6x leuke cadeaus voor een kind van 2 jaar

Het is feest! Je zoon of dochter, buurmeisje, neefje of het kindje van een goede vriend of vriendin is 2 jaar geworden. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de jarige job of jet? Bekijk hier de 6 leukste cadeautips voor een kindje van 2 jaar.

Cadeau kind 2 jaar

Cadeautips voor kind 2 jaar

Of je nu zelf ouder bent of niet, een leuk cadeau scoren voor een 2-jarige kan nog een hele uitdaging zijn. Tussen het eerste en tweede jaar ontwikkelt een kindje zich enorm en passen er weer heel andere cadeaus goed bij deze leeftijd. Een kindje van 2 jaar is officieel een peuter en kan:

  • Goed lopen en rennen
  • Kan beter springen, klimmen en ronddraaien
  • Een bal naar voren schoppen
  • Zelf eten met een lepel of vork
  • Tekenen en makkelijke puzzels maken

Top 6 cadeaus kinderen van 2 jaar

Zoek je een leuk en passend cadeau voor een tweede verjaardag? Op deze pagina verzamelen we 6 leuke cadeaus die je kunt geven aan een kindje dat 2 jaar wordt. Alle cadeaus kun je online bestellen. En zoek je een cadeau voor een jongen van 2 jaar? Ook daarvoor hebben we de leukste cadeaus voor je verzameld.

1. Fiets, driewieler, step of loopfiets voor een kind van 2 jaar

Een kind van twee jaar kan nu al goed lopen. Een cadeau wat goed past hierbij is een peuterfiets of -step, driewieler of loopfiets. Vanaf twee jaar kunnen kinderen vaak al goed overweg met een loopfiets.

2. Hut of tent

Als kind heb je vroeger ongetwijfeld een hut of tent gebouwd, binnen of in de tuin. Tegenwoordig kun je hele leuke sets kopen voor kinderen om een tent, tipi of hut te bouwen (met een klein beetje hulp van papa of mama). Een heel leuk cadeau voor een 2-jarige.

3. Wobbel balansbord

Met dit houten balansbord kan de tweejarige zijn of haar fantasie volop gebruiken. Dit unieke speelbord kan gebruikt worden als schommel, brug, winkeltje, racebaan… nét wat het kind erin ziet. Het stimuleert bovendien de ontwikkeling van de balans van het kind en is goed voor de creativiteit van de 2-jarige.

4. Buitenspeelgoed, waterspeelgoed en zandbakspeelgoed 

Kindjes van 2 jaar kunnen al goed zelfstandig buiten spelen in de tuin, zolang de ouders een oogje in het zeil houden. Leuk speelgoed voor kinderen van 2 jaar zijn bijvoorbeeld zandbakspeelgoed of speelgoed voor in een buitenzwembadje, maar ook een glijbaan, skippybal of kegelset is een leuke cadeautip voor een kind van 2 jaar.

5. Kinderkeukentje

Dit is toch de droom van elke peuter? Een kinderkeukentje is een absolute hit onder peuters, zowel jongetjes als meisjes kunnen zich hier eindeloos mee vermaken.

6. Spelletjes voor kinderen van 2 jaar

Kindjes van 2 jaar kunnen ook makkelijke spelletjes doen. Spelletjes zoals puzzels met grote stukjes, Verstoppertje spelen, memory, kleur- of zoekspelletjes passen goed bij deze leeftijd.