10x Cadeaus voor jongens van 4 jaar [2024]

Hoera! Je eigen zoon, het zoontje van vrienden, een buurjongetje of je neefje wordt 4 jaar. Een spannende leeftijd, voor zowel de ouders als het kindje zelf, omdat hij voor het eerst naar de bassischool gaat. Maar voordat het zover is, vier je natuurlijk eerst zijn vierde verjaardag. Bekijk hier leuke cadeaus voor een jongen van 4 jaar.

Leuke cadeautips voor jongens van 4 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een jongen van 4? Of het nu voor zijn verjaardag, voor Sinterklaas of kerst is: bekijk hier de leukste cadeautips voor jongens van 4 jaar.

1. LEGO City IJswagen

Met LEGO zit je sowieso altijd goed maar deze ijswagen is een absolute hit. Eerst bouwen; dan spelen. De ijswagen heeft veel leuke details en accessoires. Zo kan het raampje open en dicht geschoven worden (net echt!) en heeft het poppetje een skateboard, helm én hond. Ook zit er een ijsverkoper bij en bevat deze set dus twee LEGO poppetjes voor extra veel speelplezier. Een stoer en speels cadeau waar waarschijnlijk direct mee gespeeld gaat worden!

LEGO City IJswagen

Koop bij:

blokker.nl (€16,99)
bol.com (€26,95)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

2. Magnetibook

Dit educatieve boekje zit vol met magneten en kaartjes. Het is aan het kind om de magneten zo te combineren dat hetzelfde voorwerp als op de kaart ontstaat, bij deze versie is het thema ‘voertuigen’. Naast dat dit een heel leerzaam spel is, stimuleert het ook creativiteit en fantasie want naast maken wat op het kaartje staat, is het natuurlijk ook geweldig om de meest gekke combinaties te maken met de magneten.

3. Little Dutch Spiraaltoren

Little Dutch, wie kent het inmiddels niet? Dit mooie merk staat bekend om zijn zachte kleuren en speelgoed van goede kwaliteit. Deze spiraaltoren bestaat uit verschillende delen die het kindje kan opstapelen tot een mooie toren. Vervolgens kan hij de bijgeleverde ballen van de toren naar beneden laten racen. Een eenvoudig maar gegarandeerd leuk cadeau waarmee ook nog eens verschillende motorische vaardigheden worden geoefend; een ideaal cadeau voor een jongen van 4.

Little Dutch Spiraaltoren
Verkrijgbaar in 2 kleuren

Koop bij:

bol.com (€20,69)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

4. UNO Junior Paw Patrol

Van het populaire spel ‘Uno’ is nu ook een vereenvoudigde versie voor kinderen. Dit spel zit boordevol lieve figuren uit de kinderserie ‘Paw Patrol’. Doel van het spel; zo snel mogelijk al je kaarten kwijt raken en als je dat onder de knie hebt ondertussen proberen te zorgen dat je tegenstander juist meer kaarten verzamelt.

5. Hulpdienstvoertuigen

Welke 4-jarige jongen staat niet met open mond te kijken als er een brandweerwagen langs racet of als de politie met flitsende zwaailichten voorbij rijdt? Deze set bevat een politie- brandweer- en ambulance auto met licht en geluid. De auto’s werk op basis van ‘pull back’ wat inhoudt dat je ze automatisch vooruit kunt laten rijden door ze eerst zelf naar achter te rijden.

6. Puzzel

Deze gave doos bevat maar liefst 10 verschillende puzzels in verschillende thema’s. Van Paw Patrol tot Harry Potter en dino’s: thema’s waar de gemiddelde 4-jarige jongen dol op is! De kleine puzzel heeft 20 stukjes, de grootste 48. Op deze manier kan de 4-jarige jongen lekker oefenen met puzzelen en steeds iets meer uitdaging zoeken in een andere afbeelding én meer stukjes.

7. Hamertje Tik

Ken jij Hamertje Tik nog van vroeger? Ook voor de huidige generatie kinderen is dit nog steeds een ontzettend leuk spel. In deze set vind je een hamertje, spijkertjes, gekleurde stukjes hout en diverse ondergronden. Een kind kan met deze set dus eindeloos op een veilige manier diverse figuren in elkaar “timmeren”.

8. Playmobil Piraten

Ben je op zoek naar een wat groter cadeau voor een jongen van 4 jaar? Dan is dit piratenschip van Playmobil wellicht een hele mooie. Dit mooie piratenschip vol details bevat, naast het schip, 3 poppetjes, een aap, een papegaai en twee ratten. Een schip is geen schip als het niet kan drijven natuurlijk dus naast dat dit schip met wieltjes over de grond kan rijden, is het ook geschikt om mee in water te spelen. Het schip blijft drijven en kan zelfs uitgebreid worden met een waterbestendig motortje.

En op zoek naar een kleiner Playmobil-cadeau voor een 4-jarige piratenfan? Check dan eens de andere, leuke piratensets van Playmobil.

 

10. Kinderwerkbanken & gereedschap

Klussen en gereedschap spreekt bij kinderen toch altijd tot de fantasie. Omdat meeklussen met het “echte” gereedschap van papa of opa wellicht wat gevaarlijk is, is een kinderwerkbank een stuk geschikter. Check bijvoorbeeld eens deze stoere werkbank van Black & Dekker met wel 95 accessoires. De werkbank heeft zelfs een geluidsfunctie waardoor het kind zich een echte klusser waant; oefenen maar en later aan de slag in huis!

De ontwikkeling van een jongetje van 4

Vanaf zijn vierde verjaardag, is het jongetje officieel een kleuter en mag hij naar de basisschool. Leuk én spannend, want er staat veel nieuws op hem te wachten. Knutselwerkjes maken, nieuwe vaardigheden leren zoals tellen en de Engelse taal (ja, dat leren ze tegenwoordig vaak al in groep 1), maar natuurlijk ook gewoon gezellig met klasgenootjes spelen in de klas en op het schoolplein.

Een jongetje van 4:

  • Kan getallen, vormen en letters herkennen
  • Herkent seizoenen en dagen in de week
  • Kan soms al zijn eigen naam schrijven
  • Leert veel nieuwe sociale vaardigheden zoals op zijn beurt wachten, delen en voor zichzelf opkomen.

 

In zijn vierde levensjaar leert een jongetje dus enorm veel. Zowel cadeautjes die bijdragen aan zijn ontwikkeling en leercurve, of cadeautjes om gewoon lekker na school of in het weekend mee te kunnen spelen, zijn dan ook erg leuk.

Sinterklaas & kerst cadeau jongen 4 jaar

Ben je specifiek voor Sinterklaas of kerst op zoek naar een cadeau voor een jongen van 4 jaar? Denk dan eens aan mooie uitbreidingen van al aanwezig speelgoed, een aanvulling op de autocollectie of een leerzaam spel. Sinterklaas is de perfecte gelegenheid voor kleine schoencadeautjes maar, afhankelijk van je budget, ook ideaal om een mooi groot cadeau te geven waar uren mee gespeeld kan worden. Ook voor kerst vind je op deze pagina superleuke kerstcadeautjes voor een jongen van 4 jaar, om onder de boom te leggen.