Cadeaus voor jongens van 4 jaar

Hoera! Je eigen zoon, het zoontje van vrienden, een buurjongetje of je neefje wordt 4 jaar. Een spannende leeftijd, voor zowel de ouders als het kindje zelf, omdat hij voor het eerst naar de bassischool gaat. Maar voordat het zover is, vier je natuurlijk eerst zijn vierde verjaardag. Bekijk hier leuke cadeaus voor een jongen van 4 jaar.

De ontwikkeling van een jongetje van 4

Vanaf zijn vierde verjaardag, is het jongetje officieel een kleuter en mag hij naar de basisschool. Leuk én spannend, want er staat veel nieuws op hem te wachten. Knutselwerkjes maken, nieuwe vaardigheden leren zoals tellen en de Engelse taal (ja, dat leren ze tegenwoordig vaak al in groep 1), maar natuurlijk ook gewoon gezellig met klasgenootjes spelen in de klas en op het schoolplein.

Een jongetje van 4:

  • Kan getallen, vormen en letters herkennen
  • Herkent seizoenen en dagen in de week
  • Kan soms al zijn eigen naam schrijven
  • Leert veel nieuwe sociale vaardigheden zoals op zijn beurt wachten, delen en voor zichzelf opkomen.

 

In zijn vierde levensjaar leert een jongetje dus enorm veel. Zowel cadeautjes die bijdragen aan zijn ontwikkeling en leercurve, of cadeautjes om gewoon lekker na school of in het weekend mee te kunnen spelen, zijn dan ook erg leuk.

Leuke cadeautips voor jongens van 4 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een jongen van 4? Of het nu voor zijn verjaardag, voor Sinterklaas of kerst is: bekijk hier de leukste cadeautips voor jongens van 4 jaar.