De 10 beste cadeautips voor 10-jarige jongens

Op zoek naar een leuk cadeau voor een jongen van 10 jaar? Op deze pagina ontdek je de leukste cadeautips en speelgoed voor 10-jarige jongens. Voor elke gelegenheid!

1. Robotspeelgoed

Speelgoedrobots vallen bij veel jongens goed in de smaak. Deze robots zijn geschikt voor kinderen en zijn super gebruiksvriendelijk. Veel speelgoedrobots moeten zelf worden geprogrammeerd. Het zelf programmeren van een robot is een leuk én leerzaam karwei voor een 10-jarige die dol is op alles wat met techniek te maken heeft.

2. Jongensfiets

Een fiets is een cadeau waar een 10-jarige lange tijd plezier van heeft. Misschien weet je zelf nog wel wat voor fiets jij had toen je in groep 6 of 7 zat. Fietsen heb je in vele modellen en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een stoere mountainbike of ga voor een handige omafiets mét een rekje. Goed om te weten: bij de gemiddelde lengte van een jongen van 10 jaar past een fiets van 26 inch. Twijfel je toch over de maat? Vraag de maat na bij de ouders of meet je eigen zoon op om er zeker van te zijn dat je de juiste maat fiets kiest.

3. Speelsets van LEGO City

Speelgoed dat al generaties lang meegaat: LEGO! Ook tegenwoordig is LEGO nog steeds razendpopulair onder kinderen. De sets die LEGO aanbiedt zijn eindeloos en verkrijgbaar op allerlei niveaus. Er zit dus altijd wel een leuke set bij voor de 10-jarige. Nagenoeg alle sets van LEGO kunnen met elkaar worden gecombineerd.

4. Science pakket van Ravensburger 

Een science pakket van Ravensburger is het perfecte cadeau voor een kleine wetenschapper in de dop. Met de pakketten kun je allerlei experimenten doen en dingen ontdekken. De pakketten zijn erg gebruiksvriendelijk en zijn voorzien van een duidelijke handleiding. 

5. NERF gun

Een NERF gun is een speelgoed pistool met zachte buisjes als munitie. De guns van het merk NERF zijn tegenwoordig erg populair onder jongens van deze leeftijd. Het is natuurlijk ook super leuk om potje ‘NERF gun’ tegen elkaar te spelen. De speelgoedpistolen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. 

6. Leesboek voor een 10-jarige jongen

Voor de echte boekenwurmen is een leesboek altijd een leuke cadeautip. De onderstaande boeken passen bij het leesniveau van een jongen van 10 jaar: 

7. Het Jachtseizoen bordspel  

Het Jachtseizoen is een populaire serie op YouTube en televisie. In het programma gaat een bekende Nederlander op de vlucht in een feloranje pak. Het doel is om 4 uur lang uit de handen te blijven van het bekende trio StukTV. StukTV zit de bekende Nederlander vaak op de hielen wat zorgt voor veel spanning. Met dit bordspel kun je precies hetzelfde spel spelen, maar dan thuis. Het is een leuk cadeau waar een 10-jarige veel lol aan zal beleven samen met zijn vrienden. 

8. Een step voor 10-jarige jongens 

Ook al zijn vele 10-jarige jongens niet weg te slaan van hun scherm, toch vinden de meeste jongens buitenspelen ook erg leuk. Ze moeten alleen soms wat aangemoedigd worden… Een step is een leuk cadeau dat hierbij kan helpen. Op een step kan een 10-jarige lekker racen en stunten; precies wat de meeste jongens van deze leeftijd leuk vinden om te doen! Deze steps passen bij de lengte van een jongen van 10: 

9. Legpuzzel 

Een puzzel is een leuk cadeau voor een 10-jarige jongen die wel houdt van een uitdaging én beschikt over een flinke portie geduld. 

10. Bordspel 

Bordspelletjes kunnen natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Want wat is er nu leuker dan gezellig samen een spelletje spelen?! Jongens van 10 kunnen al goed meekomen met spelletjes, en snappen regels en verhoudingen goed. De onderstaande spelletjes zitten vol spanning en avontuur. 
jongen 10 jaar

Wat is een leuk cadeau voor een 10-jarige jongen?

Tegenwoordig hebben kinderen al zoveel. Een racebaan, spelletjes, boeken en natuurlijk een tablet. Wat vindt een jongen van 10 jaar nu écht leuk en wat is leuk om te geven?

Een 10-jarige jongen:

  • Zit in principe in groep 6 of 7
  • Vindt geld steeds interessanter en doet met plezier een klusje voor een paar euro
  • Begrijpt breuken, procenten, verhoudingen en kommagetallen steeds beter
  • Zoekt graag de grenzen op 

Ben je op zoek naar een genderneutraal cadeau? Of zoek je een cadeau voor een meisje? Bekijk hier onze cadeautips voor kinderen van 10 jaar en cadeaus voor 10-jarige meiden.