10 cadeautips voor jongens van 5 jaar

Gefeliciteerd! Je zoon, neefje, buurjongen of kind van een vriend(in) is bijna jarig, of je zoekt misschien een leuk Sinterklaascadeautje of een cadeau voor een andere gelegenheid. Een passend cadeau uitzoeken kan een hele uitdaging zijn en we helpen je graag. Ontdek hieronder 10 leuke cadeaus voor een jongen van 5 jaar

Wat geef je aan een 5-jarig jongetje?

1. Rugzak

Een rugzak is een handig cadeau dat een jongen van 5 vaak kan gebruiken. Bijvoorbeeld naar school of als hij gaat logeren bij een vriendje of opa en oma. Zo kan de kleuter gemakkelijk al zijn spulletjes meenemen. Ga bijvoorbeeld een rugzak met een print waar het jongetje dol op is: dieren, Pokémon, dino’s of Paw Patrol zijn vaak een absolute hit bij 5-jarige jongens.

2. LEGO

Als kind heb je er ongetwijfeld ook mee gespeeld: LEGO. Ook nu is LEGO nog steeds superpopulair onder kinderen. De meeste jongens van 5 kunnen zich urenlang vermaken met het in elkaar zetten van de meest fantasierijke bouwwerken. LEGO is dan ook een erg leuk cadeau voor een jongen van 5 jaar (en voor de ouders die dan weer een paar uur hun handen vrij hebben 😉). 

3. Kindercamera 

Een kindercamera is veelzijdig en leuk speelgoed voor een jongen van 5. Met een kindercamera kan het kind natuurlijk foto’s maken, maar vaak ook spelletjes op spelen en muziek op luisteren. Bovendien is zo’n kindercamera helemaal kleuterproof en zal ‘ie lang meegaan. 

VTech KidiZoom Duo DX Camera

VTech KidiZoom Duo DX Camera

Verkrijgbaar in roze & blauw

Koop bij:

bol.com (€48,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

4. Verkleedkleding

Kinderen zijn dol op verkleden en gaan helemaal op in hun eigen fantasiewereld. In een politiepak speel je het welbekende spel ‘politie en boefje’ en in een ridderpak speel je ‘riddertje’. Kortom: verkleedkleding is een leuk cadeau dat de creatieve geest van een 5-jarige stimuleert. 

5. Legpuzzels

Jongens van 5 jaar kunnen in principe al puzzels met wat grotere stukjes van 50 tot 100 stukjes leggen. Op de basisschool leren kleuters puzzelen waardoor ze er steeds beter in worden. Kies een leuke puzzel uit van populaire onderwerpen bij 5-jarigen (zoals dino’s en Paw Patrol) en de kleuter beleeft gegarandeerd veel plezier aan het leggen van de puzzel. Hieronder vind je leuke puzzels die passen bij een jongen van 5 jaar. 

6. Voorleesboekjes voor een jongen van 5 jaar

Kinderen leren lezen tussen 5 en 8 jaar. Een jongen van 5 begint dus al letters te herkennen, maar echt lezen kan een kind van 5 vaak nog niet. Veel kleuters vinden het wel enorm leuk om voorgelezen te worden. Bovendien is het erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Voorlezen vergroot namelijk het taalinzicht van een kleuter. Een voorleesboekje cadeau geven (en krijgen!) is dan ook altijd leuk.

7. Buitenspeelgoed

Zoals je misschien wel uit eigen ervaring weet, is buitenspelen voor een kind geweldig. Ook al zijn ze tegenwoordig soms niet achter hun scherm vandaan te krijgen, lekker rennen en buitenspelen doet elk kind goed. Buitenspeelgoed is dan ook een leuk cadeau waar een jongen van 5 veel plezier aan beleeft. 

8. Educatief speelgoed 

Educatief speelgoed is een win-win-situatie. Een 5-jarige jongen beleeft er plezier aan én het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de kleuter. Zo leert een kleuter op een speelse manier allerlei vaardigheden, zoals lezen, samenwerken en inzicht. 

9. Speelgoedautootjes & andere voertuigen

Speelgoedauto’s blijven een leuk cadeau voor een jongen van 5 jaar. Hier kan hij zichzelf uren mee vermaken of lekker samen spelen met zijn vriendjes. Ga voor de klassieke raceautootjes of kies voor andere populaire voertuigen zoals tractors en vrachtwagens.

10. Spelletjes voor een 5-jarige jongen 

Tot slot zijn spelletjes ook leuke cadeaus voor een 5-jarige jongen. Geschikte spelletjes voor kleuters zijn spelletjes die niet te lang duren en makkelijke spelregels hebben. Onderstaande spelletjes zijn populair bij 5-jarige kinderen:
jongen 5 jaar

Wat is een passend cadeau voor een jongen van 5 jaar?

Op een feestje wil je natuurlijk aankomen met een passend cadeau. Je wil dat de jarige job het cadeau leuk vindt, het nog niet heeft én als het even kan – lang plezier van heeft. Maar welke cadeaus passen nu bij een jongen van 5 jaar? Laten we eerst eens kijken naar hoe het leven van een 5-jarige eruit ziet. 

Een 5-jarige jongen:

  • Zit in principe in groep 1 of 2 
  • Kan al goede zinnen maken 
  • Kan vaak nog niet lezen, maar vindt het vaak wel leuk om voorgelezen te worden
  • Kan een bal vangen en stuiteren 

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 5 jaar? Ontdek hier 15 leuke cadeautjes voor een 5-jarig meisje.

Ben je op zoek naar een genderneutraal cadeau voor een kind van 5 jaar? Ontdek de top 10 cadeaus voor kleuters van 5 jaar.