heel toffe: een kleuterfiets! In de kleuterklas leren de meeste kinderen voorzichtig om zonder zijwieltjes te fietsen. Goed om te weten: bij de gemiddelde lengte van een 5-jarige past een 14 inch fiets. Twijfel je toch over de maat? Vraag dan de lengte van het kind even na een kies je juiste maat van de fiets uit.

10. Spelletjes voor buiten 

Een spelletje doen en buitenspelen vinden veel kinderen leuk. Combineer deze twee en je hebt het ideale cadeau: een buitenspelletje! Een buitenspelletje is leuk cadeau waar 5-jarige veel plezier aan zal beleven. De onderstaande spelletjes zijn geschikt voor een 5-jarige: 

Sinterklaascadeau 5 jaar

Hoera, de Sint is weer in het land! Een hoogtepunt voor veel 5-jarige kinderen, omdat ze weten: dit is de tijd waarin je leuke cadeautjes krijgt. In je schoen, op pakjesavond… misschien is je kleuter al druk in de weer met het maken van een enorm verlanglijstje om aan de Sint te geven. Wil jij de goede, oude Sint een handje helpen? Ontdek hier leuke cadeautips voor kinderen van 5 jaar als Sinterklaascadeautje.

Kerstcadeau kind 5 jaar

Vier je dit jaar Kerst? En zoek je een leuk kerstcadeautje voor je eigen kind van 5 jaar of je neefje, nichtje of kind van vrienden? We hebben de leukste cadeautips voor je verzameld om tijdens Kerst als cadeau te geven aan een kind van 5 jaar. Supersimpel besteld vanuit je luie stoel én op tijd in huis!