8x leuke cadeautips voor een kind van 2 jaar

Het is feest! Je zoon of dochter, buurmeisje, neefje of het kindje van een goede vriend of vriendin is 2 jaar geworden. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de jarige job of jet? Bekijk hier de 8 leukste cadeautips voor een kindje van 2 jaar.

Cadeaus & speelgoed voor de verjaardag van een kind van 2 jaar

Zoek je een leuk en passend cadeau voor een tweede verjaardag? Op deze pagina verzamelen we 8 leuke cadeaus die je kunt geven aan een kindje dat 2 jaar wordt. Ook wel zo fijn: alle cadeaus kun je online bestellen en heb je al snel in huis. Zoek je een cadeau voor een jongen van 2 jaar? Bekijk ook onze cadeautips voor jongetjes van 2 jaar. 

1. Fiets, driewieler, step of loopfiets voor een kind van 2 jaar

Een kind van twee jaar kan nu al goed lopen. Een cadeau wat goed past hierbij is een peuterfiets of -step, driewieler of loopfiets. Vanaf twee jaar kunnen kinderen vaak al goed overweg met een loopfiets.

2. Speeltent

Als kind heb je vroeger ongetwijfeld een hut of tent gebouwd, binnen of in de tuin. Tegenwoordig kun je hele leuke sets kopen voor kinderen om een tent, tipi of hut te bouwen (met een klein beetje hulp van papa of mama). Een heel leuk cadeau voor een 2-jarige.

3. Wobbel balansbord

Met dit houten balansbord kan de tweejarige zijn of haar fantasie volop gebruiken. Dit unieke speelbord kan gebruikt worden als schommel, brug, winkeltje, racebaan… nét wat het kind erin ziet. Het stimuleert bovendien de ontwikkeling van de balans van het kind en is goed voor de creativiteit van de 2-jarige.

4. Waterspeelgoed en zandbakspeelgoed 

Kindjes van 2 jaar kunnen al goed zelfstandig buiten spelen in de tuin, zolang de ouders een oogje in het zeil houden. Leuk speelgoed voor kinderen van 2 jaar zijn bijvoorbeeld zandbakspeelgoed of speelgoed voor in een buitenzwembadje, maar ook een glijbaan, skippybal of kegelset is een leuke cadeautip voor een kind van 2 jaar.

5. Kinderkeukentje

Dit is toch de droom van elke peuter? Een kinderkeukentje is een absolute hit onder peuters, zowel jongetjes als meisjes kunnen zich hier eindeloos mee vermaken.

6. Spelletjes voor kinderen van 2 jaar

Kindjes van 2 jaar kunnen ook makkelijke spelletjes doen. Spelletjes zoals puzzels met grote stukjes, Verstoppertje spelen, memory, kleur- of zoekspelletjes passen goed bij deze leeftijd.

7. Houten speelgoed

Spelen: welk kind van 2 jaar is er nu niet dol op? Omdat kindjes nog niet altijd even voorzichtig zijn met hun speelgoed, is het zeker een aanrader om speelgoed cadeau te geven dat duurzaam is en wel tegen een stootje kan. Kies voor houten speelgoed, zoals een houten treinbaan, houten autobaan of houten gereedschapskist. Hier kan het kindje van 2 naar hartelust mee spelen, zonder dat ouders zich zorgen hoeven maken dat het speelgoed snel kapot gaat. 

8. Speelgoed van VTech

Spelen én leren tegelijk: dat kan met het educatieve speelgoed van VTech. Van tablets tot interactief loopspeelgoed en ander speelgoed: voor elk budget kun je wel een leuk cadeautje van VTech scoren voor de 2-jarige.

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 2 jaar?

Een kind van 2 jaar leert in korte tijd ontzettend veel. Lopen, rennen, springen, zelf eten, tekenen, praten… Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling en leercurve van een kind van 2 jaar is dan ook erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een driewieler of step, een Wobbel balansbord, simpele spelletjes, voorleesboeken en educatief speelgoed van een merk zoals VTech.

Cadeau kind 2 jaar

Cadeaus voor 2-jarige kinderen: wat past bij deze leeftijd?

Of je nu zelf ouder bent of niet, een leuk cadeau scoren voor een 2-jarige kan nog een hele uitdaging zijn. Tussen het eerste en tweede jaar ontwikkelt een kindje zich enorm en passen er weer heel andere cadeaus goed bij deze leeftijd. Een kindje van 2 jaar is officieel een peuter en kan:

  • Goed lopen en rennen
  • Kan beter springen, klimmen en ronddraaien
  • Een bal naar voren schoppen
  • Zelf eten met een lepel of vork
  • Tekenen en makkelijke puzzels maken