10x leuke cadeaus & speelgoed voor kinderen van 4 jaar

Het is feest! Je eigen kind of die van een ander is bijna jarig. Bij een verjaardag hoort natuurlijk een passend cadeau. Maar wat vinden kleuters van 4 jaar tegenwoordig leuk? Wij hebben het voor je uitgezocht en hebben 9 leuke cadeaus op een rij gezet. 

kind 4 jaar

De vaardigheden van een kind van 4

Het scoren van een leuk cadeau voor een 4-jarige kan een hele uitdaging zijn. Want wat vinden kinderen van 4 tegenwoordig leuk? Wij willen je graag een handje helpen en hebben de leukste cadeautips voor je verzameld.

Om te bepalen wat een passend cadeau is voor een 4-jarig kind, kijken we eerst naar de vaardigheden van een 4-jarige. 

Een kind van 4:

 • Mag vanaf deze leeftijd naar de basisschool 
 • Kan tellen tot 10 en begint cijfers te herkennen 
 • Kan soms al zijn/haar eigen naam schrijven 
 • Leert vaardigheden als wachten, luisteren en delen 
 
Ben je opzoek naar een cadeau voor een jongetje van 4? Lees hier leuke cadeautips voor een 4-jarige jongen. 

Wat zijn leuke cadeaus voor de verjaardag van een 4-jarig kind?

Zoek je een origineel cadeau waar een 4-jarige veel plezier aan zal beleven? Hieronder lees je 9 cadeautips voor kinderen van 4. Ook wel handig: je bestelt de cadeaus gemakkelijk online en laat ze ingepakt en wel thuisbezorgen.

1. Houten speelgoed 

Houten speelgoed is een leuk cadeau waar een kind van 4 veel plezier aan zal hebben. Bovendien is houten speelgoed helemaal kleuterproof en zal het lang meegaan. 

2. Knuffel 

Zoals je misschien wel uit ervaring weet is een knuffel als kind superleuk. Misschien kon je zelfs niet slapen zonder die éne knuffel. Een knuffel is dus een leuk cadeau die altijd goed in de smaak valt. Kies een leuke uit, en je maakt een 4-jarig kindje super blij. 

3. Kinderbedden  

Een kind dat 4 jaar wordt, is officieel geen peuter meer, maar een kleuter. En dat betekent dat het ook de hoogste tijd is om het peuterbed uit de slaapkamer te halen en plek te maken voor een nieuw kinderbed. Kinderbedden zijn er in allerlei soorten en maten. Voor een kind van 4 jaar kan je gerust een kinderbed kopen van 190 of 200 cm lang, zodat het kind nog lang plezier heeft van het bed. Zoek je een kinderbed voor een kleinere slaapkamer? Kies dan voor een hoogslaper, zodat er onder het bed ruimte is voor bijvoorbeeld speelgoed, een bureautje of kledingkast.

4. Muziekinstrumenten  

Muziekinstrumenten zijn een origineel en leuk cadeau voor een kindje van 4. Bovendien ontwikkelen muziekinstrumenten de muzikale geest van een kind.

5. Koffertje voor uit logeren 

Ga voor een praktisch en leuk cadeau en kies voor een reiskoffertje. Kinderkoffers heb je in vele soorten, maten en met een ontelbaar stel printjes. De kleuter kan de koffer gebruiken bij een nachtje uit logeren naar bijvoorbeeld opa & oma of op vakantie. Hieronder zie je koffertjes die zeker in de smaak zullen vallen bij 4-jarige kindjes. 

6. Spelletjes voor een 4-jarig kind

Een spelletje als cadeau is altijd een goed idee! Kinderen van 4 jaar beginnen regels en verhoudingen steeds beter te begrijpen. Onderstaande spelletjes zijn geschikt voor 4-jarige. 

7. Speeltenten 

Dit is toch de droom van elke 4-jarige: een speeltent. Vroeger maakte je een ford van kussens en dekens. Nu zijn er handige opzetbare tenten voor kids. Het kind kan zich uren vermaken en verdwijnt helemaal in haar/zijn eigen fantasiewereld. Een speeltent is een leuk cadeau waar een kind nog een lange tijd plezier aan zal hebben. 

8. Kleuterfiets 

Een iets prijziger cadeau, maar wel een hele leuke: een fiets! In Nederland gaat ieder kind op zijn tijd fietsen. De ene wat eerder dan de ander. De gemiddelde leeftijd ligt op 5 jaar, maar sommige kids kunnen op 4 jaar al zelfstandig fietsen. Een fiets is een duurzaam cadeau die nog lang mee kan. Zijwieltjes zijn erg handig om het fietsen goed onder de knie te krijgen. Kies een mooie fiets uit die past bij de lengte van het 4-jarige kind.

9. Teken- en knutselspullen 

Kinderen van 4 tekenen en knutselen erop los. Knutsel- en tekenspullen zijn dus een leuk cadeau waar een 4-jarige veel plezier aan zal beleven. Bovendien stimuleert knutselen de motoriek en creatieve geest. Kortom, een leuk cadeau die goed is voor de ontwikkeling van een 4-jarig kindje. 

10. Voorleesboekjes voor een kindje van 4 

Kindjes van 4 jaar beginnen cijfers en letters te herkennen, maar kunnen nog niet echt lezen. Voorgelezen worden vinden 4-jarige erg fijn. Bovendien is een verhaaltje voor het slapengaan een heel goed slaapmutsje. Daarnaast is voorlezen goed voor de ontwikkeling van een kind. Voorlezen vergroot namelijk taalinzicht en het gevoel zinsbouw en grammatica. De onderstaande boekjes zijn geschikt als voorleesboekje voor een 4-jarige. 

Speelgoed voor een kind van 4 jaar

Een kind van 4 jaar leert enorm veel in het eerste jaar op de basisschool. Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een 4-jarige is altijd leuk, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat een kind gewoon zorgeloos kan spelen.

Leuk speelgoed voor een 4-jarig kind is bijvoorbeeld:

 • Speelgoed van hout
 • Muziekinstrumenten
 • Speeltent
 • LEGO
 • Barbies
 • Poppen
 • Buitenspeelgoed en spelletjes
 • Speelgoed voor rollenspellen zoals doktertje, vader & moedertje
 • Speelgoedkeuken