10x cadeaus voor een kind van 1 jaar

Maak de eerste verjaardag van de Jarige Jet of Job helemaal compleet met een onvergetelijk cadeau. Bekijk hier de leukste cadeautips voor een kind van 1 jaar. 

1. Badspeelgoed

Een kindje van 1 jaar kan al goed dingen vastpakken en met grovere items spelen, zeker in bad! Je kunt online heel veel leuk badspeelgoed kopen waarmee het kindje zich volop vermaakt in bad.

2. Fisher Price Little People Speelgoed Boerderij

Kinderen ontdekken allerlei leuke dingen op deze speelboerderij met de Little People Dierenverzorgings boerderij speelset van Fisher-Price. Leer tijdens alle ontdekkingspret en speelplezier kennis met tellen, kleuren, dierengeluiden en meer, dankzij leuke liedjes, geluiden en zinnetjes die in drie niveaus meegroeien met het kind.

Fisher-Price Little People Boerderij
Superleuk interactief speelgoed

Koop bij:

bol.com (€42,07)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

3. Verstoppertje spelen (spel)

Ook voor makkelijke spelletjes zijn kindjes van 1 jaar al te porren. Deze leuk verstopspelletjes van Bumba, Woezel & Pip Nijntje werkt super simpel. Je verstopt het figuurtje ergens in de kamer en doordat ‘ie geluid maakt, kan het kindje ‘m makkelijk terugvinden. Een absolute hit, ook bij wat oudere kindjes van twee of drie jaar.

4. Constructiespeelgoed voor kind van 1 jaar 

Nu het kindje één jaar is geworden, kan het al goed spelen met wat grover speelgoed. Hoe leuk is dit constructiespeelgoed waarmee de 1-jarige de meest geweldige bouwwerken kan produceren?

5. Houten speelgoed 

Ander leuk speelgoed voor een kind van 1 jaar is houten speelgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten brandweerkazerne, dierentuin of treinbaan? Ook hier kan het kindje tot in de kleutertijd lekker mee spelen. 

6. Voorleesboekjes voor 1-jarige kinderen

Kinderen van alle leeftijden worden graag voorgelezen. Wat is er nu fijner dan voor het slapen gaan nog even naar een verhaaltje te luisteren dat wordt voorgelezen door papa of mama? Voorleesboekjes zijn dan ook altijd een leuk cadeau om te geven, want daar kunnen ouders er nooit genoeg van hebben. Voor kindjes van 1 jaar zijn boeken over dieren en/of boekjes met voelelementen altijd leuk. Deze voorleesboekjes zijn geschikt voor kinderen van 1 jaar:

7. Educatieve spelletjes

Kinderen ontwikkelen zich in hun eerste levensjaar razendsnel. Maar ook tussen hun eerste en tweede levensjaar leert een kindje veel nieuwe dingen. Educatieve items & spelletjes dat kinderen leuk vinden om mee te spelen én ook nog wat van leren, is dan ook altijd een leuk cadeau om te geven aan een kindje dat 1 jaar wordt.

8. Loop- of duwkar

Sommige kindjes van 1 jaar kunnen al lopen, anderen beginnen voorzichtig hun eerste stapjes te zetten. Een loopwagen of duwkar waarmee de 1-jarige beter kan leren lopen, is dan ook leuk om cadeau te geven. Kies bijvoorbeeld één van deze leuke loopwagens en duwkarren, die ook nog eens over allerlei leuke (leerzame!) elementen beschikken:

9. Vingerverf

Wat is er nu leuker dan heerlijk kliederen? Met deze set vingerverf vermaakt een 1-jarige zich ongetwijfeld. 

10. Vormensorteerder

Een 1-jarig kindje leert volop vormen herkennen. Een vormensorteerder is dan ook een superleuke cadeautip voor een kind van 1 jaar. Ze zijn er in allerlei vormen en merken, maar deze vormensorteerder van Little Dutch is stiekem toch wel onze favoriet. 
Little Dutch Houten Vormenstoof Little Goose Olive

Koop bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08
Cadeau kind 1 jaar

Wat geef je cadeau aan een kind van 1 jaar?

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de eerste verjaardag van een jongen of meisje? We hebben 10 leuke cadeaus verzameld die je cadeau kunt geven wanneer een kindje 1 jaar wordt. Van het leukste speelblokken tot aan makkelijke spelletjes en voorleesboekjes.

En ben je benieuwd welke cadeaus in het bijzonder populair zijn bij meisjes en jongetjes? Bekijk hier de leukste cadeaus voor meisjes van 1 jaar en de leukste cadeaus voor jongens van 1 jaar.

Wat kan een kind van 1 jaar?

Of je nu zelf een kindje hebt of niet, het kan heel lastig zijn om een leuk cadeau voor een 1-jarige te kopen. Eén jaar is een hele mijlpaal en in 12 maanden tijd is er veel veranderd. Het kindje is baby-af en is officieel een dreumes. Op zijn of haar eerste verjaardag kan een kindje vaak al:

  • De eerste woordjes zeggen (of brabbelen 😉)
  • Zitten en kruipen en misschien zelfs al de eerste voorzichtige stapjes gezet
  • In de handjes klappen, wijzen en zwaaien
  • Met het gezin mee-eten
 
Op deze pagina hebben we de leukste cadeautips verzamelen die passen bij een kindje van 1 jaar of een dreumes.

Wat is een leuk cadeau voor een kind van 1 jaar?

In het eerste levensjaar van een kind verandert er veel. Het kindje groeit hard en leert enorm veel! Een cadeau dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind is dan ook een passend cadeau voor een kind van 1 jaar. Denk bijvoorbeeld aan leuk speelgoed voor een kind van 1 jaar. Kies uit voorleesboekjes, loop- en duwspeelgoed of educatief speelgoed zoals een telraam of constructiespeelgoed.

Sinterklaascadeau kind van 1 jaar

Het is de gezelligste tijd van het jaar: Sinterklaas is weer in het land! En dat betekent dat het tijd is om na te denken over hoe je de goede oude Sint een handje kan helpen met het vinden van een leuk cadeau voor je kleintje. Loop je vast? Geen paniek! We hebben de leukste sinterklaascadeaus voor kinderen van 1 jaar verzameld op Kindcadeautips.nl.