12x inspiratie voor baby cadeaus

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een baby? Bekijk hier de leukste baby cadeaus voor een babyshower, kraamfeest of kraamvisite.

baby cadeau

Wat voor baby cadeau zoek je?

Babycadeau voor meisjes

It’s a girl! Ga je naar een babyshower en weet je al dat het een meisje wordt? Of ga je op kraamvisite bij een meisje? Bekijk hier cadeautips voor meisjes.

Babycadeau voor jongens

Er is een jongetje geboren bij vrienden, familie, kennissen of collega’s. Gefeliciteerd! Ontdek hier de leukste cadeautips voor babyjongetjes.

Unisex babycadeau

Het maakt natuurlijk helemaal niet uit of de baby een jongetje of meisje is: in principe is elk babycadeau leuk voor beide! Alle unisex babycadeaus vind je hier.

Babyshower cadeau

Ga je naar een babyshower van een zwangere vriendin, collega of familielid? Bekijk hier de leukste cadeaus om te geven op een babyshower.

Kraamfeest cadeau

Steeds meer mensen kiezen voor een kraamfeest. Ben je op zoek naar een leuk babycadeau voor een kraamfeest? We verzamelden leuke cadeautips.

Kraamvisite cadeau

Ga je gezellig op kraamvisite om de baby te bewonderen? Ontdek leuke babycadeaus die je kunt geven als je op kraamvisite gaat bij de kersverse ouders en baby.

De leukste cadeautips voor baby's

Sla de plank niet mis en kies voor een origineel baby cadeau om te geven aan de ouders. Bekijk hier de top 10 baby cadeaus die het meest besteld werden in webshops zoals Bol.com. En wel zo handig: alle cadeautips zijn unisex en daarmee geschikt voor jongens én meisjes! Op zoek naar een duurzaam kraamcadeau? Ook die vind je op Kindcadeautips.nl

1. Badspeeltjes & zandbakspeelgoed

Als het kindje straks wat ouder is, kan het tijdens het badderen heerlijk spelen met badspeelgoed of in de zandbak urenlang zandkastelen bouwen en zandkoekjes bakken. Speelgoed voor in bad of in de zandbak is áltijd een leuk idee. Tip: kies voor badspeelgoed dat geschikt is voor in bad, een zwembadje buiten én de zandbak. Zo kan het speelgoed voor alle gelegenheden gebruikt worden.

2. Memorybox voor baby’s

De babytijd gaat snel voorbij. Zorg ervoor dat de kersverse ouders alle memorabele momenten kunnen bijhouden met een memorybox. De box beschikt bijvoorbeeld over een zakje voor het eerste haarlokje, een zakje voor de eerste schoentjes, een meetlint om de groei van het kindje bij te houden en allerlei labels die bijvoorbeeld aan de favoriete knuffel of het favoriete kledingstuk gehangen kunnen worden.

3. Voorleesboekjes

Al van jongs af aan worden kindjes voorgelezen. Voorleesboekjes kunnen ouders dan ook nooit genoeg hebben en een voorleesboekje is dan ook altijd een leuk baby cadeau om te geven, alvast voor als het kindje iets ouder is.

4. Houten speelgoed

Als je speelgoed koopt voor een baby waar het straks mee kan spelen als het een paar maanden oud is, zijn er drie dingen belangrijk: zorg ervoor dat het groot genoeg is, voorkom kleine onderdelen en zorg ervoor dat het tegen een stootje kan. Houten speelgoed is dan ook een hele leuke tip om cadeau te geven tijdens een kraamfeest, babyshower of kraamvisite. Je kunt houten speelgoed shoppen in allerlei soorten en maten en voor diverse leeftijden. 

5. Naïf producten voor baby’s

Het natuurlijke verzorgingsmerk Naïf is een populair verzorgingsmerk, óók met allerlei producten voor baby’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van de natuurlijke babyshampoo, crème of badolie? Naïf heeft een groot assortiment aan allerlei fijne verzorgingsproducten voor baby’s die superleuk zijn om als baby cadeau te geven. Kies uit één van de cadeausets of stel zelf een leuk pakketje samen.

