10x cadeaus voor een 12-jarige jongen

Het is feest! Je zoon, neefje, buurjongen of kind van een vriend(in) wordt bijna 12. Een mooie leeftijd waarop veel gebeurt. Een cadeau uitzoeken voor de zoon van een ander (maar ook die van jezelf!) kan een hele uitdaging zijn. Want wat vinden jongens van 12 tegenwoordig leuk? 

1. LEGO 

Speelgoed dat al generaties lang populair is, is LEGO. Ook nu is LEGO nog steeds razend populair onder zowel kinderen als volwassenen. LEGO biedt vele moeilijkheidniveaus waardoor het voor elke leeftijd uitdagend blijft. De onderstaande LEGO-pakketten zijn populair bij 12-jarige jongens.  

2. Trampoline 

Een wat prijziger cadeau, maar wel een superleuke: een trampoline! Je hebt de keuze uit verschillende groottes en vormen trampolines. Check wel even bij de ouders of zij net zo blij zijn met een trampoline in de tuin als de jarige 😉.  Behoefte aan een trampoline met meer veiligheid? Kies dan voor een trampoline met veiligheidsnet. 

3. Powerbank 

Een superpraktisch en handig cadeau: een powerbank. Jongens van 12 hebben in de meeste gevallen een mobiele telefoon. Met een powerbank kan de jarige zijn smartphone gemakkelijk opladen zonder dat daar stroom voor nodig is. Een powerbank is dan ook een handig cadeau dat een 12-jarige nog jaren kan gebruiken. 

4. Spelletjes voor een jongen van 12 

Jong of oud: een spelletje op zijn tijd vindt (bijna) iedereen leuk. Jongens van 12 hebben al een groot inzicht en kunnen lange spelletjes met complexe regels zeker spelen. Deze spelletjes zijn populair bij jongens van 12 jaar:

5. Draadloze JBL speaker  

Een draadloze speaker is een cadeau waar een 12-jarige veel aan zal hebben. Met een draadloze speaker op zak kan de 12-jarige zijn muziek overal mee naar toe nemen. Naar bijvoorbeeld zijn vrienden, een dagje uit of thuis als muziek tijdens het douchen. Het merk JBL biedt kwalitatief goede speakers aan die voor een lange tijd mee zullen gaan. Een echte investering, dus!

6. Horloge 

Een horloge is praktisch en leuk cadeau voor een 12-jarige jongen. Vanaf deze leeftijd beginnen jongens meer waarde te hechten aan de kleding en accessoires die ze dragen. Daarnaast is het weten van de tijd natuurlijk enorm handig. Zie hieronder mooie horloges die passen bij een 12-jarige jongen. 

7. Nerf guns 

Jongens van 12 houden ervan om samen te spelen met vrienden. En wat is er nu leuker dan een ‘nerf gun wedstrijdje’ tegen elkaar spelen? Kinderen van deze leeftijd gaan helemaal op in het spel en beleven er enorm veel plezier aan. Een nerf gun is dan ook een cadeau waar je een 12-jarige jongen ongetwijfeld blij mee maakt!

8. Boeken voor 12-jarige jongens 

Niet alle kinderen van 12 zijn er dol op, maar als de jarige een echte boekenwurm is, dan is een boek zeker een leuk cadeau. Deze boeken zijn momenteel populair bij 12-jarige jongens:

9. Speelgoedrobot

Een speelgoedrobot is helemaal van deze tijd. De robot kun je helemaal laten bewegen zoals je wil. Is het cadeau voor een technische jongen die wel houdt van een uitdaging? Kies dan voor een speelgoedrobot die je nog zelf in elkaar moet zetten. Een project waar een 12-jarige wel even zoet mee is. 

10. Rugzak 

Omdat jongens van 12 jaar vaak naar de brugklas gaan of al in de brugklas zitten, is een rugzak een praktisch en passend cadeau. Met een neutrale kleur rugzak zoals zwart of donkerblauw zit je eigenlijk altijd wel goed. Hieronder zie je kwalitatief goede rugzakken die zeker een tijdje mee zullen gaan. 
jongen 12 jaar

Welke cadeaus passen bij een jongen van 12?

De tijden veranderen en daarmee ook de cadeaus. Je wil natuurlijk een passend cadeau geven waarmee de jarige blij is. We helpen je daar graag een handje bij en hebben de leukste cadeautips voor 12-jarige jongens op een rij gezet. Maar wat past er nu bij een jongen van 12 jaar? 

 

Een 12-jarige jongen: 

  • Zit in principe in groep 8 of klas 1 
  • Leert op de middelbare school vakken als wiskunde en natuurkunde 
  • Staat aan het begin van de pubertijd 
 

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 12 jaar? Bekijk hier 10 leuke cadeaus voor een meisje van 12.