10x cadeaus en speelgoed voor kinderen van 3 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de 3e verjaardag van je eigen kind? Of zoek je het perfecte Sinterklaas- of kerstcadeau voor een 3-jarige? We helpen je graag! Bekijk hier de leukste cadeautips voor peuters van 3 jaar.

1. DUPLO

Kinderen van 3 jaar kunnen al goed zelfstandig met grote blokken bouwen. En wat is er nu leuker voor peuters om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan en een eigen, fantastisch bouwwerk te creëren? Van een enorme toren tot een politiebureau of huis: DUPLO is het perfecte cadeau voor een 3-jarige. Koop een complete DUPLO-set, een selectie blokken of leuke accessoires zoals DUPLO-dieren en voertuigen. Voor elk budget vind je wel een geschikte DUPLO-set!

En wil je je DUPLO-cadeautje lekker voordelig scoren? Houd dan deze DUPLO aanbiedingen eens in de gaten!

2. Play-Doh Klei

Lekker kleien: welk kind is er nu niet dol op? De kans is groot dat jij als kind ook urenlang hebt gekleid en de meest bijzondere creaties hebt gemaakt. Klei is dan ook een superleuk cadeau voor een 3-jarige en kan je nooit genoeg hebben. Check bijvoorbeeld eens de leuke sets van het bekende merk Play-Doh. Koop klei in verschillende kleuren of geef leuke vormpjes cadeau waarmee de 3-jarige zich heerlijk mee kan vermaken.

Koop bij:

bol.com (€9,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 december 2023 - 03:02

3. Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel

In hun peutertijd leren kinderen veel nieuwe dingen. Kinderen zijn dan ook vaak dol op educatieve spelletjes en speelgoed. Het is leuk om mee te spelen én ze leren er ook nog eens wat van. Twee vliegen in één klap, dus! Hoe leuk is deze speelset bijvoorbeeld, waarbij 3-jarige kinderen alles leren over kleuren en vormen en uitgedaagd worden om de gekleurde kralen juist te stapelen?

Koop bij:

bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 december 2023 - 03:02

4. Speelgoed voor in het water en/of de zandbak

In de zomer heerlijk spelen in de zandbak of in het zwembad en in de koudere wintermaanden volop pret in bad: veel speelgoed is perfect geschikt voor zowel in het water als in het zand. Badspeelgoed en zandbakspeelgoed is dan ook altijd een leuke cadeautip voor 3-jarigen. 

5. Janod Magnetiboek

Hoe leuk is dit magneetboek van het merk Janod? Verkrijgbaar in diverse varianten, waaronder met dieren, voertuigen en dinosaurussen. Met behulp van de voorbeeldkaarten, kan de 3-jarige aan de binnenzijde van de box een dier, voertuig of ander wezen/voorwerp maken. Een superleuke manier voor kinderen om te leren puzzelen. 

6. Ik Leer Vormen en Kleuren

Met kindjes van 3 jaar kun je ook al eenvoudige spelletjes spelen die niet te lang duren. Denk bijvoorbeeld aan kinderpuzzels met wat grotere stukken, memory-spelletjes, verstoppertje en kleur- of zoekspelletjes. Met het spel “Ik Leer Vormen en Kleuren” leren peuters door onder andere dieren en fruit, om kleuren en vormen te herkennen.

Koop bij:

bol.com (€10,49)
Laatst bijgewerkt op: 8 december 2023 - 03:02

7. Speelgoedeten- en drinken 

Papa of mama helpen in de keuken: veel kinderen vinden het maar al te leuk en zijn er supernieuwsgierig naa. Als 3-jarige is groenten snijden en in de buurt van een hete oven zijn is nog nét even iets te spannend, maar tot die tijd kan de 3-jarige zich natuurlijk prima vermaken in zijn of haar eigen speelkeukentje of met eigen keukenspeelgoed. Hoe leuk is al dit houten speelgoedeten- en drinken?! 

8. Wobbel

De Wobbel laat zien dat ook simpel-ogend speelgoed een heel leuk cadeau is. De Wobbel is een houten, gebogen plank die multifunctioneel gebruikt kan worden. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en fantasie van een peuter, want de Wobbel kan werkelijk alles zijn. Een glijbaan, een hangmat, een stoel of een keukentje: je kunt er alle kanten mee op. Ook stimuleert de Wobbel de motorische ontwikkeling van peuters op verschillende wijzen.

