10x cadeaus & speelgoed voor een kind van 1 jaar

Hoera! Je kind, buurjongen, nichtje of kindje van een vriend(in) is 1 jaar geworden. Maak de eerste verjaardag van de jarige helemaal compleet met een onvergetelijk cadeau. Bekijk hier de leukste cadeautips voor een kind van 1 jaar. 

Cadeau kind 1 jaar

Wat geef je cadeau aan een kind van 1 jaar?

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de eerste verjaardag van een jongen of meisje? We hebben 10 leuke cadeaus verzameld die je cadeau kunt geven wanneer een kindje 1 jaar wordt. Van het leukste speelgoed voor in bad tot aan makkelijke spelletjes en voorleesboekjes.

En ben je benieuwd welke cadeaus in het bijzonder populair zijn bij meisjes en jongetjes? Bekijk hier de leukste cadeaus voor meisjes van 1 jaar en de leukste cadeaus voor jongens van 1 jaar.

1. Badspeelgoed

Een kindje van 1 jaar kan al goed dingen vastpakken en met speelgoed spelen, zeker in bad! Je kunt online heel veel leuk speelgoed kopen waarmee het kindje zich volop vermaakt in bad.

2. Baby gym

Geef de ouders even een momentje voor henzelf, terwijl de eenjarige zich prima vermaakt in de baby gym. 

3. Spel: verstoppertje spelen

Ook voor makkelijke spelletjes zijn kindjes van 1 jaar al te porren. Deze leuk verstopspelletjes van Bumba, Woezel & Pip Nijntje werkt super simpel. Je verstopt het figuurtje ergens in de kamer en doordat ‘ie geluid maakt, kan het kindje ‘m makkelijk terugvinden. Een absolute hit, ook bij wat oudere kindjes van twee of drie jaar.

4. Constructiespeelgoed voor kind van 1 jaar 

Nu het kindje één jaar is geworden, kan het al goed spelen met wat grover speelgoed. Hoe leuk is dit constructiespeelgoed waarmee de 1-jarige de meest geweldige bouwwerken kan produceren?

5. Houten speelgoed 

Ander leuk speelgoed voor een kind van 1 jaar is houten speelgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten brandweerkazerne, dierentuin of treinbaan? Ook hier kan het kindje tot in de kleutertijd lekker mee spelen. 

6. Voorleesboekjes voor 1-jarige kinderen

Kinderen van alle leeftijden worden graag voorgelezen. Wat is er nu fijner dan voor het slapen gaan nog even naar een verhaaltje te luisteren dat wordt voorgelezen door papa of mama? Voorleesboekjes zijn dan ook altijd een leuk cadeau om te geven, want daar kunnen ouders er nooit genoeg van hebben. Voor kindjes van 1 jaar zijn boeken over dieren en/of boekjes met voelelementen altijd leuk. Deze voorleesboekjes zijn geschikt voor kinderen van 1 jaar:

7. Educatief speelgoed

Kinderen ontwikkelen zich in hun eerste levensjaar razendsnel. Maar ook tussen hun eerste en tweede levensjaar leert een kindje veel nieuwe dingen. Educatief speelgoed wat kinderen leuk vinden om mee te spelen én ook nog wat van leren, is dan ook altijd een leuk cadeau om te geven aan een kindje dat 1 jaar wordt.

8. Loop- en duwspeelgoed

Sommige kindjes van 12 maanden kunnen al lopen, anderen beginnen voorzichtig hun eerste stapjes te zetten. Speelgoed waarmee het kindje beter kan leren lopen, is dan ook leuk om cadeau te geven:

9. Knutselspullen

Vingerverven, kleien en kleuren: altijd een superleuke activiteit om met een kind van 1 jaar te ondernemen.

10. Speeltent (tipitent)

Een hut of tent bouwen in huis: dat heeft ieder kind wel een keer gedaan. Geef een leuke speeltent cadeau waar het kindje als het wat ouder is, lekker in kan spelen.

Wat kan een kind van 1 jaar?

Of je nu zelf een kindje hebt of niet, het kan heel lastig zijn om een leuk cadeau voor een 1-jarige te kopen. Eén jaar is een hele mijlpaal en in 12 maanden tijd is er veel veranderd. Het kindje is baby-af en is officieel een dreumes. Op zijn of haar eerste verjaardag kan een kindje vaak al:

  • De eerste woordjes zeggen (of brabbelen 😉)
  • Zitten en kruipen en misschien zelfs al de eerste voorzichtige stapjes gezet
  • In de handjes klappen, wijzen en zwaaien
  • Met het gezin mee-eten
 
Op deze pagina hebben we de leukste cadeautips verzamelen die passen bij een kindje van 1 jaar of een dreumes.

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 1 jaar?

In het eerste levensjaar van een kind verandert er veel. Het kindje groeit hard en leert enorm veel! Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind is dan ook een passend cadeau voor een kind van 1 jaar. Denk bijvoorbeeld aan voorleesboekjes, loop- en duwspeelgoed, educatief speelgoed zoals een telraam of constructiespeelgoed.