6. Baby poster

Wil je een baby cadeau met betekenis geven die ook nog eens mooi staat in de slaapkamer van de baby? Kies dan voor een speciale babyposter. Je kunt bijvoorbeeld een poster bestellen met een leuke print, de naam en geboortedatum van de baby. Een originele poster is de Birth Poster. Hier staat een minimalistische tekening van de baby op in ware grootte (de geboortelengte). 

Ook leuk: een poster met de stand van de sterren zoals deze stonden op het tijdstip waarop de baby geboren werd. 

7. Stratentapijt/Verkeerskleden

Ken je deze nog? Misschien had jij deze als kind ook wel in je slaapkamer liggen. Op dit tapijt kan het kindje zich straks helemaal uitleven met autootjes en ander speelgoed. 

8. Gepersonaliseerde baby cadeaus met naam

Wil je een gepersonaliseerd cadeau geven waarop de naam van de baby staat? Er zijn heel veel leuke gepersonaliseerde baby cadeaus met naam te vinden, zoals:

  • Een houten blokkentoren met de geboortedatum, tijdstip en naam van de baby erop
  • Een gepunnikte babynaam die de ouders op kunnen hangen in de slaapkamer (verkrijgbaar bij Jibbe Jebba)
  • Een kinderkoffertje met de naam van de baby erop
  • Een knuffel met de naam van de baby erop
  • Een deken met de naam van de baby erop
  • Een gepersonaliseerd voorleesboekje waarbij de hoofdpersoon de naam van de baby heeft

9. Kinderservies

Het kindje is nu nog te jong om te eten, maar er is heel veel leuk kinderservies te vinden voor als het kindje straks wat ouder is. Dit servies is vaak gemaakt van bamboe of plastic, zodat het wel tegen een stootje kan. Leuke bekers, bordjes en lepeltjes: er is genoeg keus!

10. Siliconen slabbetje

En als het kindje dan straks lekker aan het eten is van zijn of haar kinderservies, dan weet je dat dat niet zonder knoeien gaat. Deze handige siliconen slabbetjes hebben een opvangbakje, zijn verstelbaar, waterdicht én voorzien van een leuke print. Een ideaal baby cadeau, dus.

11. Bijtspeelgoed/Bijtringen

Als de baby straks wat ouder wordt, bereikt hij of zij de periode waarbij de handjes in de mond worden gestopt vanwege doorkomende tandjes. Speciaal daarvoor is er bijtspeelgoed zoals bijtringen die baby’s heel leuk vinden.

12. Muziekknuffels

Een muziekknuffel zorgt ervoor dat een baby lekker gaan slapen. Als je aan het touwtje trekt, begint er een lief muziekje te spelen.

Unisex baby cadeaus voor jongens en meisjes

Hoera, je vrienden, kennissen, collega of familieleden hebben een baby’tje gekregen. Of je nu naar de babyshower en/of op kraamvisite gaat, het kan best lastig zijn om een leuk én origineel baby cadeau te shoppen. Er is zoveel keuze en om nu te gaan voor een standaard kledingsetje, sokjes of een knuffel… die hebben de kersverse ouders waarschijnlijk al genoeg gekregen (of zelf gekocht).

Op Kindcadeautips.nl verzamelen we de leukste cadeautips voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Ook voor baby’s vind je op de website leuke, genderneutrale cadeautips. 

Speelgoed voor een baby

Als het kindje straks wat ouder is, kan het lekker gaan spelen met speelgoed. Voor alle leeftijden van een kind kun je online heel veel soorten speelgoed shoppen. Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor een baby van 0 tot 6 maanden? Kies dan bijvoorbeeld voor een leuke rammelaar, een bijtring, een babygym waarin de baby kan liggen en spelen, een knuffel, zacht balletje of speelgoedblokken.

Voor iets oudere baby’s van 6 tot 12 maanden is speelgoed met geluidjes altijd een leuke cadeautip. Denk bijvoorbeeld aan een muziekknuffel. In deze leeftijd kan het kindje goed om rollen en gaat het reiken en grijpen. Een kindje van 6 tot 12 maanden kan daarom ook al met blokken of Duplo spelen. Een loopwagen of loopfiets is ook een leuk baby cadeau voor deze leeftijd.