10x cadeautips voor een jongen van 11 jaar

Hoera! Je zoon of het kind van familie of vrienden is bijna jarig. Het uitzoeken van een leuk verjaardagscadeautje voor een kind kan een hele uitdaging zijn. Ontdek hier de 10 leukste cadeautjes voor een 11-jarige jongen. 

jongen 11 jaar

Wat geef je een 11-jarige jongen?

De tijden veranderen en daarmee ook de cadeaus. En je vraagt je waarschijnlijk af: wat vinden jongens van 11 tegenwoordig leuk? Je wil natuurlijk een cadeautje geven waar de jarige écht blij mee is. 

Een jongen van 11: 

  • Zit in principe in groep 7 of 8 
  • Gaat bijna naar de middelbare school 
  • Heeft behoefte aan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
  • Kan de baard in de keel krijgen (dit gebeurt bij een enkeling)

En zoek je een cadeau voor een 11-jarig meisje of juist een genderneutraal cadeau voor 11-jarige kinderen? Ook daarvoor hebben we een top 10 voor je verzameld.

Leuke cadeaus en speelgoed voor een jongen van 11

1. NERF Gun 

NERF Guns zijn speelgoedgeweren met munitie in de vorm van piepschuim hoesjes. Het speelgoed is superpopulair onder 11-jarige jongens. De Guns werken zonder batterijen en zijn gemakkelijk in de gebruik. Een NERF Gun is een leuk cadeau waar een 11-jarige veel plezier aan zal beleven. 

2. Buitenspeelgoed

Ook al zijn sommige jongens tegenwoordig niet meer achter hun scherm vandaan te krijgen, buitenspelen vinden de meeste jongens ook erg leuk. En met nieuw buitenspeelgoed hebben ze weer een extra stimulans om hun scherm even opzij te leggen en lekker naar buiten te gaan. 

3. Drone

Een iets prijziger cadeau, maar wel een hele toffe: een drone! Een drone is een supercoole gadget waar je van alles mee kunt doen! Zo kun je bijvoorbeeld prachtige foto’s en video’s maken vanuit de lucht. 

4. LEGO 

Welk kind is er niet mee opgegroeid? LEGO! Het speelgoed gaat al generaties lang mee en is nog steeds razend populair. LEGO-pakketten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en op allerlei niveaus. Er zit dus altijd wel een pakket bij die past bij jouw wensen. De onderstaande pakketten zijn geschikt voor 11-jarige jongens. 

5. Leesboek voor een jongen van 12 jaar 

Niet alle kinderen van deze leeftijd houden ervan: lezen. Toch is het een leuk cadeau voor een jongen die wél van lezen houdt. De onderstaande boeken passen bij het niveau van een 12-jarige. 

6. Rugzak

Met de middelbare school in het vooruitzicht is een rugzak een praktisch cadeau voor een 11-jarige jongen. En met zwart sla je eigenlijk nooit de plank mis. Deze 4 rugzakken zijn van goede kwaliteit en zullen lang meegaan:

7. Mountainbike  

Een iets duurder cadeau, maar wel een onvergetelijke: een mountainbike! Een mountainbike is een leuk cadeau voor een sportieve jongen die graag door het bos crosst. Het is een duurzaam cadeau waar de jarige lang plezier aan zal hebben. De onderstaande mountainbikes passen bij de lengte van een 11-jarige jongen. Twijfel je toch over de maat van de fiets? Vraag dan de lengte even na bij de ouders en kies de juiste maat uit. 

8. Het Jachtseizoen Bordspel 

Jachtseizoen is een populaire serie op YouTube en televisie. In de serie gaat een bekende Nederlander op de vlucht en probeert vier uur lang uit handen te blijven van het bekende trio StukTV. Met dit bordspel kun je precies hetzelfde spel spelen, maar dan thuis. Het Jachtseizoen Bordspel is een leuk cadeau waar je een een 11-jarige erg blij mee zult maken. 

9. Puzzel voor een jongen van 11 

Een puzzel is een leuk cadeau voor een jongen die wel houdt van een uitdaging en die beschikt over een goede portie geduld. Een puzzel van 1000 stukjes leg je namelijk niet 1,2,3. Kies een leuke puzzel uit en maak de 11-jarige dolblij!

10. Speelgoedrobot  

Een speelgoedrobot is een leuk cadeau voor een technische jongen die wel houdt van een beetje uitdaging. Een robot zelf programmeren is toch ook super cool!