10x leuke cadeautips voor een kind van 2 jaar

Ben je op zoek naar het perfecte verjaardagscadeau voor een kind van 2 jaar? Bekijk hier 10 leuke cadeautips voor een 2-jarige kinderen. Allemaal online te bestellen vanuit je luie stoel!

1. SmartMax My First speelgoed

Op deze jonge leeftijd leren kinderen volop ontdekken. Speelgoed dat hen helpt bij deze ontdekkingstocht is dan ook altijd een leuke cadeautip. Het merk SmartMax heeft de My First collectie ontwikkeld: speelgoed voor alle eerste keren en super geschikt voor kinderen van 2 jaar. Van safaridieren tot boerderijdieren en voertuigen: keuze genoeg!

2. DUPLO

Een kindje van 2 krijgt een steeds fijnere motoriek en kan al goed spelen met DUPLO-blokken. Hoe leuk is het om samen met broertjes en zusjes, papa en mama de mooiste bouwwerken te maken? DUPLO is altijd een leuk cadeau en voor elk budget vind je wel een leuke DUPLO-set. Bekijk hier de meest verkochte DUPLO-sets van dit moment:

3. Wobbel balansbord

Met dit houten balansbord kan de tweejarige zijn of haar fantasie volop gebruiken. Dit unieke speelbord kan gebruikt worden als schommel, brug, winkeltje, racebaan… nét wat het kind erin ziet. Het stimuleert bovendien de ontwikkeling van de balans van het kind en is goed voor de creativiteit van de 2-jarige.

Wobbel

Koop bij:

bol.com (€96,60)
Laatst bijgewerkt op: 20 mei 2024 - 09:01

4. Waterspeelgoed en zandbakspeelgoed 

Kindjes van 2 jaar kunnen al goed zelfstandig buiten spelen in de tuin, zolang de ouders een oogje in het zeil houden. Leuk speelgoed voor kinderen van 2 jaar zijn bijvoorbeeld zandbakspeelgoed of speelgoed voor in een buitenzwembadje, maar ook een glijbaan, skippybal of kegelset is een leuke cadeautip voor een kind van 2 jaar.

5. Keukengerei speelgoed

Dit is toch de droom van elke peuter? Een kinderkeukentje is een absolute hit onder peuters, zowel jongetjes als meisjes kunnen zich hier eindeloos mee vermaken. Of de 2-jarige nu al zo’n speelkeuken heeft of niet, keukenspeelgoed is altijd een leuke cadeautip. Van speelgoedfruit- en groenten tot aan pannen, servies en zelfs peper- en zoutpotjes. 

6. Spelletjes voor kinderen van 2 jaar

Met kindjes van 2 jaar kan je al simpele spelletjes spelen. Spelletjes zoals puzzels met grote stukjes, Verstoppertje spelen, memory, kleur- of zoekspelletjes passen goed bij deze leeftijd.

7. Houten speelgoed van Little Dutch

Omdat kindjes van 2 jaar nog niet altijd even voorzichtig zijn met hun speelgoed, is het zeker een aanrader om speelgoed cadeau te geven dat duurzaam is en wel tegen een stootje kan. Kies bijvoorbeeld voor houten speelgoed van het hippe merk Little Dutch. Hier kan het kindje van 2 naar hartelust mee spelen, zonder dat ouders zich zorgen hoeven maken dat het speelgoed snel kapot gaat. Van houten keukenspeelgoed tot een racebaan met autootjes en heuse kaptafel.

8. Speelgoed van VTech

Spelen én leren tegelijk: dat kan met het educatieve speelgoed van VTech. Van tablets tot interactief loopspeelgoed en ander speelgoed: voor elk budget kun je wel een leuk cadeautje van VTech scoren voor de 2-jarige.

9. Voorleesboekjes voor kinderen van 2 jaar

Wat is er nu leuker dan lekker bij papa, mama, opa of oma op schoot kruipen en voorgelezen worden? Van voorleesboekjes kan je er nooit genoeg hebben, dus dit is altijd een leuk cadeau-idee. Onderstaande voorleesboekjes zijn op dit moment de meest bestelde voorleesboekjes bij Bol.com voor 2-jarige kinderen:

10. Poppenkast poppen & knuffels

Voer een heuse poppenkast show op voor de 2-jarige of laat het kindje lekker zelf spelen met de poppen. Er zijn verschillende leuke sets te shoppen in allerlei prijsklasses. Kijk maar!

Cadeaus & speelgoed voor de verjaardag van een kind van 2 jaar

Zoek je een leuk en passend cadeau voor een tweede verjaardag? Op deze pagina verzamelen we 8 leuke cadeaus die je kunt geven aan een kindje dat 2 jaar wordt. Ook wel zo fijn: alle cadeaus kun je online bestellen en heb je al snel in huis. Zoek je een cadeau voor een jongen van 2 jaar of juist voor een meisje van 2 jaar? Bekijk ook die cadeautips op Kindcadeautips.nl!

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 2 jaar?

Een kind van 2 jaar leert in korte tijd ontzettend veel. Lopen, rennen, springen, zelf eten, tekenen, praten… Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling en leercurve van een kind van 2 jaar is dan ook erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een driewieler of step, een Wobbel balansbord, simpele spelletjes, voorleesboeken en educatief speelgoed van een merk zoals VTech.

Cadeau kind 2 jaar

Cadeaus voor 2-jarige kinderen: wat past bij deze leeftijd?

Of je nu zelf ouder bent of niet, een leuk cadeau scoren voor een 2-jarige kan nog een hele uitdaging zijn. Tussen het eerste en tweede jaar ontwikkelt een kindje zich enorm en passen er weer heel andere cadeaus goed bij deze leeftijd. Een kindje van 2 jaar is officieel een peuter en kan:

  • Goed lopen en rennen
  • Kan beter springen, klimmen en ronddraaien
  • Een bal naar voren schoppen
  • Zelf eten met een lepel of vork
  • Tekenen en makkelijke puzzels maken

Sinterklaascadeautjes voor kinderen van 2 jaar

In november arriveert Sint met zijn Pieten in het land. Voor kinderen van 2 jaar superspannend, want ze maken Sinterklaas voor het eerst iets bewuster mee. Kijken jouw kids ook al uit naar pakjesavond? Of het zetten van hun schoen? Op deze pagina ontdek je de leukste Sinterklaas cadeautips voor een kind van 2 jaar.