10x cadeaus voor een jongen van 1 jaar [2024]

De allereerste verjaardag van je zoontje, buurjongen, neefje of zoon van je beste vrienden is een echte mijlpaal, voor zowel het kindje als de ouders. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een jongetje dat 1 jaar wordt? Bekijk hier 10 leuke cadeautjes.

1. Broodplank met naam en afbeelding

Op zoek naar een uniek en gepersonaliseerd cadeau voor een 1-jarige jongen? Ga dan voor deze toffe, houten broodplank van Serverenophout.nl waarin je een naam en optioneel een afbeelding kan laten graveren. Kies bijvoorbeeld voor een voetbal of trekker, net wat jij leuk vindt!

2. Vormenspeelgoed 

Nog iets wat een kindje van 12 tot 24 maanden volop aan het leren is: vormen! Er is genoeg leuk speelgoed te vinden waarmee jongens van 1 jaar vormen te leren herkennen en combineren.

3. Voorleesboeken voor een jongen van 1 jaar

Veel ouders beginnen al op jonge leeftijd met het voorlezen van hun kindje, soms al als ze nog maar een paar weken oud zijn. Zeker als een kindje 1 jaar is kan het al heel goed verhaaltjes begrijpen. Boekjes waarin het jongetje luikjes kan openen of dingen moet aanwijzen zijn erg leuk voor een jongen van 1 jaar. Of wat dacht je van voelboeken waarin het kindje allerlei structuren kan voelen in het leesboekje.
 
Ook kun je bijvoorbeeld geluidenboekjes kopen: de geluiden van bijvoorbeeld dieren of vrolijke muziekjes zijn een absolute hit bij jonge kindjes.

4. Duw- en loopspeelgoed

Rond zijn eerste verjaardag beginnen jongetjes voorzichtig hun eerste stapjes te zetten. Sommige jongens kunnen op hun eerste verjaardag al goed lopen, bij anderen moet het nog op gang komen. Hoe dan ook: oefening baart kunst en speelgoed dat bijdraagt aan de loopontwikkeling van het kind is daarom altijd leuk om cadeau te geven. 

5. Tent om in te spelen

Zelf een tent of hut bouwen: dat heeft elk kind wel eens gedaan. Geef een leuke speeltent cadeau waar het jongetje straks lekker in kan spelen met zijn broertjes en zusjes, vriendjes, met z’n ouders of lekker alleen. En ook wel zo fijn voor ouders die hun woonkamer graag een beetje stylish houden: je kunt tegenwoordig veel mooie speeltenten kopen die niet hysterisch geel, rood of paars zijn.

6. LovEvery Play Kit

Een superleuk én origineel cadeau dat perfect bijdraagt aan de ontwikkeling en motoriek van een 1-jarige, zijn de Play Kits van LovEvery. Elke 3 maanden ontvang je thuis een Play Kit met tof speelgoed dat echt is gemaakt voor het kind van die leeftijd.

The Babbler Play Kit is bijvoorbeeld geschikt voor kindjes vanaf 13 maanden. Hiermee leert een 1-jarige jongen bijvoorbeeld om houten muntjes in een gleuf in een box te stoppen, gekleurde ringen op te stapelen en zit er ook een voorleesboekje bij dat perfect past bij deze leeftijd.

LovEvery Kit

7. Wobbel

Ken jij de Wobbel al? Als je deze gebogen plank voor het eerst ziet heb je misschien geen idee wat het is. En dat is precies de bedoeling want met dit item stimuleer je een jongetje van 1 jaar om zijn fantasie te gebruiken. Want de Wobbel kan daadwerkelijk alles zijn: een glijbaan, balanceerplank, een wieg of een aanrecht van een keuken… alles kan! De Wobbel is ideaal voor dreumesen die beginnen te kruipen en lopen, want de Wobbel stimuleert de motorische ontwikkeling van een kindje. Zo leert het kind bijvoorbeeld goed balanceren op de Wobbel.

8. Legpuzzel met grote stukken

Net als speelgoed met vormen, zijn ook legpuzzels met grote stukken leuk om cadeau te geven aan de jongen van 1 jaar. Een dreumes van 1 jaar herkent namelijk al goed verschillende vormen en kan daarom – met een beetje hulp van papa en mama – een puzzel maken met grote stukken. Koop bijvoorbeeld een houten inlegpuzzel waarbij grote stukjes in de bijbehorende vorm gelegd moeten worden. 

9. Speelgoedautootjes

Speelgoedautootjes: welk jongetje heeft er als kind niet mee gespeeld? En autootjes, die heb je als kind natuurlijk nooit genoeg. Let op dat je wat grotere speelgoedautootjes koopt van een kind van 1 jaar zonder kleine onderdelen die los kunnen raken. Jongetjes van 1 jaar stoppen alles wat los en vast zit in hun mond, dus kies voor grote speelgoedauto’s, van hout bijvoorbeeld.

10. Speel- en bouwtafels

Tussen zijn eerste en tweede verjaardag leert het jongetje al goed staan en lopen. Speeltafels zijn dan ook erg leuk om cadeau te geven omdat het de staan- en loopontwikkeling van de jongen bevordert. Hier kan het kindje zich helemaal uitleven met het bouwen op een tafel.

Welk speelgoed past bij een jongen van 1 jaar?

In zijn eerste levensjaar, leert een jongetje enorm veel. Van tijgeren tot kruipen en voorzichtig de eerste stapjes zetten. Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling, is passend voor een jongen van 1 jaar. Ga bijvoorbeeld voor  een speel- of bouwtafel, legpuzzels met grote stukken voor als hij iets ouder is, een Wobbel balansbord, vormenspeelgoed, duw- en loopspeelgoed en leuke voorleesboekjes.

Cadeau jongen 1 jaar

Cadeautips voor jongens van 1 jaar

Van de eerste verjaardag van hun zoontje, maken veel ouders een groot feest. En wij snappen wel waarom, want hoe bijzonder is het om de eerste verjaardag van je kindje te vieren? In een jaar is er een hoop veranderd in het leventje van jou en je kindje. Een kind van 1 jaar – ook wel een dreumes genoemd – kan vaak al: 

  • Zijn eerste woordjes zeggen
  • Zelfstandig zitten en kruipen
  • Voorzichtig staan en de eerste stapjes zetten, bijvoorbeeld achter een loopwagen of bij de tafel
  • Klappen in zijn handjes, dingen aanwijzen en zwaaien naar mensen
 
Bekijk hier de leukste cadeaus voor jongens van 1 jaar. Zoek je cadeaus die zowel leuk zijn voor jongens als meisjes? Bekijk hier de beste cadeautips voor kinderen van 1 jaar of bekijk hier de leukste cadeaus voor meisjes van 1 jaar.