De leukste cadeau ideeรซn voor jongens van 2 jaar [2024]

Het is altijd een uitdaging: een leuk cadeau voor een jongetje vinden, of het nu je eigen zoontje of dat van een ander is. Bekijk hier de leukste cadeaus voor 2-jarige jongens in 2024.

Cadeau jongen 2 jaar

Wat geef je cadeau aan een jongen van 2 jaar?

Hoera, het is feest! Je zoontje, de zoon van vrienden of familieleden wordt 2 jaar. Dat moet natuurlijk groots gevierd worden met een feestje, inclusief leuke verjaardagcadeaus. Maar wat zijn nu passende cadeaus voor een jongen van 2 jaar?

Op zijn tweede verjaardag kan een jongetje vaak al:

  • Goed lopen, rennen, op zijn tenen staan, springen, klimmen… een kindje van 2 zit nooit stil!
  • Goed begrijpen wat hij wel of niet mag. Of hij dan ook luistert is natuurlijk een heel ander verhaal… ๐Ÿ˜‰
  • Zijn eigen naam zeggen
  • Korte zinnetjes van een paar woorden zeggen
Zoek je cadeautjes die leuk zijn voor meisjes รฉn jongens van 2 jaar? Bekijk hier leuke cadeautips voor kinderen van 2 jaar.

10x cadeaus voor jongens van 2 jaar

1. Playmobil 1, 2, 3

Playmobil: welk kind is er niet groot mee geworden? Het “echte” Playmobil is voor kindjes van 2 jaar nog niet helemaal geschikt, maar voor dreumesen kun je wรฉl Playmobil 1, 2, 3 kopen. Dit is wat grover Playmobil waar het jongetje van 2 heerlijk mee kan spelen. Er zijn veel leuke sets verkrijgbaar in allerlei prijsklasses.

2. Houten speelgoed voor 2-jarige jongetjes

Als ouder weet je als geen ander hoe snel speelgoed stuk kan gaan. Jongetjes van 2 zijn nu eenmaal niet mega voorzichtig met hun speelgoed. Sterker nog: er sneuvelt misschien regelmatig wat. Houten speelgoed is daarom altijd een goed idee: niet alleen is hetย kindproofย maar is het ook nog eens duurzaam en gaat het lang mee. Bekijk hier leuk houten speelgoed dat mรฉรฉr dan geschikt is voor jongetjes van 2 jaar:

3. Loopfiets voor 2 jaar en ouder

Een jongen van 2 jaar leert steeds beter lopen. Maar een beetje hulp kan geen kwaad en loopfietsen zijn dan ook echt een hit onder dreumesen.ย 

4. Muziekinstrumenten

Is jouw zoontje of de zoon van jouw vrienden helemaal gek op muziek? Er zijn veel leuke muziekinstrumenten te vinden die prima geschikt zijn voor kindjes van 2 jaar.ย 

5. Houten kinderkeuken

Hoe leuk zijn deze houten kinderkeukens? In zo’n keukentje kan het jongetje van 2 jaar alvast oefenen voor wanneer hij zijn ouder(s) straks รฉcht mag helpen in de keuken. Maak het keukentje af met speelgoedfruit- en groenten en andere keukenspulletjes.

6. Buitenspeelgoed

Buitenspelen vindt elk kind wel leuk. Jongetjes van 2 jaar leren ook steeds beter om met andere kindjes te spelen. Gezellig samen in de zandbak, in het zwembadje in de tuin of samen met een bal spelen. Buitenspeelgoed is altijd leuk om te geven aan jongetjes van deze leeftijd.

7. (Houten) Puzzels met grote stukken

Kindjes van 2 kunnen ook al makkelijke puzzels oplossen, bijvoorbeeld met 4 tot 8 grote stukken. Houten puzzels waarbij de stukken duidelijk maar op รฉรฉn plek passen, zijn bijvoorbeeld erg leuk voor kinderen van deze leeftijd.
ย 
Tip: Is het jongetje gek op dino’s, auto’s of een specifiek tv-programma? Koop een puzzel dat helemaal aansluit bij de fascinatie van het jongetje. Succes gegarandeerd!

8. Autobaan

Lekker racen met auto’s vinden veel jongetjes natuurlijk helemaal te gek. Met een autobaan maak je de jarige job vast hรฉรฉl erg blij.

9. Voorleesboekjes voor kinderen van 2 jaar

Hoe oud of jong een kindje ook is: bijna elk kind vindt het leuk om voorgelezen te worden. Zeker kindjes van 2 jaar die nog niet zelf kunnen lezen vinden het heerlijk om ’s avonds tegen papa of mama aan te kruipen en voorgelezen te worden voor het slapen gaan. Dit zijn een paar leuke boekjes voor kinderen van 2 jaar:

10. Speel- en bouwtafels

Speeltafels zijn erg leuk om cadeau te geven omdat het de sta- en loopontwikkeling van het jongetje stimuleren. Met deze speeltafels, voor binnen of buiten (want speeltafels met water zet je liever in de tuin neer!) kan het jongetje zich helemaal uitleven.ย