10x cadeaus voor een jongen van 12 jaar

Het is feest! Je zoon, neefje, buurjongen of kind van een vriend(in) wordt bijna 12. Maar wat vinden jongens van 12 tegenwoordig leuk? Bekijk hier 10 leuke cadeaus!

1. LEGO-sets

Speelgoed dat al generaties lang populair is, is LEGO. En ook nu is LEGO nog steeds favoriet speelgoed bij veel kinderen. Populaire LEGO-sets voor 12-jarige jongens zijn de sets van LEGO Ninjago, maar ook de sets van LEGO City of LEGO Technic zijn een absolute hit.  

En wil je je LEGO-cadeautje extra goedkoop scoren? Check dan deze LEGO aanbiedingen!

2. Cyborghand 

Op zoek naar een cadeau voor een 12-jarige jongen die dol is op alles wat met techniek en robots te maken heeft? Check dan eens deze stoere Cyborghand. Deze techniekset is uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2021 en beschikt over alle onderdelen om zelf een robothand te bouwen. Hoe cool! De set bestaat uit maar liefst 203 onderdelen en kan ook echt bewegen.

3. Powerbank 

Een superpraktisch cadeau voor alle pubers die niet zonder hun telefoon kunnen: een powerbank! Daarmee kan de ontvanger van je cadeau zijn telefoon altijd opladen, waar hij is ook. Ideaal als hij tóch die ene TikTok wil opnemen, zijn favoriete nummer wil laten horen aan een vriend of gewoonweg éven papa en mama moet bellen hoe laat hij thuis is. Dit zijn 4 populaire powerbanks onder de €35. Kwaliteit voor een prima prijs, dus!

4.The Floor is Lava Actiespel

Tijd voor een actief spelletje! De vloer is lava en mag dus niet aangeraakt worden. De doos bevat allerlei gekleurde matten die je door de kamer heen legt. Daarop ben je veilig. De kleurenwijzer bepaalt naar welke kleur je toe moet. Uiteraard zonder de vloer aan te raken! 

5. Draadloze JBL speaker  

Een draadloze speaker is een cadeau waar je de gemiddelde 12-jarige jongen dolblij mee maakt. Met een draadloze speaker op zak kan de 12-jarige zijn muziek overal mee naar toe nemen. Gezellig naar zijn favoriete hits luisteren met zijn vrienden – thuis of bij het zwembad – maar ook het perfecte cadeau om vanonder de douche keihard mee te zingen met de nieuwste track van Snelle. Het merk JBL biedt kwalitatief goede speakers aan die voor een lange tijd gaan. Een echte investering, dus!

6. Frisbee 

Tijd om achter de televisie, PC of mobiel vandaan te komen en om lekker naar buiten te gaan! Ook al zijn veel 12-jarige jongens niet achter hun scherm vandaan te slepen, het is en blijft lekker (en goed!) om af en toe naar buiten te gaan. Dat wordt nog eens een stuk leuker en laagdrempeliger met speelgoed waarmee ook 12-jarige jongens zich nog goed vermaken. Een frisbee is dan ook een leuke cadeautip, bijvoorbeeld de ringvormige frisbees van Jobber Toys of Aerobie. Een populaire, flexibele frisbee waarmee je eenvoudig flinke afstanden kan gooien.
Aerobie Pro Ring Frisbee Geel

Koop bij:

bol.com (€9,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

7. NERF guns 

Welke 12-jarige jongen vindt het nu niet leuk om met zijn vrienden buiten te spelen? En wat is er nu leuker dan een heuse ‘nerf gun wedstrijd’? Kinderen van deze leeftijd gaan helemaal op in het spel en beleven er enorm veel plezier aan. Een NERF gun is dan ook een cadeau waar je een 12-jarige jongen ongetwijfeld blij mee maakt!
NERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster

Koop bij:

bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08

8. Waterfles

Genoeg water drinken: dat kan nog wel eens een uitdaging zijn, zeker voor kinderen! Een hippe waterfles die altijd in de buurt is, helpt dan ook om dagelijks voldoende water binnen te krijgen. Kies voor een milieuvriendelijke Dopper-fles, de stoere én grote Camelbak flessen of ga voor de populaire air up: de waterfles met geur, waardoor het tijdens het drinken net lijkt alsof je de geur van de drinktuit ook echt proeft.

9. Speelgoedrobot

Een speelgoedrobot is helemaal van deze tijd. De robot kun je helemaal laten bewegen zoals je wil. Is het cadeau voor een technische jongen die wel houdt van een uitdaging? Kies dan voor een speelgoedrobot die je nog zelf in elkaar moet zetten. Een project waar een 12-jarige wel even zoet mee is. 

10. Jenga 

Altijd een leuk spelletje, voor allerlei leeftijden én een absolute hit op (verjaardags)feestjes: Jenga. Het spel werkt supersimpel: bouw de toren op, maar degene die de toren omgooit, verliest.
Jenga Classic Actiespel

Koop bij:

bol.com (€20,99)
Laatst bijgewerkt op: 19 juni 2024 - 03:08
jongen 12 jaar

Welke cadeaus passen bij een jongen van 12?

De tijden veranderen en daarmee ook de cadeaus. Je wil natuurlijk een passend cadeau geven waarmee de jarige blij is. We helpen je daar graag een handje bij en hebben de leukste cadeautips voor 12-jarige jongens op een rij gezet. Maar wat past er nu bij een jongen van 12 jaar? 

Een 12-jarige jongen: 

  • Zit in principe in groep 8 of klas 1 
  • Leert op de middelbare school vakken als wiskunde en natuurkunde 
  • Staat aan het begin van de pubertijd 


Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 12 jaar? Bekijk hier 10 leuke cadeaus voor een meisje van 12. En ook genderneutrale cadeaus voor 12-jarige kinderen hebben we voor je verzameld. Check hier 10 cadeautips voor kinderen van 12 jaar.