Koop bij:

bol.com (€96,30)
Laatst bijgewerkt op: 8 december 2023 - 03:02

9. Kinetisch zand & speelgoed

Met kinetisch zand kunnen kinderen zich heerlijk vermaken én je maakt ouders ook een stuk blijer met kinetisch zand dan met normaal zand. Want die kleintjes in de zandbak nemen complete emmers zand mee terug het huis in. Zo blijf je stofzuigen… Kinetisch zand is wat plakkeriger, het heeft wat weg van klei en kun je veel makkelijk opruimen. Een ideaal cadeau voor kinderen van 3 jaar die zich zowel binnenshuis als buitenshuis lekker kunnen vermaken met dit kinetisch speelzand.

10. Dikke stiften

Een tekening maken vindt bijna elk kind van 3 jaar wel leuk. Een ideale activiteit als het buiten wat minder goed weer is. Geef een kindje van 3 jaar wat dikkere potloden en stiften, die kunnen ze beter gebruiken dan dunne potloden en stiften. Ook leuk: raamstiften. Zo kan het kindje samen met zijn of haar ouders een tekening op het raam maken, bijvoorbeeld voor kerst, zijn of haar verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid. En ook wel zo fijn: je haalt het er met een sopje weer heel makkelijk af.

Cadeautips kinderen

Wat geef je een peuter cadeau?

Of je nu zelf kinderen hebt of niet, het kan best lastig zijn om een cadeau voor een 3-jarige te scoren. Want wat zijn nu leuke cadeaus voor een peuter van 3 jaar?

Om te bepalen welke cadeaus goed passen bij deze leeftijd, kijken we eerst naar de vaardigheden van een peuter. Een kindje van 3 jaar kan:

 • Goed lopen/rennen
 • Al redelijk praten en is tot 75% goed verstaanbaar voor anderen
 • Fietsen op een driewieler
 • Al zindelijk zijn of bezig zijn om zindelijk te worden
 • Tekenen, kleuren en/of verven

Leuke cadeautips voor de verjaardag van 3-jarige kinderen

Zoek je een origineel en passend cadeau voor de derde verjaardag van een peuter? Bekijk hier leuke cadeautips voor kinderen van 3 jaar. Ook wel zo handig: alle cadeaus kun je online bestellen. 

Wat geef je op de verjaardag van een 3-jarige peuter?

De ontwikkeling van een peuter gaat razendsnel. Als ouder zul je dan ook al best een verschil merken nu je peuter bijna 3 jaar is, dan toen hij of zij nog 2 jaar was. Misschien gaat je kindje al een tijdje naar de peuteropvang en leert het daar met andere kinderen spelen, spelletjes doen, tellen, tekenen, knutselen en nog veel meer.

Maar als een peuter zijn of haar derde verjaardag viert, wat geef je dan cadeau?

Juist omdat de ontwikkeling van een kindje in deze leeftijd zo snel gaat en een kindje van 3 jaar volgend jaar zelfs kleuter wordt, zijn cadeaus die bijdragen aan de ontwikkeling van de peuter altijd een goed idee. 

Je merkt dan ook dat een peuter van 3 jaar al wat uitdagender speelgoed aankan dan een peuter van 2 jaar. Speelgoed of spelletjes die te maken hebben met tellen, kleuren en vormen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor kinderen van 3 jaar. Dit zijn ook onderwerpen waar ze volop mee bezig zijn op de peuterspeelzaal.

Een kindje van 3 jaar leert op deze leeftijd bovendien goed om met andere kinderen te spelen, maar kan zich vaak ook al een tijdje zelf vermaken. Cadeautjes waarmee de 3-jarige zichzelf kan vermaken, of juist cadeautjes die leuk zijn om te delen met andere leeftijdsgenootjes, bijvoorbeeld buitenspeelgoed of spelletjes, zijn ook leuke cadeautips.

Sintcadeautjes voor kinderen 3 jaar

Staat jouw peuter al te trappelen om zijn of haar schoen te zetten? Is hij of zij al druk in de weer met het Bol.com speelgoedboek om een verlanglijstje voor pakjesavond compleet te maken? Op deze pagina doe je inspiratie op voor de leukste Sinterklaas cadeaus en schoencadeautjes voor een kind van 3 jaar. Eenvoudig besteld vanuit je luie stoel en snel in huis, op tijd voor pakjesavond op 5 december!

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 3 jaar?

Spelen met speelgoed: welk kind van 3 jaar is daar nu niet dol? Wil je speelgoed cadeau doen? Dit is leuk en passend speelgoed voor een kind van een 3 jaar:

 1. Klei, bijvoorbeeld van Play-Doh
 2. Vingerverf
 3. Dikke kleurpotloden of stiften
 4. Waterspeelgoed voor in bad of het zwembadje buiten
 5. Muziekinstrumenten voor peuters
 6. Verkleedkleren
 7. (Hand)poppen
 8. DUPLO of Lego
 9. Puzzels