10 leuke cadeaus & speelgoed voor een kind van 10 jaar

Het is feest! Je eigen kind, een vriendje van je kind of de zoon of dochter van vrienden wordt 10 jaar. Een hele leeftijd, want nu heb je écht een tiener in huis! die van vrienden. Een eigen mening, eigen stijl en eigen keuzes maken… het hoort er allemaal bij deze leeftijd. Maar wat geef je nu cadeau aan een 10-jarige? Op deze pagina hebben de leukste cadeau-ideeën voor een 10-jarige op een rijtje gezet.  

kind 10 jaar

Wat geef je een 10-jarig kind?

Zoals je misschien wel weet kan een leuk cadeautje scoren voor een kind nog wel eens lastig zijn. Je wil natuurlijk een cadeautje geven dat het kind écht leuk vindt. Maar wat past er bij een kind van 10 jaar?

Een 10-jarig kind: 

 • Zit in principe in groep 6 of 7
 • Kan een beugel hebben of nog krijgen 
 • Ontwikkelt een eigen mening en wil graag zelf keuzes maken 
 • Snapt “geld” steeds beter en vindt dat ook steeds belangrijker. Het kind doet vaak graag een klusje voor een paar euro! 


Ben je op zoek naar een cadeau voor een 10-jarige jongen of meisje? Bekijk hier de 10 leukste cadeautips voor 10-jarige jongens en hier voor 10-jarige meiden.

1. 999 spelletjes

999 is een Nederlandse uitgever van spelletjes en maakt heel veel spelletjes. Je zult ongetwijfeld wel eens een spelletje van 999 hebben gespeeld. Naast dat de spelletjes van 999 erg leuk zijn om te spelen, zijn de spelletjes ook super leerzaam voor 10-jarigen. Bovendien zijn ze stuk voor stuk erg betaalbaar! Dit zijn leuke spelletjes voor kinderen van 10 jaar:

2. Bouwdoos

Veel kinderen vinden het leuk om creatief bezig te zijn. Een bouwdoos is dan ook een leuk cadeau waar een creatieve, 10-jarige wel even zoet mee is. Het merk Teifoc heeft vele toffe bouwdozen die speciaal gemaakt zijn voor kinderen. Met een bouwdoos kan je zelf een huis maken met kleine steentjes en cement. Het handige aan deze bouwsets is dat je het bouwwerk meerdere keren kunt maken. Dit is mogelijk doordat het cement oplost wanneer je het voor een aantal uur in water dompelt. 

3. Playmobil

Speelgoed waarmee jij misschien ook wel mee hebt gespeeld vroeger: Playmobil! Ook tegenwoordig zijn de sets van het merk Playmobil super populair. Playmobil verkoopt talloze sets in allerlei prijsklasses. Hierdoor zit er altijd wel een set bij die past binnen jouw budget én bij het kind. 

4. Skeelers voor een 10-jarig kind

Tegenwoordig zijn veel kinderen niet meer achter hun scherm vandaan te krijgen. Toch vinden veel kinderen buitenspelen ook erg leuk. Soms hebben ze gewoon dat ene extra duwtje in de rug nodig 😉 Skeelers kunnen hierbij helpen. Bovendien is skeeleren een super leuke manier van bewegen. Goed om te weten: de gemiddelde maat van een kind van 10 is maat 33. Twijfel je toch over de maat? Vraag dan de maat van het kind even na zodat je zeker weet dat je de juiste maat skeelers scoort.

5. Polaroidcamera

Veel kinderen vinden het leuk om foto’s te maken. Ze nemen dan ook met alle plezier jouw fototoestel of telefoon over om zelf een paar fotootjes te schieten. Met een polaroidcamera kan de 10-jarige zelf foto’s maken! Bovendien worden de foto’s direct geprint en kan het kind ze bijvoorbeeld ophangen op de slaapkamer.

6. Boeken: Het leven van een Loser

Sommige kinderen houden ervan andere niet: lezen. De boekenreeks van Jeff Kinney genaamd: ‘Het leven van een Loser’ is tegenwoordig erg populair onder kinderen van deze leeftijd. In de boeken komt hoofdpersoon Bram van allerlei situaties tegen. De vraag in elk boek is hoe Bram het gaat overleven. De boeken zitten vol humor en avontuur en zijn een leuke tip voor 10-jarige leesfanaten.

7. Trampoline 

Een trampoline is toch de droom voor ieder kind? Trampoline springen vinden vele kinderen het einde! Keihard springen, trucjes doen en lekker gek doen. Tip: check van te voren of de ouders van het kind net zo blij zijn met de trampoline als de jarige 😉 Ga voor extra veiligheid en kies voor een trampoline mét veiligheidsnet. 

8. Buitenspelletjes voor een kind van 10 jaar

Buitenspelletjes: de combinatie van twee super leuke dingen: een spelletje doen én buiten spelen! Veel kinderen vinden het erg leuk om buiten te spelen. Vooral als het lekker weer is, is buiten een spelletje spelen supergezellig. Aan de onderstaande spelletjes zal een 10-jarige veel plezier beleven:

9. Speelgoed keyboard

 Een speelgoed keyboard is het perfecte cadeau voor een kleine muzikant in de dop. Een keyboard voor kinderen is het ideale instrument om hun muzikale kant te verkennen en te ontwikkelen. Kinderkeyboards zijn te koop in verschillende uitvoeringen.

10. Kinderfiets

In Nederland ontkom je er niet aan om te fietsen. Ook kinderen niet. Een fiets is dus een handig en tof cadeau waar een kind van 10 goed gebruik van kan maken. Kies een fiets die past bij de interesses van het kind en geeft de jarige een onvergetelijke verjaardag. Let op: bij de gemiddelde lengte van een 10-jarige past een 26 inch fiets. Twijfel je toch over de maat? Vraag dan de lengte van het kind na en maak de juiste keuze! 

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 10 jaar?

Het kan nog wel eens een uitdaging zijn om een kind van 10 jaar achter zijn of haar tablet vandaan te slepen, maar er is genoeg speelgoed waar je een 10-jarige mee blij maakt.

Dit is leuk speelgoed voor 10-jarige kinderen:

 • Bouw- en constructiespeelgoed
 • LEGO
 • Playmobil
 • Metaaldetector
 • Knikkerbaan
 • Speelgoedfototoestel
 • Dartbord
 • Knutselspullen, bijvoorbeeld voor het maken van armbandjes
 • Speelgoed gerelateerd aan het favoriete dier van het kind, bijvoorbeeld paardenspullen
 • Bestuurbare auto, vliegtuig of bootje
 • Slijm (of een kit om zelf slijm te maken)