10x leuke cadeaus voor een kind van 4 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 4 jaar? Op Kindcadeautips.nl hebben we 10 leuke cadeautips voor 4-jarige kinderen op een rijtje gezet. Selecteer je favoriete cadeau en bestel direct online vanuit je luie stoel. 

Wat zijn leuke cadeaus voor de verjaardag van een 4-jarig kind?

Zoek je een origineel cadeau waar een 4-jarige veel plezier aan zal beleven? Hieronder lees je 9 cadeautips voor kinderen van 4. Ook wel handig: je bestelt de cadeaus gemakkelijk online en laat ze ingepakt en wel thuisbezorgen.

1. Houten speelgoed van Little Dutch

Houten speelgoed is een leuk cadeau waar een kind van 4 veel plezier aan zal hebben. Hoe leuk is dit houten speelgoed van Little Dutch? Het ziet er leuk uit én… het gaat ook nog eens lang mee, want dit houten speelgoed kan wel tegen een stootje. 

2. LEGO of DUPLO 

Als 4-jarige valt een kindje nét een beetje op de grens van DUPLO (geschikt voor peuters & kleuters) en LEGO (geschikt voor alle leeftijden vanaf +/- 4 jaar). Er zijn genoeg leuke DUPLO-sets te vinden voor 4-jarigen. Van een stoere DUPLO brandweerauto tot de DUPLO stoomtrein. Maar een LEGO-set is misschien een meer toekomst proof cadeau?
 
Dit zijn de populaire LEGO-sets voor 4-jarigen onder de €20:

3. Kinderbedden  

Een kind dat 4 jaar wordt, is officieel geen peuter meer, maar een kleuter. En dat betekent dat het ook de hoogste tijd is om het peuterbed uit de slaapkamer te halen en plek te maken voor een nieuw kinderbed. Kinderbedden zijn er in allerlei soorten en maten. Voor een kind van 4 jaar kan je gerust een kinderbed kopen van 190 of 200 cm lang, zodat het kind nog lang plezier heeft van het bed. Zoek je een kinderbed voor een kleinere slaapkamer? Kies dan voor een hoogslaper, zodat er onder het bed ruimte is voor bijvoorbeeld speelgoed, een bureautje of kledingkast.

4. Muziekinstrumenten  

Muziekinstrumenten zijn een origineel en leuk cadeau voor een kindje van 4. Bovendien ontwikkelen muziekinstrumenten de muzikale geest van een kind.

5. Play-Doh Klei

Met klei kan een 4-jarige de mooiste kunstwerken maken: van poppetjes tot complete bouwwerken. Daarna stop je alles weer in potjes en kan het de volgende keer gewoon weer gebruikt worden voor een nieuwe kleicreatie. Van verschillende kleurtjes klei kan een kindje nooit genoeg hebben! 

Play-Doh Classic Color 4 potjes

Koop bij:

bol.com (€6,99)
Laatst bijgewerkt op: 20 mei 2024 - 15:00

6. Ik leer Letters

Een spelletje als cadeau is altijd een goed idee! Zeker als de 4-jarige ook nog eens wat leert van een spelletje. Dit spelletje van de “Ik Leer” serie leert kleuters hun eerste letters herkennen. 

Ik Leer Letters

Koop bij:

bol.com (€12,95)
top1toys.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt op: 20 mei 2024 - 15:00

7. Walkie Talkie set 

“Hallo, hoor je mij? Over!” Met een Walkie Talkie kan een 4-jarige zich urenlang vermaken met zijn of haar broertjes, zusjes en vriendjes. Deze Walkie Talkies zijn lichtgewicht, val- én schokbestendig (ideaal, want de meeste 4-jarigen zijn niet supervoorzichtig met hun spullen…) en bevatten een zaklamp en clip om de Walkie Talkie aan je riem te bevestigen.

De stand-by stand is maar liefst 12 uur en de actieve spreektijd 4 uur. Urenlang speelplezier, dus!

8. Strijkkralen 

Strijkkralen: ken je ze nog? Ook tegenwoordig zijn strijkkralen nog steeds een hit onder kleuters. Hier maken ze de mooiste creaties mee. Van sleutelhangers tot onderzetters, een superleuke cadeautip voor creatieve kleuters.

9. Viltstiften

Kinderen van 4 tekenen en knutselen erop los. Welk kind vindt het nu heerlijk om lekker te kleuren? Viltstiften zijn dan ook altijd een leuke cadeautip. Deze STABILO viltstiften blijven bovendien lang goed, óók als de 4-jarige per ongeluk vergeet de dop op de stiften te doen. 

10. Voorleesboekjes voor een kindje van 4 

Kindjes van 4 jaar beginnen cijfers en letters te herkennen, maar kunnen nog niet echt lezen. Voorgelezen worden vinden 4-jarige erg fijn. Bovendien is een verhaaltje voor het slapengaan een heel goed slaapmutsje. Daarnaast is voorlezen goed voor de ontwikkeling van een kind. Voorlezen vergroot namelijk taalinzicht en het gevoel zinsbouw en grammatica. De onderstaande boekjes zijn geschikt als voorleesboekje voor een 4-jarige. 

kind 4 jaar

Vaardigheden van een kind van 4 jaar

Het scoren van een leuk cadeau voor een 4-jarige kan een hele uitdaging zijn. Want wat vinden kinderen van 4 tegenwoordig leuk? Wij willen je graag een handje helpen en hebben de leukste cadeautips voor je verzameld.

Om te bepalen wat een passend cadeau is voor een 4-jarig kind, kijken we eerst naar de vaardigheden van een 4-jarige. 

Een kind van 4:

 • Mag vanaf deze leeftijd naar de basisschool 
 • Kan tellen tot 10 en begint cijfers te herkennen 
 • Kan soms al zijn/haar eigen naam schrijven 
 • Leert vaardigheden als wachten, luisteren en delen 
 
Ben je opzoek naar een cadeau voor een jongetje van 4? Of juist een cadeau voor 4-jarige meiden? Ook die vind je op Kindcadeautips.nl.

Speelgoed voor een kind van 4 jaar

Een kind van 4 jaar leert enorm veel in het eerste jaar op de basisschool. Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een 4-jarige is altijd leuk, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat een kind gewoon zorgeloos kan spelen.

Leuk speelgoed voor een 4-jarig kind is bijvoorbeeld:

 • Speelgoed van hout
 • Muziekinstrumenten
 • Speeltent
 • LEGO
 • Barbies
 • Poppen
 • Buitenspeelgoed en spelletjes
 • Speelgoed voor rollenspellen zoals doktertje, vader & moedertje
 • Speelgoedkeuken

Sinterklaas cadeaus kind 4 jaar

Nu je kind van 4 naar de basisschool gaat, maakt hij of zij Sinterklaas voor het eerst écht mee! Sinterklaas komt op bezoek op de basisschool en een bezoekje bij jou thuis mag natuurlijk ook niet ontbreken. Zoek je een leuk Sinterklaascadeau voor kinderen van 4 jaar? Bijvoorbeeld als schoencadeautje of voor pakjesavond? Ontdek hier de leukste Sintercadeautips voor kinderen van 4 jaar.