Cadeau inpakken? Maak met deze ideeën je cadeauverpakking onvergetelijk!

De verpakking van een cadeau zegt veel over de persoon die een cadeau geeft. Een rommelig, onpersoonlijk ingepakt cadeau kan ervoor zorgen dat het minder gewaardeerd wordt. Hoe leuk de inhoud van het cadeau ook is. Als je bijvoorbeeld iets aan een vrouw cadeau doet, moet het wel fleurig en sfeervol ingepakt zijn. Anders voelt het simpelweg aan alsof je wel de tijd had om een cadeau te kopen of bestellen maar je in het inpakken geen zin meer had. Dit volgende lijstje geeft je een extra zetje om je eerstvolgende cadeau nog beter in te pakken. 

Cadeau inpakken

Tegenwoordig is er voor iedereen wel speciale cadeauverpakking te vinden

Een cadeau voor je dochter van 15 of 16 heeft andere verpakking nodig als een cadeau voor een goede vriendin. Gelukkig is er vandaag de dag keuze uit duizenden verschillende soorten cadeaupapier. Van een trendy luipaardprintje tot een modern geometrisch ontwerp. Geef je aan je zoon van acht cadeau? Dan kan je zelfs voor Fortnite of Minecraft cadeaupapier kiezen

Je kunt een cadeau leuker maken dan je denkt   

Van wat leuke lintjes tot stickers die passen bij de ontvanger van het cadeau. Shop rond bij budgetwinkels als So Low en Action en ontdek hoeveel leuke decoratieve dingetjes je wel niet aan een ingepakt cadeau kunt toevoegen. Hoe creatiever je het cadeau maakt, hoe leuker de ontvanger het zal vinden!

Maak de cadeauverpakking persoonlijk

Hoe meer persoonlijke elementen je op de verpakking van een cadeau kunt verwerken, hoe leuker het wordt! Op Pinterest zijn veel leuke cadeau verpakking ideeën te vinden waar je veel inspiratie uit kunt op doen. Een leuk voorbeeld is het toevoegen van wat jeugdfoto’s of juist een persoonlijk bericht waarmee je laat zien hoeveel je om de ontvanger van het cadeau geeft. Of wat dacht je van een leuk mini-kunstwerk op de verpakking? Het zijn kleine dingen die ervoor zorgen dat het geven van een cadeau zoveel leuker wordt!

Kies voor duurzame verpakking

Je kunt tegenwoordig prima voor milieuvriendelijke inpakpapier kiezen. Dit is inpakpapier waarvoor geen bomen gekapt zijn of alleen bomen gebruikt zijn die al niet meer levensvatbaar waren. Je kunt dit inpakpapier herkennen aan het FSC-Keurmerk. Ook zijn er veel duurzame winkeltjes waar je dit soort inpakpapier kunt vinden.

De rol van kleur bij het inpakken van een cadeau

Verschillende kleuren cadeauverpakking kunnen verschillende emoties oproepen en indrukken wekken afhankelijk van de gelegenheid en de ontvanger.

  • Rood kan bijvoorbeeld een gevoel van passie en liefde oproepen, wat geschikt is voor romantische gelegenheden zoals Valentijnsdag of een huwelijksjubileum. 
  • Blauw kan een gevoel van rust en kalmte geven, wat geschikt is voor een verjaardag of een verjaardagsfeestje. 
  • Groen kan een gevoel van vreugde en energie oproepen, wat geschikt is voor een kinderfeestje of een babyborrel.

Om de juiste kleur te kiezen voor de cadeauverpakking, is het belangrijk om te overwegen wat de ontvanger leuk zal vinden en wat bij de gelegenheid past.

Voor een verjaardag voor een wat ouder persoon, kan bijvoorbeeld een klassieke kleur zoals zilver of goud geschikt zijn. Voor een jonger publiek kan een opvallendere kleur zoals roze of geel geschikt zijn.