10 leuke cadeaus & speelgoed voor een kind van 10 jaar

10 jaar; een hele leeftijd, want nu heb je écht een tiener in huis! Een eigen mening, eigen stijl en eigen keuzes maken… het hoort er allemaal bij deze leeftijd. Maar wat geef je nu cadeau aan een 10-jarige? Bekijk 10 leuke cadeautips.

1. YoYoFactory Spinstar

€11,95

De jojo is terug van weggeweest! De YoYoFactory Spinstar is de perfecte jojo om mee te starten en jojo’en aan te leren. Deze jojo spint gemakkelijk en helpt de 10-jarige om de eerste jojo-trucjes onder de knie te krijgen. De YoYoFactory Spinstar is verkrijgbaar in het zwart, groen of rood. Een superleuk cadeau waar de 10-jarige wel even zoet is!

Jojo

2. 999 spelletjes

999 is een Nederlandse uitgever van spelletjes en maakt heel veel spelletjes. Je zult ongetwijfeld wel eens een spelletje van 999 hebben gespeeld. Naast dat de spelletjes van 999 erg leuk zijn om te spelen, zijn de spelletjes ook super leerzaam voor 10-jarigen. Bovendien zijn ze stuk voor stuk erg betaalbaar! Dit zijn leuke spelletjes voor kinderen van 10 jaar:

3. Bouwdoos

Veel kinderen vinden het leuk om creatief bezig te zijn. Een bouwdoos is dan ook een leuk cadeau waar een creatieve, 10-jarige wel even zoet mee is. Het merk Teifoc heeft vele toffe bouwdozen die speciaal gemaakt zijn voor kinderen. Met een bouwdoos kan je zelf een huis maken met kleine steentjes en cement. Het handige aan deze bouwsets is dat je het bouwwerk meerdere keren kunt maken. Dit is mogelijk doordat het cement oplost wanneer je het voor een aantal uur in water dompelt. 

4. Playmobil

Speelgoed waarmee jij misschien ook wel mee hebt gespeeld vroeger: Playmobil! Ook tegenwoordig zijn de sets van het merk Playmobil super populair. Playmobil verkoopt talloze sets in allerlei prijsklasses. Hierdoor zit er altijd wel een set bij die past binnen jouw budget én bij het kind. 

5. LEGO

LEGO is voor alle leeftijden! Zoek je een cadeau voor een 10-jarig kind dat dol is op bouwen? Dan zijn dit leuke LEGO-sets om cadeau te geven:

6. Boeken: Het leven van een Loser

Sommige kinderen houden ervan andere niet: lezen. De boekenreeks van Jeff Kinney genaamd: ‘Het leven van een Loser’ is tegenwoordig erg populair onder kinderen van deze leeftijd. In de boeken komt hoofdpersoon Bram van allerlei situaties tegen. De vraag in elk boek is hoe Bram het gaat overleven. De boeken zitten vol humor en avontuur en zijn een leuke tip voor 10-jarige leesfanaten.
Product:
Het leven van een Loser 1 – Het leven van een Loser

Koop bij:

bol.com (€17,99)
Laatst bijgewerkt op: 20 mei 2024 - 15:00

7. Wie is Het? spel 

Ook tegenwoordig nog steeds een dikke hit onder kinderen: het spel Wie is Het? Een superleuk spel om met papa en mama of met vriendjes te spelen. Het doel? Door de juiste vragen te stellen erachter te komen wie er op het kaartje van jouw tegenstander staat. Is het een man? Een vrouw? Wat voor kleur ogen heeft de persoon? En welke kleur trui heeft de persoon aan? Degene die als eerste raadt wie er op het kaartje staat, wint!
Product:
Wie is het? – Kinderspel

Koop bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 20 mei 2024 - 15:00

8. Buitenspelletjes voor een kind van 10 jaar

Buitenspelletjes: de combinatie van twee super leuke dingen: een spelletje doen én buiten spelen! Aan de onderstaande spelletjes zal een 10-jarige veel plezier beleven:

9. Speelgoed keyboard

 Een speelgoed keyboard is het perfecte cadeau voor een kleine muzikant in de dop. Een keyboard voor kinderen is het ideale instrument om hun muzikale kant te verkennen en te ontwikkelen. Kinderkeyboards zijn te koop in verschillende uitvoeringen.

10. FOAM klei

Klei is echt niet alleen voor kleuters! Deze FOAM klei is een absolute hit onder wat oudere kinderen. Deze klei bestaat uit heel kleine balletjes en gel. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en boetseer wat je maar wil. Verkrijgbaar in leuke, neonkleurtjes!

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 10 jaar?

Het kan nog wel eens een uitdaging zijn om een kind van 10 jaar achter zijn of haar tablet vandaan te slepen, maar er is genoeg speelgoed waar je een 10-jarige mee blij maakt.

Dit is leuk speelgoed voor 10-jarige kinderen:

 • Bouw- en constructiespeelgoed
 • LEGO
 • Playmobil
 • Metaaldetector
 • Knikkerbaan
 • Speelgoedfototoestel
 • Dartbord
 • Knutselspullen, bijvoorbeeld voor het maken van armbandjes
 • Speelgoed gerelateerd aan het favoriete dier van het kind, bijvoorbeeld paardenspullen
 • Bestuurbare auto, vliegtuig of bootje
 • Slijm (of een kit om zelf slijm te maken)
kind 10 jaar

Wat geef je een 10-jarig kind?

Zoals je misschien wel weet kan een leuk cadeautje scoren voor een kind nog wel eens lastig zijn. Je wil natuurlijk een cadeautje geven dat het kind écht leuk vindt. Maar wat past er bij een kind van 10 jaar?

Een 10-jarig kind: 

 • Zit in principe in groep 6 of 7
 • Kan een beugel hebben of nog krijgen 
 • Ontwikkelt een eigen mening en wil graag zelf keuzes maken 
 • Snapt “geld” steeds beter en vindt dat ook steeds belangrijker. Het kind doet vaak graag een klusje voor een paar euro! 


Ben je op zoek naar een cadeau voor een 10-jarige jongen of meisje? Bekijk hier de 10 leukste cadeautips voor 10-jarige jongens en hier voor 10-jarige meiden.