10x cadeautips voor een jongen van 6 jaar

Het uitzoeken van een leuk cadeautje voor een kind is vaak een hele uitdaging.  Maar je bent precies op de juiste plek, want wij hebben de 10 leukste cadeaus voor een 6-jarige jongen op een rijtje gezet. Met deze cadeaus maak jij het jongetje sowieso superblij. 

jongen 6 jaar

Wat vindt een jongen van 6 tegenwoordig leuk?

Hoera, het is feest! Je zoontje, de zoon van vrienden of familieleden wordt 6 jaar. Dat moet natuurlijk groots gevierd worden met een feestje, inclusief leuke verjaardagcadeaus. Maar wat zijn nu passende cadeaus voor een jongen van 6 jaar?

Een jongen van 6: 

  • Zit in principe in groep 2 of 3 
  • Leert lezen en schrijven 
  • Is dol of rennen, klimmen, stoeien, gooien en vangen 
  • Kan werkelijkheid en fantasie steeds beter van elkaar onderscheiden

Cadeaus & speelgoed voor jongens van 6 jaar

1. Hot Wheels 

Hot Wheels: wie kent ze niet? Dit merkvan autootjes en racebanen is razend populair en biedt een breed assortiment sets aan in allerlei prijsklasses. Hot Wheels zijn dan ook cadeaus waar vrijwel elke jongen van 6 jaar uren lang mee kan spelen.

2. LEGO voor 6-jarige jongens 

LEGO: welk kind is er niet groot mee geworden? Ook tegenwoordig is LEGO super populair onder kinderen. Onderstaande pakketten zijn geschikt voor 6-jarige jongetjes.

3. Kinderfiets

Een praktisch en onvergetelijk cadeau: een fiets! Veel kinderen houden van fietsen en doen het ook regelmatig. Naar school, vriendjes en opa & oma. Houdt de jarige van een potje stunten? Kies dan voor een toffe BMX-fiets. Deze fietsen zijn daar speciaal voor gemaakt en zien er cool uit.   

4. Educatief speelgoed

Een spelletje doen vindt elk kind wel leuk. Aan educatief speelgoed beleeft een 6-jarige plezier én leert hij ook nog wat: een echte win-win situatie dus! Educatief speelgoed is een leuk en leerzaam cadeau voor een jongen van 6. 

5. Voorleesboeken voor jongens van 6 jaar

De meeste kinderen van 6 jaar beginnen zelf net met lezen en schrijven. Langzaamaan leren ze de eerste woordjes lezen, maar een compleet boek lezen? Dat zit er voorlopig nog even niet doen. Voorgelezen worden vinden de meeste 6-jarigen dan ook heerlijk, ze kijken aandachtig naar de plaatjes en misschien herkennen ze al een paar letters. Deze voorleesboekjes zijn leuke cadeaus voor een jongen van 6. 

6. BERG Skelter

Een skelter: dat is toch de droom van elke 6-jarige jongen?! Met een skelter kunnen kinderen zich uren vermaken. Daarnaast zijn de skelters van BERG van goede kwaliteit en kunnen wel jaren meegaan. Een skelter is een super leuk cadeau waar een jongen lang plezier aan zal beleven. 

7. Spelletjes voor een 6-jarige jongen

Spelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Jongens van 6 jaar kunnen al meespelen met veel spelletjes en pakken regels en verhoudingen snel op. 

8. Creatief speelgoed

Sommige jongens vinden het super leuk om creatief bezig te zijn. Met de onderstaande pakketten kan een 6-jarige zich uren vermaken. 

9. Buitenspeelgoed 

Veel kinderen vinden buitenspelen helemaal het einde! Ook 6-jarige jongens kunnen zich uren vermaken buiten. Buitenspeelgoed is een leuk cadeau waar een 6-jarige gegarandeerd blij mee zal zijn. 

10. Verkleedkleding

Verkleedkleding is erg leuk om cadeau te geven om de creatieve geest van het jongetje te stimuleren. Of hij zich nu wil verkleden als politieagent, ridder, Spiderman of een ander fictief figuur: met verkleedkleding kan een 6-jarige zich helemaal uitleven.